Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in maart 2023

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in maart 2023

April is al weer een paar dagen geleden van start gegaan en dus blik ik weer terug op hoeveel we afgelopen maand hebben gespaard. Maart 2023 was de maand van de belastingaangifte, maar ook de maand waarin de bakfiets kapot ging. De schade: ruim €200,-. Hoe het afgelopen maand is gegaan, lees je hieronder.

Terugblik op de financiële doelen van maart 2023

Nog even een terugblik op wat ik vorige maand zei:

 • De belastingaangifte moet weer worden gedaan. Hier ga ik altijd uitgebreid voor zitten op 1 maart (dus vandaag is het weer zo ver). Laten we hopen dat het meevalt haha.
 • Wat zou het fijn zijn als we deze maand weer geld overhouden van de budgetten die we vervolgens kunnen verdelen over de potjes zonder dat we grote uitgaven hoeven te doen.
 • Verder willen we €1000,- zakgeld meenemen in de zomervakantie. Dit sparen we met onze koopzegels. Deze maand willen we de €600,- bereiken. Dan lopen we lekker op schema!

De aangifte heb ik inderdaad op 1 maart gedaan, heel erg vroeg zelfs, haha. Het klopte gelukkig met wat ik van tevoren had uitgerekend.

Ook hielden we geld over van onze budgetten. Hier schreef ik dit artikel over. Verdelen over de potjes ging uiteindelijk toch niet lukken, want ik moest een dure reparatie laten doen aan de bakfiets. Het één konden we wegstrepen tegen het ander, want het bleek nagenoeg hetzelfde bedrag te zijn. Ik reken dit bedrag dus niet mee in het overzicht onderaan deze pagina.

Tot slot de koopzegels, daar ging het goed mee en we lopen goed op schema voor de zomervakantie. Fijn!

Overzicht maart 2023

Oké, dan is het nu tijd om de balans op te maken…. *tromgeroffel*

Totaal naar de spaarrekening in maart 2023: €440,-

Totaal naar de beleggingsrekening: €150,-

Saldo Peaks app: €224,18 Vorige maand was dat €190,86. Dat betekent dat we er €33,32 bij hebben gespaard.

Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €650,20. Vorige maand was het saldo €529,30. Dat betekent dat we afgelopen maand in totaal €120,90 hebben gespaard. Met Albert Heijn Premium gaat het lekker snel!

Totaal naar de spaarrekening in februari 2023: €744,22

Wat een flink bedrag is het uiteindelijk geworden! Hier zijn we heel blij mee en nemen we niet voor lief. Het is immers ook weleens anders geweest. Hoe ging het bij jullie afgelopen maand? Klets mee in de comments hieronder, op Instagram of op Facebook.

 

Dit is overigens ook meteen de laatste spaarblog. Ik heb andere ideeën die meer passend zijn bij de budgetten en digitale spaarpotjes. Ik ben er nog niet helemaal over uit, dus mocht je nog suggesties hebben, hoor ik het uiteraard graag. Bedankt in ieder geval voor het lezen van deze verslagen!

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Petra
  4 april 2023 / 06:57

  Wat jammer dat het je laatste spaarblog is.
  Ik keek er altijd weer naar uit om ze te lezen.
  Dank voor deze rubriek!

  • Marisca
   Auteur
   4 april 2023 / 07:10

   Ik vind het ook jammer hoor, want het is zo’n goede stok achter de deur en ik hoop lezers te inspireren door te laten zien dat je op verschillende manieren kan sparen en dat ieder bedrag telt en op kan lopen zoals in Peaks. Toch vind ik het ook lastig in deze dure tijden en ben ik bang dat het niet gepast is om dit te delen. Mocht ik meer reacties zoals de jouwe krijgen, ga ik misschien wel door, maar zal ik de blog niet actief meer delen op de socials. Dat zou ook nog een middenweg kunnen zijn, maar voor nu vind ik het echt even lastig.

   • Marijn
    4 april 2023 / 08:48

    Graag blijf ik het ook lezen. Het is voor mij ook een motivatie en staan leuke tips in soms. Ik heb daardoor zelf op peaks inmiddels ook al 3233 hierdoor.

 2. Else
  4 april 2023 / 16:44

  Jammer want ik vind het altijd heel interessant om te lezen!
  En vooral als je er uitgebreid bij vertelt hoe en wat allemaal.

  Misschien kan je starten met een standaard disclaimer, dat je dit iedereen gunt en je bewust bent van je situatie?

 3. Ilse
  4 april 2023 / 18:30

  Misschien kan ik je ook nog overhalen om je spaarblogs te blijven schrijven. Niet iedereen kan sparen in deze dure tijden, maar jouw blogs laten zien dat kleine bedragjes samen ook een groot bedrag kunnen maken. Ik vind ze juist heel motiverend

 4. Liesbeth
  5 april 2023 / 09:09

  Goedemorgen, ook ik vind die spaarblogs op mamablogger interessant en wil graag dat het een blijvertje is. Het stimuleert om het zelf ook te doen, het bevestigd dat je niet de enige bent en het inspireert ook.