Home + Vrije dagen en vakanties in 2019 | Alle bijzonderheden op een rijtje!

Vrije dagen en vakanties in 2019 | Alle bijzonderheden op een rijtje!

Ieder jaar vul ik in de kerstvakantie de nieuwe kalender al in met alle vrije dagen en schoolvakanties. Ik pak de gezinskalender en mijn telefoon erbij en zet alles er op beide in. Ondertussen staat de app van school ook aan en zet ik alle bijzondere dagen (vooral nog heel veel studiedagen) er ook in. Als alles erin staat kijk ik welke dagen we zelf al thuis zijn en welke dagen we eventueel vrij moeten nemen. Het is een heel gepuzzel, maar we komen er altijd uit. Wat valt er op dit jaar aan de vakanties en wanneer kun je het beste vrij nemen om zoveel mogelijk vrije dagen achter elkaar te hebben?

De voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie valt dit jaar als volgt;

 • Regio Noord: 16 t/m 24 februari 2019
 • Regio Midden en Zuid: 23 februari t/m 3 maart 2019 (scholen in regio zuid kunnen vanwege de carnaval ook kiezen voor de week erna van 2 t/m 10 maart 2019)

Wij zitten in regio midden en Milan heeft de vrijdag ervoor nog een studiedag. Veel scholen doen dat en dat is voor vakantiegangers wel fijn, want zo kunnen ze er een dag aan plakken. Ik neem die week zelf niet vrij, omdat mijn dagen anders wel heel hard gaan, maar ik neem één dag vrij.

Verder zijn er geen bijzonderheden aan deze vakantie.

De meivakantie

De meivakantie is dit jaar wat ingewikkelder. Deze is vastgesteld van 27 april t/m 5 mei 2019. Koningsdag en Bevrijdingsdag vallen dit jaar ieder in een weekend dus dat levert geen extra vrije dagen op. Wel heeft de meivakantie vaak twee weken en scholen zijn vrij om te bepalen of dat een week ervoor of erna is. Scholen kijken vaak wel wat andere scholen in de regio doen, maar het kan zijn dat wanneer jouw kinderen op verschillende scholen zitten, ze niet tegelijk vakantie hebben.

De school van Milan heeft besloten de week ervoor al te doen. Handig, want in die week valt Pasen! Dat betekent dat zijn laatste schooldag al op 18 april is. 19 april is het Goede Vrijdag en 21 en 22 april is het Pasen. Zelf neem ik vakantie vanaf 19 april tot en met 28 april 2019. Voor mijn gevoel is dat héél lang!

Let op; doordat het dit jaar zo gek valt, zijn de Koningsspelen ook heel vroeg dit jaar; namelijk op 12 april.

Hemelvaart

Hemelvaart en Pinksteren voelen altijd als een minivakantie. Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 30 mei. Veel moeders zijn op woensdag vrij en als je op vrijdag 31 mei ook vrij neemt heb je vijf dagen vrij terwijl je er maar één of twee hoeft op te nemen! Misschien toch nog een weekendje weg boeken?

Pinksteren

Pinksteren is vrij snel daarna, namelijk op zondag 9 en maandag 10 juni. Als je de vrijdag ervoor, 7 juni, vrij zou nemen ben lekker 4 dagen vrij en ook dat is heerlijk voor een lekker lang weekend weg. Ook dan hoef je maar één dag op te nemen en jullie kunnen dan na schooltijd meteen vertrekken!

Zomervakantie

Dit jaar vallen de schoolvakanties als volgt;

 • Regio Zuid: 6 juli t/m 18 augustus 2019
 • Regio Noord: 13 juli t/m 25 augustus 2019
 • Regio Midden: 20 juli t/m 1 september 2019

Hier is verder niets raars aan. Wij zijn dit jaar de laatste, maar dat is niet zo gek, want dat is in jaren niet meer gebeurd. Ach, dan hebben we nog wat in het vooruitzicht 😉

Er staat dus nog een hoop op de planning het komende half jaar. Moet jij ook al alles regelen op je werk? Dan hoop ik dat je hier wat aan hebt gehad.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Ad
  16 januari 2019 / 09:59

  Zo dat is handig ! Weten we gelijk welke extra dagen wij weer moeten “werken”
  Mensen geniet van je vrije dagen