Home + Even bijkletsen | Positieve vibe!

Even bijkletsen | Positieve vibe!

Zo’n 1,5 maand geleden schreef ik de laatste ‘bijklets’ blog en wat is er weer een hoop gebeurd in die tijd! Ik blijf mijzelf verbazen over de snelheid van ons leven, de drukte en alle leuke dingen die er in een korte tijd op ons pad kunnen komen. Toch zijn er ook een hoop dingen die vies tegenvallen en waarvan we dan flink balen, en ik zat 1,5 maand geleden niet lekker in mijn vel. Inmiddels wel en ik ga je er nu alles over vertellen! Wat is er veranderd?

Sporten

Jullie hebben er al alles over kunnen lezen, maar in de laatste bijklets blog vertelde ik dat ik het sporten zo mis. En ik dacht bij mijzelf dat ik dat wel iedere keer kon denken, maar ik verander er niets aan met alleen maar denken. Ik moest actie ondernemen en niet lang daarna schreef ik mijzelf in bij de sportschool. Ik vind het heerlijk! Al ga ik maar een half uurtje om flink te knallen, zelfs dat voelt al goed. Je bent lekker bezig en het helpt mij echt. Ik vertel meer over dat positieve gevoel in mijn laatste #mamabloggergoesfit blog.

Werk

Ook mijn vakantie zit er weer op en ik ben alweer een week aan het werk. Gelukkig zit ik daar ook weer lekkerder in mijn vel. Daarnaast blog ik natuurlijk ook voor Squla en terStal en dat gaat erg goed! Ik zou voor Squla ongeveer één blog per maand schrijven, maar er staan er inmiddels al vier online (in een maand) en ik heb er weer twee klaarstaan. Voor terStal zijn nu drie blogs gepubliceerd en de vierde is geschreven. Ik ben nu bezig met nieuwe onderwerpen te bedenken. Verder is er nog een gave freelance klus die ik graag wil hebben, maar die kans is wat kleiner hoor. Daar zullen wel heel veel reacties op komen. Tot slot wordt Business Bloggen steeds beter bezocht en heb ik mijn eerste offerte aanvraag gehad. Ik ben benieuwd hoe zich dat verder gaat ontwikkelen. Het lijkt wel alsof ik door al die positieve ontwikkelingen meer zelfvertrouwen krijg en dat straal ik uit. Wat dat betreft zit ik echt in een positieve vibe!

Nieuwe auto

Ja, dat kwam er ook nog even tussendoor. Begin augustus moest de auto voor de keuring en dat viel heel erg tegen. Gelukkig staat er nu een blauwe Renault Twingo te glimmen voor de deur en kunnen we weer op pad. Een auto is voor ons helaas geen luxe, maar een echte noodzaak. Niet alleen voor praktische dingen zoals de boodschappen, maar ook voor mijn werk heb ik regelmatig de auto nodig. En met zijn drieën met het OV of een auto huren is uiteindelijk veel duurder.

Mamablogger

In de zomer ging het nog wel erg lekker met de bezoekersaantallen, maar de mailtjes en de samenwerkingen bleven wat uit. Logisch, want het is vakantie. Toch voelde dat niet helemaal lekker hoor. Ik ging zelfs een beetje aan mijzelf twijfelen. Ligt het wel echt aan de vakantie? Gelukkig was twijfelen niet nodig en stromen de mailtjes weer binnen. Fijn, want er zitten erg leuke mailtjes bij! De eerste uitjes en opdrachten zijn een feit en we zijn flink aan het plannen.

Negativiteit

Daar ben ik klaar mee! Patrick en ik hebben besloten dit jaar te knallen en ik zal heel hard moeten werken (Pat werkt al fulltime) om bepaalde dingen te realiseren. Ik zal er ooit wel meer over vertellen, maar dat doe ik liever als het achter de rug is. Misschien helpt het anderen namelijk ook. Een jaar lang keihard werken dus om te kijken of we deze doelen kunnen halen. En daar hebben we die positieve vibe echt bij nodig. Geen negativiteit dus. En het klinkt niet leuk en aardig, maar we hebben besloten dat we mensen die energie kosten even wat minder aandacht geven. Het maakt niet uit wie dat zijn, maar als dingen alleen maar vanuit ons moeten komen en we er zelf aan moeten trekken kost dat energie. Energie die we beter in andere dingen kunnen steken. Dingen zoals werk. Misschien verwateren contacten daarom, maar dan had dat in de toekomst toch wel gebeurd.

Een voorbeeld; zo hoorde ik laatst “via via” een verhaal dat wij alleen maar geld uitgeven en niet sparen. Daar kon ik voorheen echt heel boos om worden. Niet om wat er wordt gezegd, maar om het feit dat iemand het zegt die dichtbij je staat, maar geen flauw idee heeft hoe de vork echt in de steel zit. Ik kon voorheen dan ook heel veel moeite doen om zoiets te ontkrachten. En nu denk ik ‘Goh, het is maar wat je bezig houdt’. Als diegene nu gewoon naar ons toe was gekomen met de vraag hoe wij bepaalde dingen doen konden we dat prima uitleggen én laten zien dat we heel hard moeten werken voor ons geld, maar alles wel goed op een rijtje hebben.

We nemen met Milan iedere maand het afschrift door van zijn spaarrekening zodat hij dat besef ook krijgt. En dat geld lukraak uitgeven, was het maar waar, ik heb heel gave laarsjes gezien 😉

Kortom, ik kan er niets meer mee. Mensen (ver)oordelen zo makkelijk en waarom? Ik begrijp het niet en zal het ook nooit begrijpen. Daarom kan ik mij er beter ook niet meer druk over maken. Ik doe gewoon mijn ding en hoop maar dat het goed uitpakt.

Zo, dit is wel een heel lange bijklets blog geworden, maar die positieve vibe is er wel weer! Hoe gaat het met jullie en herkennen jullie iets van wat ik hierboven heb geschreven? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 3 september 2016 / 11:20

    Oh ik had ook heel graag geld willen uitgeven deze maand, dringen een nieuw bed nodig… maar in plaats daarvan is het opgegaan aan de APK en onderhoud van de auto (lekte koelvloeistof oa) en aan nieuwe contactlenzen…
    Ben benieuwd wat je volgend jaar bereikt hebt!