Home + Boekentips | Deze 14 boeken las ik in april 2022

Boekentips | Deze 14 boeken las ik in april 2022

Jeetje, wat heb ik veel gelezen afgelopen maand! Nu moet ik wel zeggen dat ik snel lees en veel van deze boeken ook geen dikke pillen waren. De boeken die ik deze maand heb gelezen zijn stuk voor stuk heerlijke romantische, feelgood verhalen die gewoon heerlijk weglezen. Dan gaat het toch een stuk sneller. Ik las onder andere de nieuwe van Jill Mansell en het boek van Kimberley Klaver ‘Zuid moeders breken niet’. Kortom, dit zijn de perfecte boeken voor deze meivakantie, de extra vrije dagen die er nog aan komen of alvast voor de zomervakantie. Wat ik van de boeken vond lees je hieronder.

1. Tamara Postma | De stad van de liefde

Sophie is na de zoveelste mislukte relatie helemaal klaar met de liefde. Aangezien die relatie ook nog eens met haar baas was (oeps!), neemt ze ook maar meteen ontslag. Haar huisgenoot en beste vriendin boekt voor haar een enkeltje naar Parijs, de stad waar ze al sinds haar jeugd over droomt. Alleen één klein puntje, ze spreekt helemaal geen Frans en is nog nooit in Parijs geweest…

Ik ken Tamara als collega blogger, maar ze schrijft ook waanzinnige boeken. Een hele tijd terug heb ik een hele reeks van haar gelezen en ik weet nog dat ik daar helemaal in zat. Ik bleef maar lezen. Nu ik het lezen weer heb opgepakt begon ik deze maand met dit korte verhaal van Tamara. Ook deze las ik in één ruk uit. Het is een lekker feelgood verhaal dat zich ook nog eens afspeelt in één van de mooiste steden van Europa. Ik weet zeker dat je blij wordt van dit verhaal!

2. Jenny Colgan | Café zon & zee (deel 1)

Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo’n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven. Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt…

Ik had veel positieve verhalen gehoord over deze serie, maar moest er desondanks even inkomen. Flora heeft haar leven op het eiland Mure achtergelaten voor een leven in Londen. In het begin wordt er een beetje geheimzinnig gedaan over de reden waarom, waardoor ik dacht dat dat heel heftig zou zijn. Uiteindelijk valt dat best mee en is haar familie blij dat ze terug is. Dat vond ik persoonlijk iets te overdreven, maar eenmaal in het verhaal zat ik er helemaal in. Ik sluit mij aan bij alle positieve recensies!

3. Jenny Colgan | Het eindeloze strand (deel 2 café zon & zee)

Welkom op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, vol eindeloos lege stranden en schitterende natuur. Hier runt Flora haar Café Zon & Zee aan de kade bij de haven. Het is een geliefde plek voor toeristen (heerlijk eten) en bewoners (de laatste nieuwtjes).

Maar Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joel is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten?

Flora’s beste vriendin Lorna is in stilte verliefd op de lokale huisarts, Saif, die gevlucht is uit Syrië. Schokkend nieuws zal zijn leven – en dat van Lorna – veranderen. Koude winteravonden gaan langzaam over in lange zomerdagen.

Vinden Flora en Joel hun geluk terug?

Als je deel één uit hebt, wil je meteen door naar deel twee. We maken in dit boek nader kennis met wat andere personages waardoor het verhaal veel meer gaat leven. In gedachten zag ik het eiland en de hoofdpersonen voor me. Het is dat het eiland fictief is, want ik kreeg meteen zin om erheen te gaan.

 4. Jenny Colgan | Wintereiland (deel 3 café zon & zee)

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?

Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?

In dit deel leren we nog meer karakters kennen en gebeuren er heftige dingen. Omdat het een open einde is wil je meteen door naar deel 4, want hoe loopt alles af? Dit boek had ik echt in no time uit, ik was zo benieuwd wat er stond te gebeuren. Van de hele reeks vond ik dit deel het best en vond ik de verhaallijn verrassend.

5. Jenny Colgan | Het Eilandhotel (deel 4 café zon & zee)

Wanneer Flora McKenzie samen met haar broer Fintan het leegstaande hotel op het eiland probeert om te toveren tot een feestelijke oase van knapperende haardvuren en heerlijk eten, blijkt dat minder eenvoudig dan gedacht. Maretakken, glühwein en vrede op aarde – wie wil dat nou niet? Maar voor het zover is moeten er nog wat obstakels worden overwonnen… Krijgt Flora alles voor elkaar voor de Grote Opening?

Een mooie afsluiting van deze reeks. Het verhaal krijgt de afsluiting die het verdient. Wat een fijne reeks was dit! Jenny Colgan schreef nog meer boeken en ik ga die zeker lezen.

6. Jill Mansell | De zomer van je leven

 

Wanneer de tieners Amber en Lachlan terechtkomen in hetzelfde pleeggezin ontstaat er algauw een hechte band. Verhuizen naar het schitterende Cornwall is het beste dat hen ooit is overkomen – en nu, als volwassenen, is hun band sterker dan ooit.

Maar Amber heeft een geheim: ze is verliefd op Lachlan – haar beste vriend! – en weet dat het nóóit kan werken. Lachlan is een echte rokkenjager en absoluut geen relatietype. Bovendien maken ze zich zorgen om hun pleegvader, weduwnaar Teddy. Hij gelooft weer in de liefde, maar is zijn nieuwe, opvallend mooie vriendin Olga wel zo perfect als ze lijkt?

Als de nieuwe Jill Mansell uit is weet ik niet hoe snel ik deze moet lezen. Dat was met dit boek niet anders, maar anders dan bij andere boeken van Jill Mansell, moest ik hier even inkomen. Je maakt kennis met een heleboel personages in één keer en ik moest daardoor even schakelen. Maar als je er dan eenmaal in zit, lees je ook deze weer in een ruk uit. Ik vind het knap hoe zij iedere keer weer origineel uit de hoek komt met verrassende verhaallijnen.

7. Saskia M.N.Oudshoorn | Toeval bestaat niet (Liefde in Milaan 1)

Als Anneloes door haar vriend Emiel verlaten wordt voor een jonge vrouw, begint ‘Toeval bestaat niet’ van Saskia M.N. Oudshoorn. In het begin van dit eerste deel van de serie ‘Liefde in Milaan’ is er nog lang geen sprake van Milaan: Anneloes neemt er naast haar werk op een reclamebureau een weekendbaantje in de snackbar bij om zo snel mogelijk van haar schuld af te komen. Verder hoeft het voor haar allemaal niet zo. Maar haar vriendinnen denken daar anders over en regelen een blind date.

Vorige maand vertelde ik over de reeks die ik toen las van Saskia M.N. Oudshoorn. Die reeks was zo heerlijk en nu begon ik aan deze. Het is een redelijk kort verhaal van 163 pagina’s op de e-reader. Daardoor gaat het verhaal wat snel en had ik bepaalde delen wel wat meer uitgediept willen zien. Maar zoek je een verhaal dat lekker weg leest op het strand of tijdens een zomerse dag in de tuin? Dan is deze reeks helemaal top!

8. Saskia M.N. Oudshoorn | Loes, Luca en Liz (Liefde in Milaan 2)

Als het ergste al gebeurd is, hoef je nergens meer bang voor te zijn – toch? Het leven lijkt niet mooier te kunnen worden als Anneloes naast Gianluca wakker wordt in een hotel in Milaan. Wát een contrast met haar ex Emiel, die zo hoffelijk was als een pedaalemmer. Hem kan ze missen als kiespijn. Maar degene die Gianluca moet missen, is wel voelbaar aanwezig: zijn vrouw Elizabeth, die veel te jong is overleden.

Deel twee had op mijn e-reader 222 pagina’s en daardoor zat ik wat lekkerder in het verhaal. En natuurlijk is het ietwat voorspelbaar, maar ik houd gewoon van deze verhalen en vind de schrijfstijl van Saskia M.N. Oudshoorn echt heel leuk.

9. Saskia M.N. Oudshoorn | Casa dell Amore (Liefde in Milaan 3)

Anneloes’ leven is compleet op zijn kop komen te staan sinds ze Gianluca heeft ontmoet. In ‘Casa dell’amore’ zet ze ook zélf alles op z’n kop om met hem te leven.

Tijdens dit deel moest ik even denken aan ‘Ik Vertrek’ en komt ex Emiel ook nog even voorbij, niet op een al te beste manier. Het einde is verrassend en ik moet zeggen dat ik ook dit weer een heel fijne reeks vond. Ik vond de geluks reeks nog het leukst, maar ik ben benieuwd of er nog meer komt van Saskia, naast deze en Foodtruck Fiësta waarover ik hieronder vertel.

10. Saskia M.N. Oudshoorn | In de ijskast (Foodtruck Fiësta 1)

Bertina – Tinus voor vrienden – besluit dat ze een sabbatical van haar studie wil. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in het leren en ze is nu aan haar tweede studie bezig. Maar dat gaat allemaal in de ijskast als ze een foodtruck koopt op Marktplaats. Haar retro ijstruck geeft na een paar kilometer al de geest, en dan is het Mats die haar kan helpen met opknappen.

Ook deze stond nog in mijn bibliotheek en wat mij opeens opviel is dat eten centraal staat in de reeksen die ik tot nu toe van Saskia heb gelezen. Dit keer gaat het over een foodtruck. Tinus koop een foodtruck met een ijsje erop, maar blijkt een kat in de zak te hebben gekocht. Toch brengt ‘Fiasco’, zo noemt Tinus de foodtruck, haar wel weer bij haar ex Mats.

Sterker nog, nu ik dit typ speelt eten in alle boeken die ik in april las, een grote rol. Zo zit in bijna alle boeken een kok of ontdekt iemand een passie voor koken. Grappig!

11. Saskia M.N. Oudshoorn | Een ijskoude klus (Foodtruck Fiësta 2)

In dit deel draait het om het opknappen van de ijswagen. Tinus krijgt daarbij hulp van Mats en andersom helpt ze hem met zijn website en social media. Ze krijgen het gevoel dat ze elkaar nooit helemaal hebben losgelaten, maar Mats heeft een vriendin en Tinus heeft een collega die werk van haar maakt.

Een lekker vervolg op deel één en er wordt het één en ander duidelijk over het verleden van Mats…

12. Saskia M.N. Oudshoorn | Meisje met het ijsje (Foodtruck Fiësta 3)

Tinus maakt zich klaar voor haar eerste festival. Ze moet alle gedoe met Mats even vergeten en zich gewoon richten op haar ijstruck, dat lijkt haar veel beter. Haar wagen Meisje met het ijsje staat naast Sammies Saté en ze blijken hetzelfde festivalschema te hebben. Zo leuk! De eerste festivaldag is een groot succes. Voordat ze naar huis gaat, blijft Tinus nog even naar de muziek luisteren. En dan klimt er in haar ooghoek ineens iemand over het hek… 

Wat ik leuk vind aan dit deel is dat we ook nog een kijkje krijgen in de toekomst. Hoe loopt het af met Mats en Tinus en de foodtruck? In dit deel krijg je daar antwoord op.

13. Kimberley Klaver | Zuid moeders breken niet

Kersverse moeder Poppy moet zich staande houden in Amsterdam-Zuid, waar de moedermaffia heerst en alles perfect lijkt. Maar niets is minder waar…

Als Poppy na haar wereldreis dolverliefd én zwanger bij chef-kok Alex in Amsterdam-Zuid komt wonen, blijken daar eigen regels te gelden. De wereld van schone schijn, botox, roddels en rijkdom staat ver af van haar vrije, spirituele opvoeding.

Ik zag dit boek op tv voorbij komen en na de ‘Foodtruck reeks’ begon ik meteen. Als ik heel eerlijk ben, had ik een beetje mijn twijfels bij dit boek. Ik weet niet zo goed waarom, misschien wel omdat deze is geschreven door een BN-er. Maar al mijn twijfels waren voor niets, want wat heb ik genoten van dit boek. Ik hoop oprecht dat het niet zo gaat in Amsterdam-Zuid of vergelijkbare kringen, want ik zou er spontaan van verhuizen. Ik vond het fascinerend en omdat je aan het begin van het boek al een vooruitblik krijgt, blijf je nieuwsgierig. Je vraagt je af op welk moment het mis gaat. Absolute aanrader dus!

 

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. MarjonS
    4 mei 2022 / 06:54

    Wat veel boeken… ik neem het me altijd voor, maar lees uiteindelijk 1 boek per maand…
    Op het moment lees ik deel 3, wintereiland.
    In jouw lijstje staan nog wel leuke boeken die ik ga toevoegen.