Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in april 2022

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in april 2022

April 2022 was een financieel onrustige maand. We moesten in ieder geval een flink bedrag opnemen van de spaarrekening en kregen te maken met een paar flinke extra rekeningen die we niet hadden voorzien. Hoe dat precies zit lees je allemaal hieronder.

Flinke aanslag op de spaarrekening: weer een nieuwe auto voor Patrick

Oh, wat baalde ik toen de auto van Patrick vrijwel meteen na aanschaf kuren begon te krijgen. Dit was een fijn, goedkoop en zuinig autootje welke hij nodig had voor zijn werk en we hoopten er nog wel een jaar of twee/drie mee te kunnen rijden. We kenden het merk omdat onze eerste auto hetzelfde model was, dus we hadden er vertrouwen in.

De garage is zo’n 3,5 week met de auto bezig geweest, heeft een hoop vervangen en had zelfs een nieuwe computer besteld, maar het mocht niet baten. De auto bleef schokken en het lampje van de motor bleef branden. Het was voor iedereen flink balen, maar uiteindelijk moesten we er een streep onder zetten. Van de garage kregen we ons volledige aankoopbedrag meteen terug. Gelukkig! Wat een goede service.

Maar goed, we zaten weer zonder auto en hij heeft er toch echt één nodig voor zijn werk in Rotterdam. Het bedrijf zit op een industrieterrein en hij begint zo vroeg, dat OV geen optie is. Onze andere auto is groot en verbruikt meer benzine. Ik vind het enorm zonde van de afschrijving en we zouden niet uitkomen met de kilometervergoeding als hij die zou gebruiken. Ook zou ik dan geen auto meer hebben en ik heb deze ook regelmatig nodig, onder andere voor mijn werk. Een extra autootje erbij was echt de beste oplossing en daarom waren we zo blij dat we deze hadden gevonden.

Nu moesten we snel op zoek naar een nieuwe en terwijl de auto nog bij de garage stond hebben we natuurlijk al rond gekeken. Onze andere auto komt bij een dealer vandaan en zij hebben een tijd terug in het naastgelegen pand een occasion vestiging geopend met diverse merken. Hier vonden we een leuk autootje (een Peugeot 206 plus) voor een mooi bedrag, maar een flink stuk duurder dan de andere auto. Het gevolg: we moesten flink bijbetalen.

We zijn bekend met de dealer en de goede service en dat zal bij deze occasion vestiging niet anders zijn. We hebben daarom toch besloten deze auto te kopen. We kregen er een onderhoudsbeurt, een nieuwe APK, een goede set banden en zes maanden garantie bij. Ook kregen we gratis een leenauto voor de dagen dat ik onze andere auto nodig had. Dat is toch wel top!

Een hoop gedoe, maar gelukkig is het allemaal opgelost. Alleen dat extra geld… Het is fijn dat we dat van de spaarrekening af konden halen, maar jeetje, wat baal ik ervan. Het moet er zo snel mogelijk weer op.

Overzicht inkomsten en uitgaven

Daarom heb ik een heel gedetailleerd overzicht gemaakt van onze inkomsten en uitgaven. Dit heb ik wel in mijn hoofd en iedere maand maak ik een overzicht, maar nu heb ik deze uitgewerkt en uitgeprint. Hier moeten we ons de komende tijd aan houden om de spaarrekening weer snel aan te vullen. Tenminste, dat was de bedoeling, want er kwamen ook wat onverwachte uitgaven deze maand en voor de volgende maand waar we al rekening mee moeten houden…

Onverwachte kosten

Zo kwamen er wat rekeningen binnen: ging de fiets van Milan stuk, moeten we extra spullen kopen voor het schoolkamp, ging een lampje van de auto branden, hadden we ook nog eens schade aan de auto én kwam er een rekening binnen van de zorgverzekering. Uiteindelijk is dit de schade:

 • Fiets Milan bijna €100,-
 • Eigen risico zorgverzekering: €197,-
 • Eigen risico verzekering voor schade aan de auto: €350,-
 • Spullen schoolkamp Milan: verwacht €80,-

Geld apart zetten: volgende maand servicebeurt auto ongeveer €350,-, maar we rekenen voor de zekerheid €500,-

Overzicht april 2022

Oké, dan is het nu tijd om de balans op te maken…. *tromgeroffel*

Totaal naar de spaarrekening in april 2022: €150,-

Totaal naar de spaarchallenge: €61- (hier lees je alles over onze 52 weken spaarchallenge)

Totaal naar de beleggingsrekening: €150,-

Saldo Peaks app: €101,54
Vorige maand was dat €77,80, dat betekent dat we er €23,74 bij hebben gespaard.

Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €225,20 Vorige maand was het saldo €83,70. Dat betekent dat we in totaal €141,50 hebben gespaard. Met Albert Heijn Premium gaat dat lekker snel!

Totaal gespaard in april 2022: €526,24 

We zijn heel blij dat we dit hebben kunnen sparen, maar toch voelt dat niet zo vanwege de extra kosten voor de auto. We mogen echter niet klagen. Het is heel fijn dat het kan, maar ik hoop volgende maand op een wat meer rustige maand.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. sandra
  3 mei 2022 / 07:35

  De belastingdienst is snel dit jaar.. wij begin maart in gediend en nu al op de rekening dus is fijn gevoel dat het er aan komt.. eigen risico hebben wij gelukkig gespreid per maand, ja dat kan je bij sommige van te voren aan geven en mocht je niet gebruiken dan krijg je het in april dat jaar er na terug. Dus dat kwam allebei deze maand hier. dus hier juist een goede maand met extra spaargeld

  • Marisca
   Auteur
   3 mei 2022 / 07:36

   Dat is wel heel erg lekker! Hier nog niets gehoord, maar we moeten juist betalen dus dit jaar heb ik niet zo’n haast haha. Al staat dat geld al apart hoor. Geniet van het fijne extraatje op de spaarrekening!