Home + Vaarwel Pietje… Onze auto is afgekeurd…

Vaarwel Pietje… Onze auto is afgekeurd…

Is meer dan een jaar geleden stond ik samen met Milan aan de kant van de weg te wachten op de ANWB. We gingen boodschappen doen en de auto stopte er opeens mee. Dit zagen we echt niet aankomen en daar stonden we dan opeens zonder auto die we stiekem toch wel heel hard nodig hebben. De auto was wel te repareren, maar dat zou ontzettend veel geld gaan kosten en dat was de auto al niet meer waard. Een goede week later was daar Pietje, een knalgele Ford Ka die mijn hart heeft gestolen. Door zijn gele kleur kreeg hij al snel de naam Pietje en wat een fijne auto was het! Met nadruk op was, want afgelopen week moest Pietje gekeurd worden. Ik zag het al een beetje aankomen, maar het was nog erger dan we dachten.

De auto werd namelijk afgekeurd!

Normaal kun je dan nog wat dingen laten repareren, maar de garage vroeg ons even langs te komen. Dat beloofde niet veel goeds. Wij gingen erheen en de auto stond op de brug. We zagen het meteen, want heel de bodem bleek doorgeroest te zijn. Met een kleine steekproef bleek dat je zo door de bodem heen kon prikken en dat je zo bij de banken zat! Deze schade kon echter niet binnen dat jaar zijn ontstaan dus dat moest er al gezeten hebben.

Hebben we de auto dan niet gecontroleerd?

Uiteraard, maar de garage waar wij Pietje hebben gekocht heeft er iets op gesmeerd waardoor het leek alsof alles in orde was. We zijn dus gewoon als gezin (met een kind) de weg op gestuurd met een totaal onveilige auto en flink opgelicht! En nu zitten we dus zonder auto…

En nu?

Ja, niet zoveel eigenlijk. We hebben een opkoper gebeld, Pietje moet worden afgemeld en wij zullen hem uit de verzekering moeten halen. Ondertussen kijken we wel naar nieuwe auto’s, maar dit is een flinke tegenvaller waarvoor we eigenlijk geen budget hebben. We kunnen nu dus niet zo heel veel tenzij we echt een koopje tegenkomen.

Ondertussen hoorden we van de garage dat de handelaar waar we Pietje vandaan hebben, een deal heeft met een andere garage die de keuringen niet heel zorgvuldig uitvoert. Ik heb foto’s gemaakt van de bodem toen de auto op de brug stond en zal dit melden bij de RDW. Wie weet kunnen zij dat eens onderzoeken. Dit is namelijk levensgevaarlijk. Ik snap niet dat er mensen zijn die andere mensen en gezinnen zo weg kunnen laten rijden. Ik zou er niet lekker van slapen.

Het betekent ook dat we bepaalde dingen af moeten zeggen omdat we nu andere prioriteiten hebben. Een luxeprobleem ik weet het, maar ik ben er best ziek van. Mochten jullie nog een goede(!) auto weten die te koop staat voor een klein prijsje en niet al te ver van Gouda, dan horen we het graag 🙂

Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs, Marisca

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 3 augustus 2016 / 06:39

  Wat naar Marisca! En wat een rotstrerk van het bedrijf waar je de auto hebt gekocht! Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd. Staan er op Marktplaats geen goedkope auto’s te koop? Meestal is het aanbod wel groot. Echt onhandig ook dat je zonder auto zit nu. Zeker met een gezin is een auto eigenlijk wel onmisbaar.ik hoop dat je snel een veilige en goedkope auto vindt!

 2. Ad
  3 augustus 2016 / 09:42

  Komt wel goed schatje !

 3. Reb
  3 augustus 2016 / 11:08

  Heeeeeeeel vervelend!

 4. 30 januari 2017 / 15:02

  Heel erg jammer inderdaad, wat voor auto heb je inmiddels?