Home + Let jij op de aanbiedingen?

Let jij op de aanbiedingen?

Toen ik zwanger was van Milan begon het al, ik ging hamsteren. Vooral luiers en dan ook in verschillende maten zodat ik voorlopig voldoende voorraad had. De reden hiervoor was dat we dubbele woonlasten hadden en dan was er ook nog eens een kind op komst. Ik heb heel wat nachten wakker gelegen toen. Toch wist ik met zes weken al dat ik zwanger was dus hadden we, als alles goed zou gaan natuurlijk, nog zo’n 34 weken om alles op orde te brengen. Mijn gedachte was dat ik die periode kon gebruiken om een voorraad aan te leggen zodat ik dan later wat minder hoge kosten zou hebben aan dat soort boodschappen.

Ik gebruikte kortingsbonnen en lette goed op de aanbiedingen en uiteindelijk waren het niet alleen luiers, maar bijvoorbeeld ook billendoekjes, babyvoeding en zelfs ook de gewone boodschappen. Het werd een sport en het scheelde mij echt een hoop geld in de week. Voorwaarde was wel dat ik niet tig verschillende supermarkten af wilde gaan voor ik al mijn weekboodschappen in huis had. Dan kan het product wel in de aanbieding zijn, maar benzine is dat niet. Ik kreeg er plezier in en vergeleek op een gegeven moment ook winkels met elkaar.

Zes jaar later…

We zijn nu bijna zes jaar verder en ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nog steeds heel erg op de prijzen let. Ik rijd niet om voor iets wat ergens anders €0,10 goedkoper is, maar ik let wel op bepaalde aanbiedingen. Het zit er nog steeds in, ik vind het nog steeds leuk en waarom zou ik meer geld uitgeven dan nodig is? Dat geld kunnen we wel beter besteden.

Milan viert in oktober zijn zesde verjaardag en dan zit het hele huis weer vol visite. Ook nu ben ik al bezig met de aanbiedingen op bijvoorbeeld bier en bepaalde hapjes. Maar als ik heel eerlijk ben vind ik het stiekem ook best leuk om zakken chips met elkaar te vergelijken. Dit doe ik via de website Superscanner. Op deze website kun je de prijzen vergelijken van de grote supermarkten: Albert Heijn, Jumbo, PLUS, Coop, Hoogvliet, Spar en DekaMarkt. Je ziet de aanbiedingen en kan per product de prijzen van deze supermarkten vergelijken.

Je kunt de artikelen die je normaal ook zou shoppen (bijvoorbeeld dus voor een verjaardag) in je winkelwagentje doen en als je klaar bent zie je wat de totaalprijs per supermarkt is! Je ziet dus in één oogopslag bij welke supermarkt je het goedkoopste uit bent en als je het nog goedkoper zou willen kun je dus ook de aanbiedingen in de verschillende winkels shoppen.

Wat ik persoonlijk een groot voordeel vind van Superscanner  dat je van tevoren weet wat je ongeveer kwijt bent aan de boodschappen. Hier kun je je begroting op aanpassen en er van tevoren al rekening mee houden.

Ik wilde deze tip graag met je delen omdat de blogs over besparen, en vooral besparen op boodschappen, het erg goed doen. Ik kan het mij ook goed voorstellen omdat een gezin al behoorlijk wat kost.

Kende jij Superscanner al? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

 

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 4 september 2016 / 10:02

    Superscanner ken ik nog niet, ik ga zeker eens kijken. Bedankt voor de tip!