Home + De leukste Netflix series en films voor en over moeders

De leukste Netflix series en films voor en over moeders

Niets is fijner dan na een lange dag op de bank te ploffen als je kinderen op bed liggen. Eindelijk even rust. Althans, als ze niet wakker worden 😉 Je pakt er wat lekkers bij en zet de tv aan. Er is een hoop leuks op tv, maar laten we eerlijk zijn, als het spannend is bingewatchen we het liefst het hele seizoen achter elkaar. Wij hebben Netflix en ik heb al een hoop leuke series en films gezien, maar welke zijn nou leuk voor én over moeders? Ik deel ze vandaag met je!

Series

Ik begin met de series, want er zijn heel veel leuke series over moeders en gezinnen.

Modern Family

Wie kent deze comedy niet? In deze serie staan drie gezinnen centraal; vader Jay en zijn veel jongere vrouw Gloria. Mitchell is de gay zoon van Jay en is getrouwd met Cameron, samen hebben ze dochter Lily geadopteerd. Tot slot het gezin van Claire. Claire is de dochter van Jay en de zus van Mitchell. Zij is getrouwd met Phil en samen hebben ze drie kinderen. Snap je het nog? Deze serie is zo ontzettend grappig, hier kan ik de hele dag naar kijken. Op Netflix staan nu 8 seizoenen en ik kan niet wachten op de 9e.

The Client List

Riley Parks is getrouwd en heeft twee kinderen. Alles lijkt goed te gaan totdat haar man er op een dag vandoor gaat en zij met de kinderen achterblijft. Als haar man al een tijdje niets van zich heeft laten horen, stapelen de rekeningen zich op. Riley besluit daarom op zoek te gaan naar een baan. Ze vindt een baan in een massagesalon, maar daar hebben ze ook “speciale klanten”. Riley probeert dat deel van haar leven geheim te houden en ondertussen thuis alles draaiende te houden. Dat lukt aardig, maar na een jaar staat haar man weer voor de deur… Ik zat helemaal in deze serie, maar na 2 seizoenen houdt het op en zijn er nog een hoop losse eindjes. Erg jammer, maar wel de moeite waard!

The Good Wife

Alicia Florrick is getrouwd met een politicus en zorgt voor haar twee kinderen. Op een dag wordt haar man gearresteerd vanwege een corruptieschandaal en hij krijgt een gevangenisstraf. Alicia pakt daarom haar oude werk op als advocaat, maar dat is even wennen. Ook zij moet de balans zien te vinden tussen haar gezin en haar nieuwe werk. Ze maakt van alles mee. Zowel privé als op het gebied van werk… Er staan 7 seizoenen op Netflix dus je kunt even vooruit!

13 reasons why

Niet perse een leuke serie (al is hij wel goed!), maar als je tieners in huis hebt is deze serie zeker de moeite waard. Het draait om Hannah Baker die zelfmoord heeft gepleegd. Voordat ze dat doet spreekt ze 13 cassettebandjes in voor 13 verschillende personen. Uit die bandjes blijkt waarom zij tot deze daad is gekomen. Je komt steeds meer te weten over Hannah, haar school, haar vrienden en in deze serie zie je hoe weinig je als ouders zijnde eigenlijk weet van je tiener.

https://youtu.be/JebwYGn5Z3E

Riverdale

Hoewel je bij deze serie niet meteen aan moeders denkt, ben ik verslaafd! In het eerste seizoen draait het om de moord op Jason Blossom. Hij wordt dood gevonden in de rivier en heel Riverdale vraagt zich af wie het heeft gedaan. Aan het einde van het eerste seizoen kom je daarachter en het is shocking! Gaandeweg kom je steeds meer te weten over de gezinnen en hun achtergronden. Vooral in het tweede seizoen. Ik hou ervan!

Verder zijn er nog veel meer series zoals de Gilmore Girls, Grace & Frankie etc. maar daar heb ik persoonlijk minder mee. Dit zijn mijn favorieten.

Films

Bad Moms

Moeder Amy is sinds kort alleenstaand en trekt het allemaal niet meer. Ze is even helemaal klaar met het verzorgen van alles en iedereen en vindt twee moeders van school die er precies zo over denken. De moeders raken bevriend en laten zich eens even helemaal gaan met alle gevolgen van dien. Onwijs grappig!

Mother’s Day

Een film met Julia Roberts en Jennifer Aniston. Dan is het al snel goed. Het draait om een aantal moeders én een weduwnaar die in eerste instantie helemaal niets met elkaar te maken hebben. Als snel raken hun levens met elkaar verweven en zullen ze deze Moederdag niet snel meer vergeten. Dit is een heerlijke, zondagmiddag feelgood film. Heerlijk! En het is bijna Moederdag… 😉

Dit zijn mijn favorieten. Heb je zelf nog leuke tips voor film en series voor en over moeders? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *