Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in mei 2022

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in mei 2022

Mei 2022 ligt weer achter ons en op deze eerste dag van de nieuwe maand juni vertel ik dan hoe het ons is vergaan wat betreft sparen. Het was de maand van het vakantiegeld, maar het was ook de maand van hoge rekeningen zoals de wegenbelasting, de servicebeurt van de auto die flink duurder uitviel en een bekeuring…  Kijk je mee in onze portemonnee?

Vakantiegeld en de vakantie betalen

Mei is voor de meesten van ons de maand van het vakantiegeld. Pat had het al deels gehad bij de eindafrekening van zijn vorige werkgever en bij zijn huidige werkgever kreeg hij natuurlijk nog een klein bedrag, maar alles is welkom 🙂 Het eerste bedrag hebben we toen al apart gezet voor de vakantie en het vakantiegeld van deze maand ging daar ook bij. We hadden de vakantie al aanbetaald, maar moesten deze maand de rest betalen. Dit kon grotendeels van het vakantiegeld en het resterende bedrag hebben we aangevuld met het geld dat we hebben gespaard van de koopzegels. We vinden het leuk dat we de vakantie op deze manier bij elkaar hebben gespaard en sparen nu nog even door voor extra zakgeld tijdens de vakantie.

Dure serivebeurt en een vervelende bekeuring

Het lijkt een beetje de wet van Muphy, maar deze mei 2022 was, net als april trouwens, de maand van de hoge rekeningen. Zo kregen we weer een rekening van de tandarts en ook de servicebeurt van de auto viel flink duurder uit dan begroot. Vorige maand vertelde ik dat we rekening hielden met €500,-, maar uiteindelijk werd het ruim €800,-! Een flinke domper. Ook moest de wegenbelasting worden betaald en kregen we een bekeuring. Die laatste was erg zuur, want deze kregen we nadat we de auto hadden geparkeerd in onze oude straat. We zetten daar altijd Parkmobile aan en hadden dat nu ook gedaan. Wat blijkt, na 24 seconden is deze stopgezet! Onze kapster vertelde dat zij hetzelfde heeft meegemaakt. Waarschijnlijk kan dit gebeuren nadat je je telefoon vergrendeld hebt. Zij zet nu Parkmobile aan, laat hem een aan paar seconden open staan, vergrendelt haar telefoon en kijk even later weer of Parkmobile het nog doet. Ik denk dat wij dit ook maar moeten doen. Let er in ieder geval goed op.

Overzicht mei 2022

Oké, dan is het nu tijd om de balans op te maken…. *tromgeroffel*

Totaal naar de spaarrekening in mei 2022: €300,-

Totaal naar de spaarchallenge: €85,- (hier lees je alles over onze 52 weken spaarchallenge)

Totaal naar de beleggingsrekening: €150,-

Saldo Peaks app: €131,19
Vorige maand was dat €101,54, dat betekent dat we er €29,65 bij hebben gespaard.

Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €65,40. Vorige maand was het saldo €225,20. Vorige week hebben we €260,- uit laten betalen en nu staat er dus nog ruim €65,- op. Dat betekent dat we afgelopen maand in totaal €100,20  hebben gespaard. Met Albert Heijn Premium gaat dat lekker snel!

Totaal gespaard in mei 2022: €664,85 

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  1 juni 2022 / 16:08

  Wat ontzettend jammer van de bekeuring op deze manier, en bedankt voor het delen ook, als wij parkeren gebruiken we daar de app van de ANWB voor maar ik zal er ook scherp op zijn de volgende keer!

  Wij hebben natuurlijk €50,00 voor een hele leuke tafel betaald ? en verder heb ik nog wat kledingpakketten voor de zomer nu voor de meisjes gekocht via marktplaats voor bijna driehonderd euro (psychologisch gezien van de kinderbijslag, maar in de praktijk tel ik het wel bij de uitgaven van deze maand ?) en voor mijzelf voor €135,00 nieuwe kleding gekocht (wel in de sale bij C&A en Otrium).

  Maar de echte grote klapper was voor de tandarts. 830 euro voor een wortelkanaalbehandeling in drie delen, een hele lastige met microscopische instrumenten en het voelde ook echt als een operatie ? 1 ding is zeker: ik ben nu nog zuiniger op m’n gebit en probeer nog minder te snoepen.. het is een kies (waar ik er al vier minder van heb (zijn in m’n tienerjaren eruit gehaald omdat ik een kleine mond heb)), dus extra stok achter de deur om deze en de andere kiezen te proberen te ontzien/te behouden..

  Wij krijgen volgende week de grote beurt voor de auto.. beetje spreiding met deze en de afgelopen maand zo qua grote uitgaven.

  Wij blijven voorlopig 500 euro per maand extra aflossen op de hypotheek, dat is nu met name onze spaarmethode ?