Home + Interieur | Wij lieten de trap bekleden met naaldvilt

Interieur | Wij lieten de trap bekleden met naaldvilt

Toen we verhuisden naar dit huis werd deze nagenoeg af opgeleverd. We waren de eerste bewoners en de bouwhekken waren net weg. De wanden waren gedaan en de wc en badkamer waren helemaal klaar voor gebruik. Dat betekende niet dat we ook meteen konden verhuizen, want eerst moest de vloer er nog in natuurlijk. Daarna hebben we nog wat geverfd en toen kon de verhuizing beginnen. Toch waren we nog niet klaar, want zowel de tuin als de oprit waren één grote zandvlakte met een looppad van tegels. Toen die eenmaal aangelegd waren, wachtte er nog één klus: de trap. Nou ja, eigenlijk beide trappen, want ook die waren nog niet netjes. Uiteindelijk besloten we te gaan voor een kleine traprenovatie en kozen we voor naaldvilt als bekleding. Wat dat precies is en waarom we daarvoor kozen vertel ik jullie in dit artikel.

Onze trap werd kaal opgeleverd en ik denk zelfs nog in de grondverf, want hij was niet afgelakt. Dat brengt natuurlijk wat extra kosten met zich mee, maar we vonden het wel heel erg fijn dat we zelf konden kiezen waarmee we de trap wilden laten bekleden. In dit huis willen we hooguit een paar jaar blijven wonen dus we wilden ook niet teveel kosten maken voor een traprenovatie. Maar we moesten natuurlijk wel iets kiezen dus kwam er een nieuwe kostenpost bij: kosten traprenovatie.

In ons volgende huis zouden we graag een afwerking willen die bijvoorbeeld bij onze vloer past. Houten trapbekleding met een mooie zwarte bies er doorheen bijvoorbeeld lijkt mij erg mooi. Of misschien wel met subtiele lampjes erin. In ieder geval iets dat tijdloos is, al denk ik dat we dat nu ook hebben gekozen.

Tapijt of naaldvilt?

In ons vorige huis hebben we de trap destijds laten bekleden met tapijt. Zwart tapijt met een grijze rand aan de zijkant. Dat grijs paste perfect bij de vloer die we hadden en het vormde een mooi geheel. Het was echt een mooie, tijdloze trap en hij bleef mooi. Tegelijkertijd was het praktisch, want ons oude huis was vrij gehorig en we wilden niet dat onze buren last zouden hebben van het gestamp op de trap. Een fijne oplossing waar we dus 12 jaar plezier van hebben gehad. Toch was dat destijds ook prijzig en dat wilden we niet in dit huis.

We keken verder en toen onze nieuwe buren kozen voor naaldvilt besloten wij daar ook eens naar te kijken. In eerste instantie was ik sceptisch, want dit zie je vaak in kantoren. Niet echt de warme sfeer die wij voor ogen hadden. Toch besloten we het een kans te geven, want dit materiaal is gaat ontzettend lang mee, dempt het geluid en het is zelfs vochtbestendig. Het is vuilafstotend en dat maakt dat het heel makkelijk materiaal is om te onderhouden. We kozen wederom voor zwart en het staat verrassend luxe en warm op de witte trappen. Het sloot daarnaast aan bij de rest ons interieur en het is ook nog eens vrij neutraal. Zo kunnen de volgende bewoners het eventueel van ons over nemen.

Zo zie je maar dat een traprenovatie nog best een dingetje kan zijn om over na te denken, want je geeft er toch een aardig bedrag aan uit en je wil er dan ook lang mee doen. Trapbekleding is in ieder geval niet iets wat je jaarlijks of tweejaarlijks vervangt. Er is in ieder geval meer dan genoeg keuze en het eindresultaat is negen van de tien keer verbluffend en zo anders!

Voor welke trapbekleding heb jij gekozen?

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Albertine
    31 mei 2022 / 23:57

    De eerste bewoners hebben de trapbekleding uitgekozen en dat ligt er nog steeds. Maar het wordt wel tijd dat we de trap opnieuw gaan doen. Ik vind hout ook mooi maar ben bang dat het met sokken glad is.