Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in februari 2021

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in februari 2021

Een maand waarin we begonnen met een flinke hap uit het spaargeld: de auto moest voor de servicebeurt. Nu vinden ze altijd wel wat tijdens zo’n servicebeurt, ook bij een vrij nieuwe auto, dus ik verwachtte dat het ongeveer €300,- zou gaan kosten. Dat werd flink meer 😭. En dit bedrag wilde ik weer zo snel mogelijk terug hebben op de spaarrekening…

Dinsdag 2 februari 2021

Ik breng de auto weg voor de servicebeurt en wordt halverwege de middag gebeld. Het is een grote beurt (wist ik niet) en hoewel het kleine dingen zijn die moeten gebeuren lopen de bedragen behoorlijk op. Inclusief alle materialen en manuren komen we uit op €533,- 😬. Auw, daar had ik niet op gerekend. Daarnaast moest de navigatie nodig worden geüpdatet. Dat kostte ruim €50,- en dat bedrag komt vervolgens ieder jaar terug. Het alternatief dat wordt geboden is Apple CarPlay. Dat willen we al een tijdje, maar is superduur en ik vond het geen noodzaak. Het is eerder een leuke en handige gadget in je auto, maar we kunnen prima zonder.

Maaaaarrr, met Apple CarPlay hoeven we de komende jaren geen navigatie meer te updaten en is ‘ie altijd up-to-date. Dan maken we nu even kosten, maar daarna zijn we er wel vanaf. Toch ga ik niet in op het aanbod, want het kost al snel €300,- en dan wordt de rekening nóg hoger en dat voor een auto die we pas een jaar hebben. Dat wordt me te gortig. Uiteindelijk onderhandel ik met de garage een korting op de onderdelen zodat Apple CarPlay wat goedkoper wordt. De schade? €750,- Hier krijg ik het wel even benauwd van.

Dit soort kosten halen we van de spaarrekening en met de goede maand januari voelt het als één stap vooruit en twee stappen terug. Ik wilde deze kosten dus zo snel mogelijk weer terugverdienen. Samen met het spaardoel zouden we deze maand €1306,- op de spaarrekening moeten storten. Dat gaat hem niet worden, maar misschien lukt het om de helft van die €750,- alvast terug te verdienen?

Donderdag 11 februari 2021

Tja, wat zal ik ervan zeggen? Ik baal een beetje van deze maand. We hebben deze week onze zomervakantie geboekt. We gaan naar twee verschillende locaties. De één moesten we al volledig betalen om de plek te hebben en de ander hebben we aanbetaald. Hoppa, dat is weer een hap uit de spaarrekening. Dat is een luxe probleem, dat weet ik echt, maar ergens voelt het gewoon niet goed. We hebben daarom afgesproken dat het vakantiegeld dat we eind mei krijgen ook echt weer terug gaat naar de spaarrekening. We gebruiken het waarvoor het oorspronkelijk bedoeld is en dat is de vakantie. Dat bedrag zuiveren we eind mei weer aan. Als er wat overblijft gebruiken we het resterende bedrag als zakgeld voor de vakantie.

Ook boek ik vanavond wat facturen in in mijn nieuwe boekhoudsysteem. Dat klinkt hipper dan het is, maar ik kon zelf niet goed overweg met E-boekhouden. Ik wilde gewoon een eenvoudig systeem waarmee ik facturen kan sturen en waar ik (credit)facturen mee in kan boeken. Tot slot wilde ik gewoon een eenvoudig overzicht waarin de omzet in één keer duidelijk was. Na lang zoeken denk ik dat ik dat nu heb gevonden en ik krijg er plezier in.

Woensdag 17 februari

Ik baal eigenlijk best wel vandaag. Bedrijven die facturen niet betalen en wat betreft het sparen is dit echt een mindere maand. Althans, ik heb nog geen extra geld over kunnen boeken naar de diverse potjes en dat maakt mij wat onrustig. Komende week ga ik weer aan de slag met de administratie en wil ik het gewone spaarbedrag overboeken plus de helft van de kosten van de auto. Ik hoop dat dat gaat lukken.

In ieder geval hebben we vandaag wel weer drie Albert Heijn boekjes vol! Dit loopt al lekker op.

 

Woensdag 24 februari 2021

De salarissen zijn gestort, voor mij betekent dat dat het tijd is voor de administratie. Ik maak iedere maand een begroting voor de komende maand en betaal meteen de rekeningen die niet automatisch worden geïncasseerd.

Er kan zeker geld naar de spaarrekening, maar ik twijfel nog over het bedrag.

Zaterdag 27 februari 2021

Ik besluit €375,- over te boeken naar de spaarrekening. Dat is de helft van wat de servicebeurt voor de auto heeft gekost. Dat staat dus alweer op de spaarrekening, maar het spaarbedrag dat we maandelijks willen sparen gaat even niet lukken. We hebben net twee dure zomerjassen voor de jongens gekocht en vanmorgen hebben we planten en boompjes gekocht voor in de tuin. Bij de kassa tikten we weer ruim €150,- af. We doen het zelf, maar het houdt een keer op natuurlijk.

