Home + Geld & Budget | De kinderbijslag komt er weer aan!

Geld & Budget | De kinderbijslag komt er weer aan!

Volgende week is het weer tijd voor de kinderbijslag en dat is toch altijd weer mooi meegenomen. Ik had mij voorgenomen om er zomerkleding voor de jongens van te kopen, maar we hebben al schoenen voor Floris, zomerjassen voor beide jongens en ik heb een stapel nieuwe jeans voor Milan gekocht. Wat gaan we er dan mee doen dit keer?

Hoeveel kinderbijslag krijgen we?

Kinderbijslag ontvangen we op 1 april (althans, dan wordt het overgemaakt, maar meestal staat het die dag ook op onze rekening). Voor Milan ontvangen we een bedrag van €271,24 en voor Floris €223,37. Dat zijn toch behoorlijke bedragen.

Maar wat gaan we ermee doen?

Ik had mij voorgenomen de zomerjassen ervan te kopen, maar nu het bijna zo ver is denk ik dat we er nog twee bodywarmers van kopen. Verder wil Milan nieuwe Nikes en denk ik erover om alvast een paar korte broeken en t-shirtjes in te slaan zodat we wat hebben liggen als het echt warm wordt. Of we dit allemaal in één keer kopen weet ik eigenlijk niet. Ik denk het niet. De korte broeken en shirtjes kunnen ook een maand later. En Milan heeft nog twee paar Nikes dus dringend nodig zijn ze niet. De bodywarmers vind ik wel lekker voor dit voorjaar en is ook fijn tijdens het buiten spelen. Beide jongens zijn nu veel buiten dus het komt wel goed uit.

Verder blijft de rest op de rekening en hoop ik deze maand toch weer wat naar de spaarrekening te kunnen boeken.

Wat doen we normaal met de kinderbijslag?

Normaal gesproken gaat de kinderbijslag op de grote hoop. We wachten dan niet specifiek op dat bedrag om kleding en schoenen van te kopen voor de jongens. Dat doen we het hele jaar door. Dit jaar zijn we echter zo bezig met onze spaardoelen dat ik vond dat ik het uit moest geven waarvoor het bedoeld was; voor de kinderen. Op de één of andere manier voelde het nu anders.

Toch blijkt dat de praktijk altijd anders verloopt en je tussendoor dan al kleding koopt die ze nodig hebben. Is natuurlijk niet erg, maar nu maken we een combi van beiden. Nog een aantal laatste items en de rest blijft op de rekening staan. Compenseren we toch nog een beetje haha.

Wat gaan jullie dan van de komende kinderbijslag? Klets mee in de comments hieronder of op de socials.

liefs

 

Bol 7-DaagseBol 7-Daagse

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties

 1. Caro
  25 maart 2021 / 08:04

  Wij sparen dit bedrag voor de kinderen op hun rekening. We hebben er twee in verschillende leeftijden maar split dit iedereen het zelfde bedrag.

 2. MarjonS
  25 maart 2021 / 08:13

  Ik zet altijd €75 meteen over naar hun spaarrekening. Naast het maandelijks sparen is dat een extraatje.
  De rest op de grote hoop, zomerschoenen al gekocht en shirtjes ook.

  Maar kan me voorstellen dat er genoeg mensen zijn die echt op dit bedrag wachten om kleding etc voor hun kind(eren) te kunnen kopen.

 3. Jaya
  25 maart 2021 / 14:15

  Het geld van de kinderbijslag komt gewoon op onze spaarrekening. We sparen niet apart voor de kinderen, we hebben genoeg geld om straks de studies, rijlessen enz. te betalen. Daarnaast weet ik niet wat ze met hun spaarrekeningen zouden gaan doen als ze 18 jaar zijn. Weet je met 18 jaar wel wat je met 20.000 euro kan doen? Daarom houden wij dat geld voor hun apart.