Home + Geld & Budget | Hier proberen wij nu op te besparen

Geld & Budget | Hier proberen wij nu op te besparen

Het is zo’n beetje het gesprek van de dag: alles wordt steeds duurder. De inflatie is sky high en we moeten onze begrotingen aanpassen. Als dat al lukt, want veel mensen komen steeds moeilijker rond, ook de midden inkomens. Ook wij merken dit natuurlijk en hoewel het voor ons nog niet direct problemen oplevert, merken we wel dat we anders naar budgetten moeten kijken en ook bij moeten stellen, bijvoorbeeld voor de boodschappen. Gelukkig kan dat nog, maar de vraag is wel een beetje of het hierbij blijft of wordt alles nóg duurder? Als dat laatste het geval is, dan gaat het voor ons uiteindelijk ook een probleem opleveren. Onze salarissen groeien, net als die van ieder ander, niet zo hard mee met de inflatie. Ik maak me hier wel een beetje zorgen om, want waar houdt het op en gaan we straks eenzelfde crisis krijgen als in 2008/2009? Daarom kijken ook wij kritisch naar onze uitgaven en kijken we waar we kunnen en moeten besparen. Dit zijn de dingen waar we nu op proberen te besparen.

Kleding van de jongens

Kinderkleding shoppen is één van mijn grootste hobby’s. Een dure ook. Het scheelt dat we nu niet meer zo dichtbij de stad wonen, maar het kan nog steeds minder. We kijken daarom meer naar de sale, maar ik heb inmiddels ook al het één en ander geshopt via Vinted. Ook daar is een heleboel leuke (merk)kleding te koop voor een prikkie. Dit scheelt enorm en is ook nog eens duurzaam. Hoewel onze oudste wat kieskeuriger is qua kleding, is onze jongste dat nog nauwelijks. Dat maakt dat ik nu eerst op diverse Marktplaatsen kan kijken voor we het nieuw in de winkel kopen.

Boodschappen

Hebben jullie je boodschappenbudget al bijgesteld? Wij inmiddels wel. Ik las ergens dat de prijzen in de supermarkt tussen september 2021 en mei van dit jaar met ruim 15% zijn gestegen. Dat is toch bizar?! Nu blijven we wel bij de good old Appie shoppen omdat we door middel van ‘Select’ de boodschappen tegen een laag tarief thuis kunnen laten bezorgen én omdat het de enige supermarkt is in onze wijk. Oké, de koopzegels tellen natuurlijk ook mee, die vinden we zo leuk om te sparen. We gaan dus wel voor het gemak, en door het thuisbezorgen doen we ook veel minder impulsaankopen, maar dat wil niet zeggen dat het alsnog minder kan. We hebben een budget van €150,- per week en proberen ons daaraan te houden. Qua weekboodschappen lukt dat, maar we gaan nog te vaak naar de supermarkt in de wijk en dat kan minder. We zijn nu dus goed aan het kijken hoe dat minder kan en of we kunnen besparen met de weekboodschappen. Moet vast lukken!

 

Huishoudelijke apparaten

Dat is ook zoiets. We zijn zo snel geneigd alles nieuw te kopen, maar is dat nodig? Zo hebben we nu een dilemma wat betreft een nieuwe telefoon voor onze oudste. Hij heeft mijn oude telefoon, maar die is nu zo’n vijf jaar oud en begint kuren te krijgen. Normaal zou hij mijn huidige telefoon krijgen en zou ik een nieuwe kopen. Dat is echter nog niet nodig en kost heel veel geld dus dat gaan we ook niet doen. Maar hij heeft wel een andere telefoon nodig. Een tweedehands toestel of refurbished toestel zou een goede mogelijkheid zijn. Kinderen van die leeftijd hebben wat mij betreft nog geen nieuwe telefoons nodig. Datzelfde geldt voor een laptop. Als deze nu kapot gaat weet ik niet of ik nu al een nieuwe zou kopen. Je kunt immers ook refurbished laptops kopen. Op die manier kun je ook besparen.

Uitstapjes en uit eten

Deze vind ik het meest lastig, maar jeetje, die prijzen! Afgelopen zaterdag hebben Pat en ik even gezeten voor onze administratie en de uitjes die we in de zomervakantie willen plannen. We hadden het geluk dat we drie keer vier tickets naar keuze hadden gewonnen en een ander uitje hebben we gekocht met een bonusaanbieding. Dat scheelt ook behoorlijk wat geld. Zo gaan we ook kijken naar de rest van de uitjes en geld besparen waar het kan. Toch wat vaker een zak broodjes mee en minder buiten de deur eten. Dat is een luxe die niet perse nodig is.

Benzine

Wat uitstapjes extra duur maakt is de huidige benzineprijzen. Dat is echt niet grappig meer. Tel dat bovenop dure entreetickets en het is echt een aanslag op je portemonnee. De auto staat doordeweeks vrij veel stil, maar in het weekend rijdt ‘ie veel. We tanken hem nu nauwelijks vol tenzij we een lange rit voor de boeg hebben. Een volle tank is bij ons al snel meer dan €100,- en dat is zonde als hij doordeweeks veel stil staat. Pat krijgt voor zijn auto gelukkig een goede kilometervergoeding waarmee we wel uitkomen, dat scheelt een hoop.

Op gas hoeven te gelukkig niet te besparen omdat we gasloos wonen en zonnepanelen hebben. Dat scheelt weer. Wat zijn zaken waar jullie nu op besparen?

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *