Home + #Mamabloggergoesfit | Healthy en Happy?!

#Mamabloggergoesfit | Healthy en Happy?!

Nu ik alweer een paar weken bezig ben met drie keer in de week sporten en gezonder eten, wordt het tijd om ook eens aandacht te besteden aan hoe ik mij nu voel. Er wordt altijd gezegd dat wanneer je gaat sporten je je snel beter voelt. Je voelt je dan energieker, fitter en het zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. Maar voel ik mij ook zo? Tijd om de balans op te maken: voel ik mij nu healthy en happy?

Ik vertelde eerder al dat ik er echt aan toe was om weer te sporten. Ik miste het en had het ook nodig om mijn gedachten te ordenen en alle frustraties eruit te sporten. Daarbij helpt het mij ook om weer nieuwe ideeën te bedenken. Luisterend naar een muziekje komen de meeste blog onderwerpen in mij op. Zo ook deze.

Zodra mensen gezond gaan eten en sporten, strooien ze met termen als fit, happy, healthy etc. het liefst met # ervoor en ik doe net zo goed mee met die hype toen ik begin dit jaar #mamabloggergoesfit bedacht…

Maar goed, healthy en happy?

Ja, ik moet eerlijk bekennen dat ik mij beter voel en ik denk dat het een combinatie is van verschillende factoren. Het sporten natuurlijk om alles op een rijtje te zetten, maar ook het gezonde eten en het vele fruit wat ik nu eet. Sterker nog, toen ik afgelopen week de boodschappen deed en langs het chipsschap liep werd ik gewoon een beetje misselijk ervan. Ik moet wel bekennen van de week wat chipjes te hebben gegeten, maar het is aanzienlijk minder dan voorheen. Ook mijn trek in chocolade is veel minder net als andere tussendoortjes. Ik hoop dat op mijn werk ook vol te kunnen houden.

Meer groente en fruit

Ik noemde het al even, maar ik heb dus ook steeds meer behoefte aan groente en fruit en maak nu ’s middags vaker een smoothie voor Milan en mij. Afgelopen zaterdag heb ik bij Proefpark Haarlem tijdens de workshop van Albert Heijn weer geleerd nieuwe wraps te maken en lekker maïskoekjes. Deze laatste vullen ook echt en zijn heerlijk! Dit wil ik dus wat vaker maken en meenemen naar het werk.

Ik ben mij er nu echt meer van bewust dat het veel meer energie geeft en dat ik dat ook gewoon nodig heb met alle werkzaamheden die ik doe. Dus als je mij nu vraagt of ik mij nu meer healthy en happy voel is het antwoord ‘ja’.

Herkennen jullie jezelf hierin of helemaal niet? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs, Marisca

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 31 augustus 2016 / 07:40

    Ik herken mij hier absoluut in. Wanneer ik gezonder eet en de chocolade en andere slechte dingen laat staan ben ik vrolijker, heb ik meer energie, ben ik minder snel moe en kom ik makkelijker mijn bed uit. Het sporten moet ik weer gaan oppakken maar de juiste voeding kan al zoveel voor je doen.