Home + Geld & Budget | Alles over de 52 weken spaarchallenge!

Geld & Budget | Alles over de 52 weken spaarchallenge!

Wie had gedacht dat ik sparen ooit zo leuk zou vinden ?? Als ik heel eerlijk ben heb ik het altijd leuk gevonden en was ik ook altijd bezig met geld verdienen, administratie etc., maar op een gegeven moment was sparen even geen optie vanwege de dubbele woonlasten. Het geld dat we hadden, hadden we keihard nodig voor de rekeningen en de boodschappen. Des te leuker is het om nu te kunnen sparen op verschillende manieren waaronder deze 52 weken spaarchallenge.

Wat is een spaarchallenge?

Tijdens een spaarchallenge ga je gedurende een vastgestelde periode, bijvoorbeeld een jaar, de uitdaging aan om een bepaald bedrag bij elkaar te sparen. Op Internet zijn veel verschillende challenges te vinden variërend van lage tot flink hoge spaardoelen. Je kunt de challenge kiezen die bij jou past. Hoe dan ook, alle beetjes helpen.

Wat maakt de 52 weken spaarchallenge zo leuk en makkelijk vol te houden?

Met de 52 weken spaarchallenge is het doelbedrag €1378,-. Je spaart een euro per weeknummer. Ik week 1 begin je met €1,- en dat loopt op tot €52,- in week 52.

Nu kan ik mij voorstellen dat het het lastig is om in december €49,-, €50,-, €51,- en €52,- apart te leggen. Dat is zo’n €200,- in de duurste maand van het jaar. Je kunt er daarom ook voor kiezen om de weken om te draaien en te beginnen met €52,- en dan terug te tellen. Je zou het ook om en om kunnen doen: van week 1 naar week 52, van week 2 naar week 51 etc.

Dat is meteen wat deze spaarchallenge zo leuk maakt en wat het gemakkelijker maakt om vol te houden.

Te laat om te beginnen?

Het is pas begin februari dus je bent nog niet te laat om te beginnen. We zitten nu in week 5, dus als je €15,- overmaakt naar een apart digitaal spaarpotje ben je meteen helemaal bij. Op de foto hierboven zie je dat week 17 ook al is ingekleurd. We doen het nu namelijk als volgt: als er geld over is van ons boodschappenbudget, maken we dat ook over naar het potje van de spaarchallenge. Zo hadden we vorige week €17,- over en konden we week 17 alvast afstrepen! Vanaf volgende week willen we per week kijken of we al wat “hogere weken” kunnen wegstrepen.

Een ander idee is om te bekijken of je per week (bijvoorbeeld in de “lagere weken”) een euro extra kunt sparen. Het wordt dan een sport om boven de €1400,- uit te komen.

Met het hele gezin

We houden de vorderingen bij op een leuke spaarchallenge overzicht. Deze vond ik hier en heb ik vervolgens uitgeprint. Het overzicht hangt in de keuken en vorige week heeft Milan de overgemaakte bedragen erop geschreven. Zo wordt het een project van ons allemaal!

Spaardoel?

We hebben nog geen bestemming voor dit bedrag. Waarschijnlijk gaat het naar de spaar- of beleggingsrekening, we zien het nog wel. In ieder geval hebben we er plezier in en is het een mooie manier van extra sparen. Zo zijn we lekker op weg! De vorderingen deel ik nu ook maandelijks in mijn spaarverslag.

Doen jullie mee met de challenge?

liefs

 

 

 

Select 2022Select 2022

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Daphne Lange
    3 januari 2023 / 09:11

    Oh Super ik wil hier nu mee gaan beginnen, waar kan ik dit schema vinden want ben niet zo handig om het zelf te maken, ik weet het heel erg. haha. Maar 3 januari is een mooie datum om te starten. Leuk.