Home + Je interieur stijlvol aanpassen voor je kat

Je interieur stijlvol aanpassen voor je kat

Het eerste wat je als katteneigenaar moet weten over de inrichting van jouw huis is dat je het interieur eenvoudig moet houden. De reden hiervoor is dat katten speels zijn en dingen graag kapot krabben of kapot bijten. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat jouw huis niet stijlvol kan zijn. Om jouw huis toch stijlvol in te richten zijn er een aantal dingen die je moet weten over het gedrag van je kat en hoe je dit gemakkelijk kan beïnvloeden door bijvoorbeeld een simpele krabpaal te plaatsen. We hebben een aantal producten voor je onder elkaar gezet die er voor gaan zorgen dat jij jouw huis stijlvol kan inrichten, maar die tegelijkertijd ook geschikt zijn voor jouw kat!

De kat mag wel krabben

Katten zullen aan alles krabben wat van stof is gemaakt, inclusief banken, gordijnen en kussens. Daarom kunt je het beste beginnen met het sprayen van een natuurlijk kattenafweermiddel op jouw mooie meubelen. Een plastic hoes voor de bank kan ook een mogelijkheid zijn voor een korte tijd, op het moment dat de kat leert waar hij wel of niet mag krabben. Een krabpaal kopen en jouw huisdier prijzen voor het krabben aan die krabpaal in plaats van aan jouw bank is een goede manier om het negatieve gedrag van de kat positief te versterken.

Je planten met rust laten

Kattengras is een soort plant die je in jouw huis kunt kweken en die speciaal is samengesteld om veilig te zijn voor katachtigen, maar ook om ze te voorzien van bepaalde vitaminen die ze misschien missen. De aanschaf hiervan kan jouw kat een aanvaardbaar alternatief bieden voor het knoeien met jouw planten. Wanneer je jouw kat het kattengras ziet eten, beloon ze dan uitbundig. Wanneer je ze in de buurt van andere planten ziet gaan, zorg dan dat je op tijd bent om jouw kat  voor het kattengras neer te zetten. Als ze de aangeboden vegetatie opeten, beloon ze dan opnieuw. Op deze manier kun je positieve bekrachtiging gebruiken om het ene gedrag om te zetten in het andere.

Stijlvol en functioneel in één

Hoewel katten vaak een gevaar kunnen zijn voor interieuren, kan de krabton de oplossing bieden. Het helpt katten niet alleen bij hun drang om te krabben, maar ook de behoefte naar een beschutte slaapplek. Dit product is dus ideaal voor katten maar ook voor jouw stijlvolle interieur doordat het in verschillende kleuren en maten te verkrijgen is. Het enige wat jij moet doen is de kleur kiezen die past bij jouw huis!

De schoonheid van katten decoratie

Er zijn veel fabrikanten van katten producten waarbij je bijna elk van de hierboven genoemde artikelen in verschillende kleuren kunt kopen. Probeer artikelen zoals krabpalen en/of de krabton in bijpassende kleuren te kopen. Als je de tint afstemt op de rest van jouw interieur, kun je ze perfect combineren!

liefs 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.