Home + Update | Floris is 6 maanden!

Update | Floris is 6 maanden!

6 maanden, een half jaar… Dat betekent dat we over dezelfde tijd gewoon alweer Floris’ eerste verjaardag vieren. Als je de tijd het komende half jaar net zo snel gaat… We denken er nog maar even niet aan en staan gewoon stil bij deze mijlpaal. Tijd voor een update!

Beginnen met draaien

Floris begint nu een beetje met draaien. Hij draait op zijn zij en weer terug. Hij ligt weleens op zijn buik, maar dat vindt hij vooralsnog niet zo fijn. Eventjes is leuk, maar daarna is hij het snel zat. Oh ja, zitten gaat ook steeds beter!

Voedingsschema

Ik heb laatst zijn voedingsschema (klik) gedeeld en die houden we nog steeds aan. Vrijdag staat er weer een bezoekje aan het consultatiebureau gepland dus dan zal er wel wat wijzigen in dat schema. Ik maak dan binnenkort weer een infographic om met jullie te delen. Dit wil ik vol blijven houden zodat andere (toekomstige) moeders deze altijd hier op kunnen zoeken. Misschien hebben zij er wat aan.

Slapen en lachen

Floris lacht enorm veel en is een heel vriendelijk mannetje. Hij is altijd vrolijk en huilt alleen als hij iets niet fijn vindt of moe is. Slapen overdag is een wat lastiger verhaal, maar ’s nachts gaat het wel lekker. Gelukkig maar!

Spelen

Hij vindt het heerlijk om op een zacht kleed te spelen. Speeltjes erbij en hij vermaakt zich wel. Hij heeft wel wat favorieten, maar over het algemeen vermaakt hij zich overal wel mee.

Buggy en autostoel

De Maxi Cosi vindt hij niet zo prettig meer. Dat is best lastig, want daardoor moesten we op zoek naar een nieuwe autostoel. Omdat hij nog zo jong is geen 9 kilo weegt is er niet zoveel keuze. De stoel moet namelijk tegen de rijrichting in kunnen, maar willen we ook kunnen draaien. We willen er wel even mee doen natuurlijk. Afgelopen weekend hebben we er één gevonden en deze hebben we besteld. Als het goed is komt ‘ie vandaag binnen. Dan is het tijdperk Maxi Cosi ook weer afgesloten.

Verder hebben we een buggy gekocht voor erbij, want dat is soms wel handig. Zo wordt alles steeds een beetje anders én gemakkelijker.

Ik ben benieuwd hoeveel hij nu weegt en of er binnenkort een fles af mag. Ik houd jullie op de hoogte!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *