Home + Boekentips | Deze zeven boeken las ik in mei 2022

Boekentips | Deze zeven boeken las ik in mei 2022

Sinds ik een e-reader heb, lees ik veel meer en wat had ik dat gemist! Ook afgelopen maand heb ik weer lekker veel boeken gelezen. Niet zoveel als vorige maand, maar meer dan genoeg en ik heb er stuk voor stuk van genoten. Ik hoop dat er leuke tips voor je bij zitten, zeker nu de zomervakantie eraan komt, net als het aankomende lange weekend. Deze boeken las ik in mei:

1. Jill Mansell | Je bent geweldig

Hallie heeft een geheim: ze is verliefd op de perfecte man. Maar het zal nooit wat kunnen worden, want Hallie heeft niet lang meer te leven. Flo heeft een dilemma: ze is stapelgek op Zander. Diens vreselijke zus doet er echter alles aan om hun relatie te dwarsbomen. Tasha heeft een probleem: haar nieuwe vriendje is een avontuurlijk type. Zij maakt zich dan ook continu zorgen dat er iets fout gaat. Je bent geweldig begint als Hallie in een taxi zit. Er is een donor gevonden en ze krijgt nieuwe longen. Maar van wie?

Van al deze boeken is Jill Mansell stiekem altijd het leukst. Ik wist niet goed of ik deze al gelezen had. Er zat wel wat herkenning in, maar ik heb inmiddels zoveel boeken van Jill Mansell gelezen dat ik het niet zeker meer wist. In ieder geval ging ik weer helemaal op in het verhaal. Het zijn drie verhaallijnen: van Hallie, Tasha en Flo. Gaandeweg het verhaal komen deze verhaallijnen samen, maar hoe? Ik wil niets spoilen, maar het eindigt heel erg mooi. Jill Mansell is altijd goed en dat geldt ook voor dit boek.

2. Mirjam Aarts | Lekker niet perfect

 

Nina Martens woont al haar hele leven in een klein dorp. Na de pijnlijke beëindiging van haar relatie komt ze haar ex op elke straathoek tegen. Ook haar baan bij de plaatselijke krant is ze meer dan zat. Ze besluit alles achter zich te laten en vertrekt naar de grote stad. Nina ziet haar perfecte leven in de Domstad helemaal voor zich: een baan bij een grote uitgeverij, een knappe en avontuurlijke man en een fijn huis midden in de bruisende binnenstad. Maar alles pakt anders uit dan ze dacht. Zal ze haar perfecte leven ooit vinden? 

Ik moet zeggen dat ik er even lastig in kwam, maar ik kan niet goed uitleggen waarom. Nadat ik dit boek had weggelegd voor het boek van Jill Mansell hierboven, ben ik daarna toch weer gaan lezen. Ik heb me zo nu en dan best gestoord aan het naïeve gedrag van Nina, maar uiteindelijk zat ik in het verhaal en las ik het op zondagochtend heel snel uit. In dit boek werd meer dan eens duidelijk dat social media niet altijd is wat het lijkt. En hoewel we het echt wel weten, was het een goede reminder 😉 Uiteindelijk vind ik het boek leuk genoeg om aan te raden. Oh, en nu wil ik ook werken in een boekwinkel haha.

3. Mia Zomerdijk | Het zolderkamertje aan de Bloemgracht

Wanneer Cilla en Nick oog in oog komen te staan met een deurwaarder, zetten ze hun relatie op het spel om hun geldproblemen op te lossen. Maar is geld meer waar dan liefde? Cilla en Nick wonen samen in het knusse zolderkamertje aan de Bloemgracht. Ze zijn heel gelukkig met elkaar, leven minimalistisch en hechten meer waarde aan tijd dan aan geld. Maar hun droomleven valt in duigen als op een dag een deurwaarder aanbelt met de mededeling dat ze een enorme schuld hebben. Hoe gaan ze dat oplossen nu Cilla werkloos is en Nick alleen pizza’s bezorgt, maar nog niets verdient met zijn grote passie: zijn muziek?

Ik vind de schrijfstijl van Mia Zomerdijk heel fijn waardoor ik meteen in het verhaal zat. Daarnaast bevat dit boek ook allemaal hippe en relevante thema’s. Van geldgebrek tot zoeken naar wie je bent en wilt zijn en dat allemaal gecombineerd met een reality show. Ik vond dit echt een heerlijk boek met zo nu en dan ook een onvoorspelbare wending.

4. Jenny Colgan | Het Cupcake Café deel 1

 

Issy Randall kan bakken. Nee, meer dan dat – Issy kan verbluffend luchtige, hemelse taarten maken waar het water je van in de mond loopt. Haar talent heeft ze van haar grootvader, in wiens bakkerij ze is opgegroeid.

