Home + 5x mijn snelle, makkelijke kapsels!

5x mijn snelle, makkelijke kapsels!

De wekker gaat hier al om 5.30 uur en zelfs dan kom ik nog tijd te kort voordat we rond 8.00 uur de deur uit gaan. Dat heeft ook te maken met werkzaamheden voor Mamablogger in de ochtend. Het is gewoon druk en nadat ik de jongens heb weggebracht rijd ik zelf ook meteen door naar kantoor. Ik kom dus niet meer thuis om nog het één en ander op te ruimen. Alles moet dus in die 2,5 uur, ook mijzelf een beetje fatsoeneren voor mijn werk 😉 Afgelopen week heb ik mijn kapsels gefotografeerd en laat ik zien hoe je toch vijf verschillende, snelle kapsels kunt maken tijdens die drukke ochtendspits.

Kapsel #1 | Los haar

Het maken van dit soort foto’s ligt heel veel uit mijn comfortzone, maar goed 😉 Hier zien jullie goed de lengte van mijn haar. Het hangt op mijn schouders en is geknipt in lagen. Hierdoor valt het altijd vol, maar ik heb ook best een bos haar. Als ik het los draag, maak ik het iets stijler, maar niet té. Ik moet er dan nog wel wat mee doen en daarom pak ik een plukje die ik aan de achterkant vastmaak. Dit zie je goed op de bovenste foto. Hierdoor valt het niet in mijn ogen, maar zit het ook mooier.

Gemiddelde tijd om te maken: ca. 2 minuten

Kapsel #2 | Hoge knot

Dit is het kapsel dat ik het vaakst maak. Letter makkelijk en altijd goed. Ik maak gewoon  een hoge, rommelige knot, maar wil niet dat mijn haar te strak naar achteren zit. Ik trek daarom altijd een beetje aan mijn haar zodat het wat losser zit. Ik vind dat rommelige wel leuk en als het te strak zit krijg ik er zo’n gabber gevoel bij.

Gemiddelde tijd om te maken: ca. 4 minuten

Kapsel #3 | Opgestoken

Als ik mijn haar niet heb gewassen is het wat stugger en kan ik het makkelijker opsteken. Het is heel simpel: ik zet mijn haar aan de achterkant eerst vast met een haarklem en dan fatsoeneer ik de rest. Op deze laatste foto kun je goed zien dat ik heel veel haar heb, want je ziet die grote klem bijna niet. Dit is echt een heel makkelijk kapsel, maar het duurt even voordat ik het echt leuk vind.

Gemiddelde tijd om te maken: ca. 6 minuten

Kapsel #4 | Haarband

Als ik het echt niet meer weet of wanner mijn haar voor geen meter zit, pak ik een haarband. Daarna pak ik mijn haar aan de achterkant bij elkaar en maak ik er een rommelig kapsel van met schuifspeldjes. Aan de achterkant ziet het er dan net zo uit als bij het opgestoken kapsel. Ook maak ik weleens een hoge knot bij de haarband. Eigenlijk kan alles!

Gemiddelde tijd om te maken: ca. 4 minuten

Kapsel #5 | Een knot aan de zijkant

Dit kapsel is eens ontstaan als experiment. Ik had geen flauw idee wat ik met mijn haar moest, pakte het vast naar de zijkant en het werd dit. Eerst maak ik een pluk naar achteren, net als wanneer ik mijn haar los draag. Je kunt van die pluk overigens ook een vlechtje maken, zie de derde foto. Daarna pak je al je haar en doe je het naar de zijkant en vervolgens maak je het vast. Het hoeft niet heel netjes, het is juist leuk als het een beetje rommelig. is. Spuit er wat haarlak over en je hebt in no time een kapsel dat weer eens wat anders is, maar ook heel netjes staat.

Gemiddelde tijd om te maken: ca. 5 minuten

Ik ben heel blij met mijn half lange haar. Ik kan er nu veel meer mee dan wanneer het heel lang was. Wat vinden jullie van de kapsels en welke vinden jullie mij het leukst staan? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 19 juni 2019 / 18:19

    Ik vind die hoge knot wel heel mooi en ook gemakkelijk