Home + Een nieuw kapsel; ik wil mijn haar compleet anders!

Een nieuw kapsel; ik wil mijn haar compleet anders!

Vanaf mijn 12e tot mijn 24e ongeveer (toen kreeg ik Milan namelijk) was ik altijd bezig met mijn haar. Ik heb alle soorten kapsels gehad en heb zelfs een keer extensions laten zetten en het vervolgens laten vlechten in allemaal kleine vlechtjes. Uren heb ik daarvoor in de stoel gezeten, maar ik had het er voor over. Mij haar ging van rood naar blond en weer terug naar donkerblond. Ik had zelfs regelmatig een permanent voor krullen! Die stonden overigens wel gaaf… Maar al dat gesleutel aan je haar is natuurlijk niet goed. Het brak af, was verre van gezond en ik besloot er voorlopig niets meer aan te doen, behalve dan te laten knippen. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en ik ben het helemaal zat!

Verschillende kapsels uitproberen

Ik vind haarstyling heerlijk. Sterker nog ik heb zelfs nog een blauwe maandag bij een kapsalon gewerkt. Bijna letterlijk een blauwe maandag, want ik vond het er verschrikkelijk. Het werk zelf vond ik wel heel erg leuk, maar ik zag het mijzelf niet doen voor langere tijd.

Toch probeer ik zo en dan wel wat verschillende kapsels uit, maar heel veel verder kom ik ook niet hoor. Ik ben niet zo goed in kapsels bij mijzelf en heb er ook te weinig tijd voor.

En toch word ik er natuurlijk wel heel erg blij van als mijn haar goed zit, al word ik steeds minder blij van mijn haar.

Wat foto’s uit de oude doos… 

Los dragen, maar het lukt niet

Mijn haar heeft alle lengtes gehad, maar toch draag ik het zelden tot nooit los. Ik zou dat heel graag willen, maar bij mij zit het dan maar even goed. Het maakt niet uit hoe druk ik in de weer ben met föhns, stijltangen en borstels, het blijft gewoon niet mooi zitten. Het worden slierten en het ziet er dan echt armoedig uit. Daarom steek ik het vaak maar weer op en ga ik voor veilig.

Ik wil een ander kapsel!

Maar ik ben het zat. Ik ben mijn haarkleur zat na al die jaren, ik wil dat het minder pluist en ik vooral een kapsel dat past bij mijn leeftijd. Ik zou willen dat mijn haar wat dunner was zodat ik er ook echt wat mee kan en dat het mooi blijft zitten. Dat ik mijn hand door mijn haar kan halen en het lekker nonchalant zit. En daarom ben ik van plan binnenkort toch mijn haar te laten verven. Ik zou heel graag asblond haar willen. Er mag wel weer wat leven in mijn haar. Het is nu vooral suf en daar ben ik echt heel erg klaar mee.

Overigens heb ik nu een lange bob tot net voorbij mijn kaken, maar dat zie je eigenlijk nooit. Welke kleur denk ik dat bij mij past en heb je nog tips? Die hoor ik namelijk graag!

Wil je zelf weten wat de haartrends zijn van 2021, die vind je hier. Wat heb jij voor kapsel en welke kleur haar heb jij? Klets mee in de comments hieronder of op social media.

liefs
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Debby
  3 maart 2021 / 22:04

  Ben erg benieuwd! Hou je ons op de hoogte van het proces en wat het wordt?

  • Christine
   4 maart 2021 / 06:23

   Oeh, zó herkenbaar over dunner haar willen.. hier is het ook zo dik dat los haar zelden mooi valt én in de weg zit, maar een staart zakt vrijwel altijd sullig uit met zo’n bobbel eronder en een leuke rommelknot op m’n hoofd? Dan heb ik nog twee dagen hoofdpijn omdat mijn haar daar veel te zwaar/veel te veel voor is.. zomer 2019 heb ik het nog gedoneerd, maar dat schouderlange kapsel hoef ik voorlopig niet, heb het idee dat dát altijd nog kan en ik nog een laatste keer lang haar wil laten groeien om het meer in te vlechten en op te steken. Bewerkelijk, maar nu de kinderen wat ouder worden krijg ik daar hopelijk ook weer met tijd voor in de ochtendroutine (of is dat wishful thinking?)! Ben benieuwd naar jouw nieuwe kapsel, misschien is een beetje uitdunnen voor ons een betere optie met dat vele haar om het wat losser te laten vallen! Overigens: heb jij een vaste kapper? Ik ben nog steeds wat zoekende. En nog een vraagje die was blijven hangen in mijn achterhoofd, je had het pas nog over goede wenkbrauwen (zo waar dat die, goed gedaan je gezicht kunnen definiëren en opliften), maar waar laat jij die dan doen? Ik heb er jaren namelijk op en neer voor gereisd naar Utrecht en nu af en toe in Gouda eentje geprobeerd, maar nog niet mijn favoriet daarin gevonden.

 2. Anne
  14 november 2021 / 17:28

  Hi Marisca,

  Ik ben het hier helemaal mee eens! Aangezien we nu zoveel thuis zitten ben ik ook van plan om met de kleur van mijn haar te experimenteren.. Als het niks is zien toch niet zoveel mensen het 😉

  Groeten,
  Anne