Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in juni 2022

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in juni 2022

Het was financieel een vrij rustige maand in de zin dat we geen onverwachte uitgaven hadden. Gelukkig, want de afgelopen maanden waren duur en we hadden toen ook wat tegenvallers. Deze maand gaven we wel wat grote bedragen uit aan een loungeset voor in de tuin en Pat en ik gingen een weekend weg. Dit konden we betalen van de lopende rekening dus hiervoor hoefden we geen spaargeld te gebruiken. Superfijn dat dat kon, al hadden we daar stiekem natuurlijk wel rekening mee gehouden. Of er nog een beetje gespaard is in juni 2022, lees je hieronder.

Heel veel koopzegels en onrust op de beurs

De meeste winst zat hem deze maand in het sparen van de koopzegels. We deden veel boodschappen en ik had wat extra medicijnen nodig vanwege een keelontsteking. Die kocht ik allemaal bij de Appie. En wat dacht je van barbecuevlees? Ook dat kochten we daar. Dat alles tikte behoorlijk aan. Vorige maand namen we geld op van de koopzegels en stond er nog ruim €65,- op, nu is dat bedrag aanzienlijk gestegen! Dat betekent echter ook dat er meer geld op gaat aan boodschappen en dat we dit wel heel goed in de gaten moeten houden, want dit kan en moet minder. Dit is echt een post om op te besparen. Daar schreef ik eerder deze week al over.

Peaks gaat nog steeds niet zo lekker vanwege de onrust op de beurs. We leggen nog steeds een euro per dag in dus aan het einde van de maand zou je €30,- of €31,- gespaard moeten hebben. Hier zit een verlies op en dat is heel erg zonde. Toch laten we het gewoon staan en blijven we stug doorsparen, ook voor de jongens. Het gaat vast wel weer een keer aantrekken.

Al met al was het een prima spaarmaand en is er eigenlijk weinig te melden. Op naar de cijfers dan maar!

Overzicht juni 2022

Oké, dan is het nu tijd om de balans op te maken…. *tromgeroffel*

Totaal naar de spaarrekening in juni 2022: €150,-

Totaal naar de spaarchallenge: €74,-  (hier lees je alles over onze 52 weken spaarchallenge)

Totaal naar de beleggingsrekening: €150,-

Saldo Peaks app: €152,16
Vorige maand was dat €131,19, dat betekent dat we er €20,97 bij hebben gespaard. Dat valt tegen, als je je bedenkt dat we een euro per dag inleggen, maar het gaat natuurlijk niet zo goed met de aandelen. Toch blijven we volhouden en inleggen.

Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €268,10. Vorige maand was het saldo €65,40. Dat betekent dat we afgelopen maand in totaal €202,70 hebben gespaard. Met Albert Heijn Premium gaat dat lekker snel!

Totaal gespaard in mei 2022: €597,67

Hoe was jullie spaarmaand? Ik hoop goed. Op naar de vakantiemaand!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Sandra
  1 juli 2022 / 07:29

  Bij de ah zegels zijn medicatie uitgesloten ivm regels daar op. Rookwaren, loterijen en medicatie mogen ze geen zegels sparen…

  Ja peaks en BLOX zijn drama… gelukkig bij BLOX heb ik 15 euro in gezet en zit nu op een verlies van 10 euro?

  • Marisca
   Auteur
   1 juli 2022 / 07:32

   Wat gek, want ik kreeg bij de zelfscan gewoon de zegels erop. Ik heb afgelopen maand ook cadeaubonnen gekocht bij de AH en daar kreeg ik ze niet op. Peaks en Blox zijn inderdaad drama, maar dat trekt vanzelf wel weer aan. Hoop ik haha.

 2. Michelle
  15 juli 2022 / 19:21

  Welk kasboekje gebruik je als ik vragen mag?

  • Marisca
   Auteur
   15 juli 2022 / 20:01

   Hi Michelle,

   Deze is van Nibud, heel handig!

   Groetjes,
   Marisca