Komende maand hebben we minder hoge kosten en moet het lukken het spaarbedrag te storten. Misschien zelfs wel meer om deze maand in te lopen. Ook heb ik afgelopen week heel veel opdrachten gekregen voor Mamablogger welke allemaal nog moeten worden uitbetaald. Ik heb goede hoop voor volgende maand, maar ik baal ontzettend van deze maand…

Is het jou wel gelukt om deze maand (februari 2021) beter te sparen dan ik?

Totaal naar de spaarrekening: €375,- 

De balans, dit hebben we gepaard deze maand

 • Overgeboekt naar de spaarrekening: €375,- (nadat we het dubbele eraf hadden gehaald voor de servicebeurt van de auto)
 • Saldo zegelboekjes: €185,-

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Reacties

 1. Sandra Timmermans
  2 maart 2021 / 08:16

  Oh de auto bij de dealer een beurt dat betekend vaak hoge rekening… ooit ons eerste auto samen naar de dealer gebracht.. we waren 1200 euro kwijt.. dat nooit meer gedaan. Een hele goede 1 mans bedrijf gevonden zonder dealer schap gevonden en nu komt ik haast niet boven 300 euro uit met keuring enzo. Dus al 18 jaar trouwen klant bij hem..
  Ik snap ook dat je hem daar bracht hoor.. ik zou voor volgend jaar even rond bellen

  • Marisca
   Auteur
   3 maart 2021 / 07:47

   Klopt! Een van onze eerste auto’s brachten we destijds ook naar de dealer en waren toen €750,- kwijt. En dat in een tijd waarin we dat eigenlijk niet konden missen. De andere auto’s brachten we daarna naar een andere garage, veel goedkoper. Deze auto is echter een stuk nieuwer en het voelde fijner deze daarom bij de dealer te brengen. Ook wonen we nu heel dichtbij de dealer en is het heel gemakkelijk heen en weer te rijden. Dus een beetje praktisch en vertrouwd. We kijken het wel aan en als het echt te gortig wordt gaan we gewoon weer terug naar onze oude garage.

 2. Nancy
  2 maart 2021 / 09:17

  Jammer, dat het deze maand niet is gelukt, komt vast goed deze maand,
  Wij hebben geen auto, dat maakt dat wij elke maand een flink stuk kunnen sparen. Echt zo fijn.
  Wel fijn en leuk, dat jullie de vakanties hebben geboekt.

  • Marisca
   Auteur
   3 maart 2021 / 07:44

   Geen auto scheelt inderdaad hoor! Hier ging ook veel op aan benzine, omdat we vanwege de gladheid niet altijd konden fietsen. Maar de auto verbruikt wel veel op kleine stukjes. Patrick wil nu ook een elektrische fiets zodat we de auto vaker kunnen laten staan. Wat betreft de vakanties, daar kijken we heel erg naar uit!

   • Nancy
    3 maart 2021 / 22:24

    Dat snap ik helemaal. Ik heb ook zoveel plannen en dromen….

 3. Christine
  2 maart 2021 / 11:15

  Wij hadden vorig jaar een grote beurt aan onze occasion van toen 8 jaar oud die we nog geen jaar in ons bezit hadden en waren toen ruim zeshonderd euro kwijt. Aangezien we de auto op willen rijden en hij nu alweer bijna 10 jaar oud is, gaan we het onderhoudsschema niet meer volgen wat de grote beurten betreft, wel nog de zoveel kilometer beurten, kleine beurten en uiteraard APK’s. En dat vinden we meer dan genoeg voor een auto die we toch niet willen doorverkopen maar op willen rijden.. deze maand hadden wij ook wat reparaties: er zat geen anti-vries vloeistof in de ruitenwissers en dus waren de leidingen verstopt. Toen ik met de sneeuw langs een vrachtwagen reed, er sneeuw op m’n vooruit kwam en m’n ruitenwissers er een witte bevroren ruit van maakte was het voor mij klaar. Dus even langs de garage om de leidingen door te laten spuiten en het tankje te laten legen en vullen met anti-vries (daar gaat dus in de zomer nooit meer zomervloeistof in, maar voor altijd anti-vries zoals je zult begrijpen). In één rubber van de ruitenwissers zat ook een scheurtje, dus gelijk ook maar vervangen. Kosten: 58,76. Anderhalve week later krijg ik bij Rijnsweerd een steentje op de voorruit, nog geen kilometer verder begint de ster te scheuren.. zonde, want dat betekend dat lijmen of plakken er niet meer in zit.. wij hadden bij de vorige auto een WAverzekering, maar tot onze eigen verrassing bleken we voor deze auto een WAplus verzekering afgesloten te hebben! Mijn man herinnerde zich vervolgens weer dat het maar een paar euro verschil was per maand, die euro’s hebben we er nu wel uit! Carglass heeft de ruit keurig vervangen met een eigen risico bijdrage van €75,-.. dus dat scheelde behoorlijk deze maand! Verder heb ik voor €101,88 nieuw beddengoed en nieuwe keukenledlampen gekocht, kocht ik voor net geen vijftig euro voor ons alle drie sneeuwlaarzen (mijn man had ze nog van de wintersport, ik liep altijd bij sneeuw op leren laarzen die veel te koud waren, echte snowboots zijn dan een hele verademing!), kocht ik via de ANWB een skijas voor mezelf (heb alleen maar wollen jassen, maar nu moest mode het dan toch maar eens afleggen tegen comfort) met thermo ondergoed en leuke tasjes (zomers geel crossbodytasje en rugzak voor vakantie) en een shawl voor €198,56, kocht ik bij de Wibra ondergoed voor de jongste én klikte ik de leuke zebrajurk in m’n mandje voor €34,61, kocht ik via marktplaats kinderkleding voor €68,15 en verkocht ik voor €62,- de kleding van de jongste weer via marktplaats. Maar het duurste voor deze maand was een coachingstraject waarvoor ik twee sessies à €150,- in mezelf heb geïnvesteerd (en extra ochtenden opvang heb betaald voor net geen honderd euro na teruggave van de belastingsdienst).
  We hebben deze maand de mogelijkheid gehad om onze extra aflossing van €500,- op de hypotheek te doen waardoor we er aan het eind weer een maand looptijd vanaf hebben kunnen snoepen en er bleef net geen €200,- over aan het einde van de maand. Heb het echter wel op €200,- afgerond en doorgestort naar onze 90dagenspaarrekening. Die maken we aan het eind van dit jaar over naar onze eigen rekening als we aan onze buffer moeten komen, wat er daarna nog overblijft gaat als extra aflossing weer naar de hypotheek. Oja, en dan nog de zegels: dat waren er deze maand 234, dat schiet ook weer aardig op tov januari toen ik nauwelijks bij de Appie kwam. Dat was hem weer voor deze maand! Op naar een betere spaarmaand wat onze auto’s betreft en dat je de kleine potjes ook weer meer aan kunt gaan vullen!

  • Marisca
   Auteur
   3 maart 2021 / 07:43

   Bedankt weer voor het delen Christine! Ik vind het heel erg leuk om met je mee te lezen. Wat goed van die WAplus verzekering. Leuke koopjes heb je gedaan en ik ben heel benieuwd naar de coachingssessies? Welke vorm van coaching ga je doen? En wat is een 90dagenspaarrekening?

 4. Lies
  2 maart 2021 / 19:48

  Wow, waarom zo balen van alles? Ik begrijp dat het prettig is om te sparen, dat doe ik ook. Maar ik kan echt veel minder sparen. Het gaat er om dat je fijn kan leven toch? Als je dan telkens zo baalt.. dan kan je niet genieten van wat je wel hebt. Dat lijkt me zo zonde! Tuurlijk goed om alles netjes bij te houden etc. maar naar mijn mening is balen echt niet nodig met zulke mooie spaarbedragen!

  • Marisca
   Auteur
   3 maart 2021 / 07:41

   Aah, dankjewel! Je zet me weer even met beide benen op de grond! Het balen zit hem vooral in het gevoel van falen omdat ik het spaardoel niet heb gehaald en dat al in de tweede maand. Maar je hebt gelijk, nogmaals dank!

 5. Jaya
  3 maart 2021 / 05:13

  Wij sparen 100 euro per maand voor de auto (onderhoud en overige zaken). Dan voel je deze onkosten uiteindelijk niet.? Voor de vakanties kun je precies hetzelfde doen. We hebben in februari rond de 2900 euro kunnen sparen. Nu de horeca dicht, geen verre vakanties kunnen boeken houden we veel geld over.

  • Marisca
   Auteur
   3 maart 2021 / 07:39

   Goed idee! We hadden dit nu echter niet verwacht met de auto, omdat het een vrij nieuwe is. We gaan er nu zeker een potje voor maken. Wat betreft vakantie, dat halen we van de spaar af en betalen we uiteindelijk van het vakantiegeld. Het zakgeld voor de vakantie sparen we al wel en vullen we aan met de zegelboekjes van de Appie. Best omslagtig realiseer ik me nu haha.

 6. Ida
  6 maart 2021 / 09:50

  Hoi! Misschien een idee om potjes te maken voor de auto en de vakantie? Ik ben zelf de afgelopen twee jaar ook erg bezig met het onderwerp sparen en besparen, voor inspiratie kun je eens kijken op bv de website van porterenee. Het boek rijke pa arme pa vind ik ook erg inspirerend, echt een aanrader! Je zou je met je blog bv meer passief inkomen kunnen richten om zo ook weer meer te kunnen sparen 🙂