Wanneer ze haar (oersaaie) baan kwijtraakt, besluit ze dat het tijd is voor de Grote Stap. Gewapend met recepten van haar grootvader, de hulp van haar beste vrienden en van de lokale bankmanager die zijn nek voor haar uitsteekt, opent ze Het Cupcake Café. Maar Issy heeft absoluut geen idee waar ze aan begonnen is. Al haar moed – en veel cake – is ervoor nodig om een ramp te voorkomen…

Oké, het is duidelijk: ik ben een Jenny Colgan fan. In de boeken van april vertelde ik al over de delen van de Café Zon & Zee reeks en ook die vond ik heerlijk. Dat was met dit boek niet anders. Je kunt denk ik wel raden hoe dit boek afloopt, maar dat maakt het niet minder leuk om te lezen. De personages zijn leuk en je ziet het pleintje van het Cupcake Café zo voor je. Kortom, heerlijk boek!

5. Marjoleine Tel | Een onverwachte zomer – Campinggeluk 1

Kamperen? Iedereen heeft er iets mee of tégen. Wendy komt met haar familie al jaren met veel plezier op camping De Zandrand. Linda gruwelt ervan, maar de oude stacaravan naast Wendy biedt de enige zomervakantie die ze zich na haar scheiding kan veroorloven. Tussen zeskamp, bingo en Tupperware-party raken hun levens steeds intenser verweven in hun vurige zoektocht naar campinggeluk. Niet in de laatste plaats door hun gedeelde interesse: de campingdirecteur die zijn eigen reglement dreigt te overtreden.

Het perfecte boek voor deze zomer! Ik moet zeggen dat ik de camping meteen voor mij zag inclusief  de personages. Je zit er wel meteen in en ik denk dat dit boek qua type personages voor veel mensen herkenbaar zijn. In het begin vond ik Linda wat onsympathiek overkomen. Heel direct en soms een beetje onbeschoft. Gedurende het boek nam dat gevoel wat af, maar het ging niet helemaal weg. Toch leest het verhaal lekker weg en is het echt een leuk verhaal!

6. Marjoleine Tel | Bruiloft op slippers – Campinggeluk 2

Het nieuwe campingseizoen begint en iedereen heeft er zin in. Vooral met de bruiloft in het vooruitzicht! Linda is dolgelukkig dat ze met haar twee zonen bij haar nieuwe grote liefde, campingdirecteur Martin, is ingetrokken. Maar haar nieuwe leven is behoorlijk wennen. Op Wendy, die haar zwangerschapsverlof op de camping doorbrengt, kan ze ook niet altijd rekenen. In de rustige winterperiode heeft Linda van alles bedacht voor de camping. Wat meer luxe kan geen kwaad, vindt ze. Maar de campinggasten moeten niets hebben van haar glamping-ideeën en komen in opstand. Linda had zich de aanloop naar haar bruiloft heel anders voorgesteld. Tot ze hulp krijgt uit onverwachte hoek.

Een lekker vervolg op een zomers verhaal! Je zit meteen weer in het verhaal en het is leuk dat je weet hoe het verder gaat met de personages. Een aantal personages leer je ook beter kennen.

7. Marjoleine Tel | Grenzeloos genieten – campinggeluk 3

 

Linda bruist van de ideeën voor het nieuwe seizoen op camping De Zandrand. Maar alles loopt anders wanneer Linda’s man en campingeigenaar Martin halsoverkop naar het buitenland vertrekt om zijn broer bij te staan, die een ongeluk heeft gehad. Tot overmaat van ramp breekt er ook brand uit op de camping, waarbij de caravan van vriendin Wendy verloren gaat. De Zandrand is in rep en roer.

Wanneer Frits zijn hulp aanbiedt, voelt Linda de oude aantrekkingskracht tussen hen weer bovenkomen. Ook Wendy stroopt haar mouwen op en twijfelt of Linda wel geschikt is om een camping te runnen. Als Martin thuiskomt blijkt zijn meegereisde broer over een scherpe blik te beschikken. Hij zet Linda, Martin én alle campinggasten voor het blok: hoe blijft campinggeluk voor altijd?

Dit derde en laatste deel van deze reeks vond ik het leukst. Linda moet het een tijdje in haar eentje zien te redden en even worden de verhoudingen tussen haar en haar beste vriendin Wendy op scherp gezet. Ook in dit deel vind ik Linda niet altijd even sympathiek. Ergens vind ik dat ook wel jammer. Toch leest ook dit deel lekker weg, al wordt er regelmatig teruggeblikt naar gebeurtenissen uit eerdere delen. Dat had wat mij betreft soms wat minder gekund, maar desalniettemin is het echt een heerlijke, zomerse reeks en zijn deze boeken perfect op de camping!

Deze boeken zijn stuk voor stuk aanraders voor op je luie stoel of strandbed straks. Welke van deze boeken heb jij al gelezen of zijn ze nieuw voor je? In dat geval hoop ik dat er iets leuks voor je bij zit! Op naar een nieuwe, fijne leesmaand!

Tip!

Ik lees veel boeken van uitgeverij Luitingh Sijthoff. Hier vind je ook veel boekentips en zie je wat er nog aan komt aan titels.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 4 juni 2022 / 09:10

    Wat een fijne boekentips! De Camping geluk boeken lijken me heerlijk om weg te lezen in het zomerse zonnetje. Roep meteen nostalgische gevoelens op.