Home + Gastblog Lonneke| alles loopt altijd op rolletjes…toch?

Gastblog Lonneke| alles loopt altijd op rolletjes…toch?

Ik ben Lonneke, 30 jaar, samenwonend met Mark en ons zoontje Luca (19 maanden) in Den Haag. Naast dat ik een enorm trotse mama ben, werk ik 3 dagen in de week op een Projectmanagement Bureau en ben ik oprichtster van Kindermusthaves (mijn grote passie waar ik heeeeel graag heel veel uren in steek). Bij ons thuis loopt alles altijd op rolletjes…toch?

Op sommige dagen loopt bij ons alles op rolletjes… Luca slaapt goed door (ik dus uitgerust), hij eet goed (ik dus ook), mijn kleintje is vrolijk (papa en mama lachen ook wat af) en mijn partner doet ook alles wat hij moet doen (mama komt dus gedoucht en op tijd op werk). Ik heb zelfs tijd om weer eens te bootcampen en het huis schoon te maken! Ik voel me de perfecte moeder op die dagen! Want alles loopt natuurlijk op rolletjes door mij! Ik kook heerlijk, ik pas de 3 r’en (rust, regelmaat en reinheid) toe, ik combineer werk en privé als de beste… mama rockt! Een baan voor 3 dagen, het oprichten van Kindermusthaves, een kind, een partner, sporten, bloggen, een huis….het gaat allemaal vanzelf!

En dan komt daar ineens een tandje door of een buikgriepje of een verkoudheid….en het stort in… Ons ritme en ook wel een beetje ons humeur! Na een paar gebroken nachten achter elkaar ren ik met ongewassen haar om kwart over 9 (!) het kantoor binnen en zit ik even later gapend en zonder inspi achter mijn bureau. Ik Google waar het aan kan liggen dat Luca ineens niet wil eten en of hij soms een sprongetje doormaakt. Ondertussen denkend aan alle dingen die ik nog moet doen en waar ik even geen controle over heb: heb ik gister wel Luca zijn druppeltjes gegeven, is het echt alweer 3 weken geleden dat ik ben wezen sporten, Luca is te laat naar bed gegaan gister en waar kan in hemelsnaam het gehakt gebleven zijn dat ik in huis had gehaald voor de lasagne vanavond? En waarom helpt mijn lief nooit mee in het huishouden? Het huis is een zooi! Verder moet ik nog een blog schrijven voor morgenochtend, de volgers van Kindermusthaves rekenen daar op! Maar damn, ik heb geen inspiratie.

Net op het moment dat ik zin heb om de boel even helemaal de boel te laten, stuurt mijn moeder een foto door van mijn kleine man: met een brede glimlach en zijn boterham al half op. Mijn hart stroomt over van liefde en ik weet het ‘we zijn weer door het sprongetje of tandje heen, vannacht zal hij weer heerlijk slapen’! En stiekem denk ik er nog achteraan: hebben Nikkie Plessen en Doutzen Kroes ook weleens dit soort ochtenden? Het onderwerp van mijn blog is geboren 🙂

Dit was de blog van Lonneke deze week en ik herken mij hier wel in hoor. Jij ook? Laat het ons weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. lieke
    1 augustus 2015 / 13:30

    Heel leuk geschreven!!

  2. 1 augustus 2015 / 21:44

    Haha zo ontzettend leuk en idd herkenbaar!!!