Home + Een nieuwe vloer in onze nieuwe slaapkamer?

Een nieuwe vloer in onze nieuwe slaapkamer?

Misschien heb je al wat blogs voorbij zien komen erover, maar we zijn druk bezig met het opknappen van ons huis. We pakken zowel kleine als grote klussen aan en hebben in deze eerste twee weken van het jaar al aardig wat gedaan. Zo hebben we natuurlijk al ons halletje opgeknapt, is de overloop opnieuw geschilderd en begin maart komt de aannemer één van binnenmuren in de woonkamer isoleren. Een oud huis is leuk, maar je bent nooit echt klaar. Van beneden gaan we dus langzamerhand naar boven en onze slaapkamer is het eerstvolgende dat we aan gaan pakken en dat gaan we grondig doen.

Van de muren tot aan de vloer

Ik denk dat we al zeker zes jaar niets aan onze slaapkamer hebben gedaan. Misschien nog wel langer. We wonen dit jaar 11 jaar in ons huis en in al die jaren is de slaapkamer vrijwel onveranderd gebleven. Hoog tijd dus om deze grondig aan te pakken. We beginnen met het verven van de muren. Ons huis heeft een puntdak dus we slapen onder een schuine wand. We hebben wel twee grote ramen dus de kamer is erg licht. Daarom durven we het aan om de muren wat donkerder te schilderen. Zoals het er nu naar uit ziet neigen we naar een heel donkerblauwe kleur. De twee rechte muren met de ramen en de deur blijven dan wit.

De kozijnen zijn oud en kunnen ook wel een nieuwe laag verf gebruiken (al hebben we dat de afgelopen jaren wel bijgehouden). Omdat we beneden heel blij zijn met de zwarte kozijnen willen we dat boven misschien ook, maar ik twijfel hier nog een beetje over. Moeten we de deur dan ook niet zwart verven? Zo ja, dan zouden we alle deuren op de overloop ook zwart moeten verven en dat vind ik niet mooi. Dit vind ik echt nog heel lastig…

In ieder geval willen we wel zwarte, houten jaloezieën en die willen we beneden ook. Als je dan voor ons huis staat, we slapen aan de voorkant, dan hebben alle ramen dezelfde raambekleding en dat oogt een heel stuk rustiger.

Over het algemeen is dit redelijk makkelijk en kunnen we dit in een weekend realiseren. Naast dit alles denken we ook na over een vloer in de nieuwe slaapkamer. Omdat ons huis oud is, hebben we boven allemaal houten vloeren en loopt de vloer ook een beetje schuin. Als je in onze slaapkamer een knikker neerlegt, rolt deze zo naar voren 🙂 Nu is dat niet zo erg, maar de vloer kraakt heel erg en dat levert vooral met Floris veel problemen op. Zo moet Patrick soms wel om 3.30 uur zijn bed uit. Vanaf 1 maart zit zijn ouderschapsverlof erop en gaat hij weer fulltime werken. Als zijn wekker zo vroeg gaat en de vloer kraakt zo enorm, dan kunnen we er van op aan dat Floris wakker wordt en niet meer gaat slapen. Dit gebeurt de laatste tijd steeds vaker en daarom overwegen we toch weer vloerbedekking in de slaapkamer. Het is zacht, warm, knus én het maakt geen geluid.

Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat mijn voorkeur, sowieso voor het hele huis, uit gaat naar een visgraat vloer, maar voor de slaapkamer is vloerbedekking toch het meest praktisch denken we. Het stapt in ieder geval ook lekker uit bed haha.

Hebben jullie ook een houten vloer in de slaapkamer en kraakt deze erg? Zo ja, hoe hebben jullie dat opgelost? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie suggesties!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Ad
  16 januari 2019 / 09:55

  Dat kraken van de vloer hebben wij opgelost door te gaan verhuizen hihihi

 2. Christine
  16 januari 2019 / 13:52

  Gedacht aan een groot vloerkleed voor onder het bed? Best of both worlds: je stapt zacht uit bed, maar als het vloerkleed over een jaar of vijf op is, is Floris een stuk ouder en doe je het de deur uit en heb je je mooie vloer! Dat is alleen wel even investeren op dit moment..
  Hier hebben we ook een houten vloer en door Roobol onze slaapkamer van een prachtige vloerbedekking laten voorzien die hoogpolig is, maar van een dermate goede kwaliteit dat het niet plat wordt (nouja, ooit wel natuurlijk, maar na anderhalf jaar is het nu nog steeds mooi hoog en echt als nieuw). Onder de vloerbedekking hebben we extreem zacht ondertapijt laten leggen, het dikste dat ze hadden en die combinatie is serieus of je op mos loopt! Al met al was dit ook een hele investering, maar ik heb bewust voor antraciet gekozen wat niet modegevoelig is en wat er dus wat mij betreft nog twee decennia in kan blijven liggen, terwijl de muren in trendy groen zijn wat ik mezelf over een paar jaar wel weer zie veranderen..
  Succes met de slaapkamermetamorfose, ben nu al heel benieuwd wat je gaat kiezen!