Home + Help, ik gaf mijn baby te weinig eten + het voedingsschema van Floris!

Help, ik gaf mijn baby te weinig eten + het voedingsschema van Floris!

Dit is wat ik mij van de week realiseerde. Floris werd in de avond onrustig als hij zijn laatste fles leeg had. Hij kon hem heel gulzig leeg drinken en ik dacht in eerste instantie dat het ook daaraan lag. We geven hem natuurlijk wel groente en fruit, maar blijkbaar was ook dat nog niet genoeg voor hem. Ik wilde mij vasthouden aan de adviezen die het consultatiebureau mee had gegeven, maar als je kind huilt en het niet goed voelt weet je dat er iets moet gebeuren.

Te weinig eten

Nu moet je niet denken dat dit al weken speelde, zo erg is het nu ook weer niet haha, maar ik merkte al een dag of twee dat Floris na zijn laatste fles dus onrustig werd. Het was alleen niet na iedere fles zo, dat maakte het ook lastig in te schatten of hij nu echt te weinig had. Hij deed ’s morgens bijvoorbeeld gerust 20 minuten over zijn fles terwijl hij hem ’s avonds na 5 minuten leeg kon hebben. Ik kon mijn vinger er dus niet precies op leggen.

Afgelopen maandagochtend was ik het zat. Ik besloot mijn eigen gevoel te volgen en zijn schema aan te passen. Meer flesvoeding per keer (210 ml in plaats van 180 ml), ’s morgens en ’s avonds een schepje pap er doorheen en groente én fruit. Op zich was het niet zo heel veel meer als dat hij voorheen kreeg, maar voor hem is het net dat beetje extra geweest.

Voedingsschema

Hierboven zie je het voedingsschema van Floris waar hij het nu heel goed op doet en waar hij lekker op slaapt. Rond 9.00 uur mag hij fruit, maar soms slaapt hij dan ook best een tijdje. Dan laat ik hem eerst lekker slapen, geef ik de tweede fles wat eerder en verschuif ik het fruit naar tussen de middag.

Hij gaf zelf aan dat het voor hem te weinig was en hoewel ik mij in eerste instantie heel erg aan het advies van het consultatiebureau wilde houden, heb ik besloten het toch anders te doen. Het is voor ons even geleden dat we met babyvoedingen te maken hadden dus wat dat betreft moeten we wel weer wennen.

Hebben jullie nog tips? Ik hoor ze graag!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.