Home + Aftellen naar Sinterklaas 2021 | Nieuwe Sinterklaasversiering in huis

Aftellen naar Sinterklaas 2021 | Nieuwe Sinterklaasversiering in huis

De afgelopen weken heb ik lekker veel Sinterklaasblogs met jullie gedeeld. Vooral superleuke DIY’s kwamen voorbij, maar ik heb ook al het één en ander laten zien wat betreft Sinterklaasversiering. De laatste jaren zien we dat we steeds uitbundiger versieren voor Sinterklaas. Toen Milan een paar jaar oud was, was dat zeker nog niet het geval, maar de laatste jaren hebben ook wij een hoop verzameld. Mijn voorkeur gaat uit naar retro versiering of versiering met een retro tintje. Ook dit jaar shopte ik er weer wat bij en jij kunt met deze items nog snel de huiskamer opleuken voor Pakjesavond…

Retro Sinterklaasversiering combineren met hippe, nieuwe items

Dat ouderwets gezellige Sinterklaas gevoel, dat hoop ik ieder jaar in huis te halen. Waar we een paar jaar geleden begonnen met een kartonnen pakjeshaard, een klomp en een Pietenmuts is het nu uitgegroeid tot een grote collectie, maar er misten nog een paar items. Zo hadden we nog geen mijter, een staf (of in ieder geval de krul van de staf) en we misten het grote boek nog.

Met deze items bij elkaar kun je heel eenvoudig je tafel in Sinterklaassfeer brengen. Zet deze op een leuke schaal, strooi er wat kruidnoten bij en je bent al een heel eind. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om er iets leuks van te maken. Dat kan dus ook last-minute voor 5 december.

Maak je er een gezellige Pakjesavond van en wil je iets meer uitpakken (leuke woordspeling voor Sinterklaas 😉), dan lenen deze items zich daar ook goed voor. Zo maakte ik de mijter en de stafkrul vast aan de tafelklem, samen met nieuwe Sinterklaasversiering. Dat ziet er dan zo uit:

Zo zie je maar, als je door de loop der tijd van alles verzamelt kun je dit soort te gekke dingen maken. Dan het grote boek, die heb ik gewoon in de vensterbank van de keuken gezet:

Ik vind het gewoon jammer dat dit binnenkort plaats moet maken voor de notenkrakers en dat wil wat zeggen haha.

Maar waar vind je dit soort Sinterklaasversiering?

Die vraag kreeg ik veel de afgelopen weken. In webshops vind je veel zwart/witte Sinterklaasversiering en hoewel dat natuurlijk ook superleuk is, ben ik juist opzoek naar kleurrijke en vooral rode versiering. Dat is voor mij echt Sinterklaas, maar het is niet altijd even gemakkelijk te vinden. En dan helpt het om wat verder te zoeken. Je zou er misschien niet aan denken, maar je kunt bijvoorbeeld heel goed slagen bij (web)winkels die Sinterklaaskleding en vlaggen verkopen.

Zo kwam ik terecht bij Vlaggenclub. Het blijkt dat zij een heel grote collectie Sinterklaasversiering verkopen voor een leuke prijs.

Daar shopte ik de mijter, de stafkrul en het grote boek, maar ook een Sinterklaasring die nu aan de tafelklem hangt.

En dat ziet er dan zo uit:

Kleine details, maar met een heel groot resultaat. Dit ziet er toch te gek uit?! Kortom, als je nog last minute, tijdloze Sinterklaas items wilt shoppen, dan kan dat nog. Je hebt er hoe dan ook nog jaren plezier van!

 

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *