Home + Kerstdrukte op school!

Kerstdrukte op school!

Deze week voor Kerst is ronduit druk! Als je vakantie hebt moet je waarschijnlijk nog heel veel dingen afronden voor je werk, ondertussen zorgen dat er fatsoenlijke kerstoutfitjes klaar hangen en de boodschappen in huis halen. Ondertussen gaat alles thuis ook nog gewoon door, dus je zult nog steeds wasjes moeten draaien, strijken, schoonmaken, koken, de kinderen naar (sport)clubjes brengen etc.

Kortom, als je vakantie hebt, ben je daar waarschijnlijk ook heel erg aan toe (en terecht!), maar niet alleen jij bent er aan toe, wat dacht je van de kinderen?

Afgelopen week was op zijn zachtst gezegd druk en zeker op school. Kerstdrukte noemen we dat en eigenlijk is dat nog een understatement! Waren de kinderen nog helemaal hyper van Sinterklaas, nu was de klas in kerststemming gebracht met een grote boom, lampjes, kaarsjes en een enorm haardvuur op het digibord, waar de kinderen (inclusief M) iedere ochtend aan zaten om te kijken of ze hun handen niet zouden verbranden. Dat was een leuk spelletje kan ik je vertellen 😉

Toen was het nog Kaarsjesavond, in Gouda altijd een happening en de school zit in de binnenstad dus deed mee. Hop, ’s avonds op de fiets naar school om de meegebrachte kaars voor het raam te bewonderen én kerstliedjes te zingen. Ook stond er nog een ochtend schaatsen met de klas gepland waarna ze tot 14.30 uur op school bleven en vervolgens was er dan ’s avonds een Kerstdiner. Tot grote opluchting van veel moeders, waaronder ikzelf, ging het schaatsen niet door, want de kerstdrukte nam wel toe en dat merkten we echt aan de kinderen in de klas.

Kerstdiner daarentegen was echt een groot succes en wat was het gezellig! Voor de ouders was een borrel geregeld in de gymzaal die leuk versierd was. Superleuk  en goed verzorgd met soep, stokbrood en andere hapjes.

Gisteren stond er nog een kerstwandeling in de planning door de binnenstad, maar ook hier gooide het weer roet in het eten, dus werd het bijbehorende stuk gewoon in de gymzaal gedaan. Daarna nog chocomelk met een koekje in de klas en toen was het toch echt kerstvakantie!

Dan kan nu de kerstdrukte thuis gewoon verder gaan 😉 Hoe was het bij jullie kinderen op school?

kerstdiner op school, outfit, Mamablogger, Marisca Kenter

M is klaar voor het Kerstdiner!

gymzaal, schoolfeest, kerstdiner, mamablogger, gouda, marisca kenter

De gymzaal voor de ouders (alsof we naar een schoolfeest gingen, zo leuk!)

kerstdiner, school, stokbrood, marisca, kenter, mamablogger

Al het eten voor de kinderen! Ik was chef stokbrood 😉

 

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie