Home + Even binnenkijken: de jongenskleding van M.

Even binnenkijken: de jongenskleding van M.

Vandaag gun ik je een kijkje in het kledingrek van M.  We hebben bewust gekozen voor een rek en niet voor een kast. Eerst uit praktische overwegingen  in de babykamer van M. Dat was een andere, kleinere kamer die voornamelijk bestaat uit schuine muren, dus een kast werd lastig. Nu M een grotere kamer heeft kon een kast wel, maar toch hebben we weer gekozen voor een rek. Het maakt de kamer wat stoerder, de kleding kreukt niet en we kunnen in één oogopslag zien wat we hebben en wat er bijvoorbeeld in de was ligt.

Maar wat hangt er dan in het rek? Waar shop ik zijn kleding én wat komt er absoluut niet in? In deze blog vertel ik je er alles over.

Er is een verdeling in het rek. Van links naar rechts gezien begin ik met de broeken, dan de T-shirtjes met korte mouwtjes, vesten, blouses, truien en sweaters en daarna de longsleeves. Waarom weet ik niet, maar die verdeling is er zo ingeslopen en daar zijn we nu gewoon aan gewend.

kledingrek, jongenskleding, mamablogger, Marisca kenter

Het rek hangt best vol…

Ik shop de kleertjes van M voornamelijk bij Zara en bij een Kinderen aan het Water in Gouda. Superleuk! Ook hebben we een winkel in Gouda die veel Tommy Hilfiger, McGregor en Gaastra verkoopt en daar koop ik voornamelijk in de uitverkoop veel. Dat draagt hij dan nog lang door. Zeker bodywarmers en sweaters. Het voordeel van deze merkkleding is dat ik het niet heel duur koop en er zorgvuldig mee omga waardoor ik het, als M eruit is gegroeid, weer goed kan verkopen op Marktplaats.

Over Marktplaats gesproken; zelf kijk ik daar ook veel op voor M en op de volgende foto twee van mijn vondsten via Marktplaats die ik heel goedkoop heb geshopt.

tommy, hilfiger, GAP, vest, sweater, Martkplaats, mamablogger, Marisca, Kenter

Supergaaf gebreid Tommy Hilfiger vest en een GAP sweater

Het vest draagt M open met een wit shirt eronder en een stoere spijkerbroek. De sweater valt oversized en is superleuk op een Skinny jeans en met hoge sneakers eronder.

Little, Eleven, Paris, Will, Smith, snor, jongenskleding, mamablogger

Personal favourite!

Dit is een persoonlijke favoriet van Little Eleven Paris met een afbeelding van Will Smith erop! Deze is zo leuk! Kan overal op gedragen worden en zit ook gewoon heel erg lekker.

jongenskleding, Zara, Hilfiger, mamablogger, Marisca Kenter

Vesten, truien en blousjes. M heeft heel veel!

jongens, broeken, kleding, mamablogger, Marisca

De broeken van M. Ik hou van stoere skninny’s en stiekem is een sweatpants ook wel favoriet. Heel leuk met een moou vest erop en stoere laarsjes of sneakers eronder…

Zoals je ziet, houd ik van basis kleuren voor zijn broeken. Overigens vind ik een rode broek of een ander leuk kleurtje ook wel leuk hoor, maar op de één of andere manier grijp ik vaak naar de basics. Skninny broeken zijn trouwens ook favoriet in huize Kenter 😉 Vooral Zara heeft heel leuke. Klik hier voor de stoere laarsjes die M eronder draagt.

outfit, jongens, colbert, skinny, jeans, WE, mamablogger, Marisca Kenter

De outfit voor het Kerstdiner!

En vanavond is het Kerstdiner op de school van M. Hij mag netjes, maar ik ben niet zo van de pakjes voor die kleintjes. Ik hou het gewoon zoals hij is, maar dan wel netjes met een zwart colbertje. En ook draagt hij de zwarte bikerboots eronder.

Wat er niet in komt te hangen?

Ik hou niet van superdrukke printjes met stripfiguren of Cars. Ik wil daarmee niemand voor het hoofd stoten, smaken verschillen, maar dat is toch net niet mijn smaak. Wel is het een sport om deze kleding zo goedkoop mogelijk te scoren.

Kijk jij ook weleens op Marktplaats voor kinderkleding? En wat vind je van deze jongenskleding? Laat je reactie achter in de comments hieronder, ik ben benieuwd!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 19 december 2014 / 15:47

  Wat een slim idee zo’n rek. Dat lijkt mij ook wel wat. Een vraagje: wordt de kleding dan niet heel stoffig?

  • 19 december 2014 / 21:30

   Hoi! Nee, juist niet, want je bent er soms meerdere keren per dag in bezig. Wat uitzoeken, er even doorheen gaan om te kijken wat je aantrekt, schone kleertjes erin terughangen etc. Het krijgt dus geen kans om stoffig te worden.

   De andere kant is dat ik erg netjes ben, dus ik ben sowieso erg allergisch voor stoffig 😉

 2. Iefke Mulder
  12 mei 2016 / 16:42

  Wat handig zo een kledingrek in mijn kamer! Ik heb voor mijn winterspullen een grote kledinghoes gekocht zodat er geen stof op komt en in de winter gaat de hoes om de zomer spullen ideaal dus. Ik heb zelf eerst een rek bij de blokker gehaald maar dat storte na een week al in daarom heb ik een stevig kledingrek gekocht wat iets duurder is maar een echte aanrader is! (ik heb de kledinghoes en het kledingrek bij kledingrekken-kopen.nl gekocht…goede ervaring mee dus misschien iets voor een lezer)