Home + Boekentips | Deze boeken las ik in maart 2023

Boekentips | Deze boeken las ik in maart 2023

Tijd voor nieuwe boekentips! In maart heb ik lekker veel boeken gelezen en ze waren stuk voor stuk heerlijk om de zinnen te verzetten. Dat had ik af en toe echt nodig. Welke ik heb gelezen en wat ik ervan vond, lees je hieronder.

1. De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley

 

Op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk wordt een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringen in de gesloten wereld van de kostschool. Maar al snel nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending, en blijkt er veel meer aan de hand dan een noodlottig ongeval.

Jazz komt steeds meer te weten over de docenten, leerlingen en oud-leerlingen van de school, maar als een van de verdachten vermist wordt en er in de kelder een gruwelijke ontdekking gedaan wordt, weet Jazz dat ze snel moet handelen. De kostschool verbergt geheimen die duisterder zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden…

Ik vond dit een heerlijk, spannend boek. Goed geschreven zoals we van Lucinda Riley gewend zijn. Het verhaal sleept je meteen mee en voor je het weet heb jij ook al een lijstje met verdachten. Een hint: ik zat er compleet naast. Je wil gewoon weten hoe dit afloopt en dat maakte dat ik dit boek in no time uit had. Aanrader!

2. Wedden dat ik blijf – Marijke Vos

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

Verrassend, origineel en vrolijk vat dit boek zo ongeveer wel samen. Ik had dit boek al een tijdje klaarstaan en na het vorige boek had ik wel weer zin in iets luchtigs. Dat lukt met dit boek wel. Een verrassende wending aan het einde zorgt ervoor dat je wil weten of dit verhaal toch nog de andere kant op gaat. Hou je van fijne feelgood romans, dan kan je dit boek op je lijstje zetten!

3. Van Chanel naar flanel – Marijke Vos

Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?

Ik moest er even in komen, maar zat er later toch helemaal in. Ik verwachtte het niet, maar dit verhaal bevat toch een paar leuke en onverwachte wendingen. Je gaat op een gegeven moment namelijk twijfelen aan de intenties van bepaalde personages.

4. Het staat in de sterren – Marijke Vos

Miranda kan alleen maar toekijken wanneer Jennifer naar Rainbow Lake, Canada vertrekt. Door een aantal verkeerde beslissingen in het verleden blijft ze noodgedwongen achter in Nederland. Ze volgt de avonturen van haar zus op de voet, en wanneer ze ervan overtuigd raakt dat haar zus haar hulp nodig heeft, krijgt ze het toch voor elkaar dat ze haar achterna mag. Net als de rust lijkt wedergekeerd in Rainbow Lake wordt er iets gevonden wat mogelijk te maken heeft met de zojuist afgeronde zaak. Jennifer heeft sheriff Branson beloofd zich niet meer in gevaarlijke situaties te mengen, Miranda daarentegen deinst nergens voor terug. Samen met Samuel Pierce, de nieuwe hoofdredacteur van de lokale krant The Rainbow Weekly, gaat ze erop af. Maar hun zoektocht loopt niet helemaal zoals gepland: samenwerken is niet altijd even gemakkelijk als je elkaars tegenpolen bent. Is hij echt zo’n saaie yup, of speelt er meer?

Dit is het vervolg op het boek hierboven en hoewel ik dacht dat ik Miranda een minder leuk karakter zou vinden, was dat helemaal niet zo. Ze heeft een boeiend verhaal en ook nu wil je gewoon weten hoe het afloopt.

5. De Wedding Planner omnibus – Marijke Vos

 

Tessa organiseert als assistent-weddingplanner de mooiste bruiloften. Als Tessa onverhoopt haar baan bij een vervoersbedrijf verliest, en ook nog eens gedumpt wordt door haar vriend, is ze ervan overtuigd dat haar leven instort. Gelukkig kan ze haar gedachten verzetten: ze gaat naar de bruiloft van een studievriendin en ontmoet daar de creatieve maar wat chaotische weddingplanner Maartje. Wanneer het trouwfeest in het water dreigt te vallen, zet Tessa haar organisatieskills in om Maartje te helpen. Ze blijken een goed duo en er ontstaat een samenwerking tussen deze twee uitersten.

Samen storten Maartje en Tessa zich op de meest bijzondere trouwerijen, inclusief bridezilla’s, last-minute afzeggingen en dronken ooms. En o ja, Rob, de leukste cateraar van het land, is er ook opvallend vaak bij…

Het was de maand van Marijke Vos, want ook dit is weer een boek van haar. Een lekker dikke omnibus over Tessa die assistent-weddingplanner wordt nadat ze haar baan verliest. Een lekker dikke, feelgood roman met heerlijke verhalen over bruiloften. Een gezellig boek dat goed wegleest. Perfect om je zinnen te verzetten!

6. Love Heart Lane 3, Gelukkig in Clover Cottage – Christie Barlow

Keer opnieuw terug naar Love Heart Lane voor een verhaal waarin vriendschap en liefde de hoofdrol spelen. Gelukkig in Clover Cottage is het derde deel van de sprankelende feelgoodserie Love Heart Lane, over een klein dorp in Schotland. Allies droom lijkt uit te komen wanneer Rory Scott – dierenarts en de liefde van haar leven – de bouwvallige Clover Cottage in het schilderachtige dorpje Heartcross erft. Ze weet zeker dat dit de plek is waar ze lang en gelukkig zullen leven. Tot Rory een bom laat vallen. Hij houdt van Allie, maar hij wil zijn eigen droom achterna gaan: wonen en werken in Afrika. Hun happy ever after in Clover Cottage zal nog even moeten wachten… Hoewel Allie zich geen leven zonder Rory kan voorstellen, dwingt zijn vertrek haar toch tot nadenken. Misschien is dit het moment om haar eigen dromen na te jagen?

Deel drie van de ‘Love Heart Lane’ is net uit en ik had deze al een tijdje op mijn verlanglijstje staan. Ik moest er even in komen omdat het een tijd geleden was dat ik deel twee had gelezen, maar voor je het weet zit je erin. Wat ik leuk vind aan deze serie is dat je het dorp zo voor je ziet en er eigenlijk zelf wel zou willen wonen. En alvast een kleiner spoiler: er komt ook een deel vier zo te lezen…

Welke van deze boekentips lijkt jou het leukst? Of heb je misschien al gelezen? Klets mee in de comments hieronder, op Instagram of op Facebook.

 

liefs

Sidenote: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate linkjes. Wanneer jij iets bestelt via dat linkje, ontvang ik daar een kleine commissie over. Dit kost jou niets extra en ik kan uiteraard niet zien wat iemand bestelt. Het is voor mij een klein, maar fijn extraatje. 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *