Home + Druk zijn en prioriteiten stellen, zo doe ik dat!

Druk zijn en prioriteiten stellen, zo doe ik dat!

Dit is een struggle waarvan ik denk dat heel veel moeders dit zullen herkennen. We zijn allemaal heel erg druk, ook op ons werk, en wat geven we nu voorrang? Hoe bepaal je wat je voorrang geeft? Ik vind het echt heel erg moeilijk, maar ben er de laatste tijd wel veel mee bezig. Het wordt anders alleen maar drukker, ook in mijn hoofd, en mijn gezin mag er nooit onder lijden. Maar waar begin je dan?

Een dag tegelijk

Sinds kort kijk ik niet meer naar de hele week in zijn geheel, maar bekijk ik alles per dag. Wat moet er gedaan worden en wat kan er wachten? Zit die wasmand met witte was nog niet zo vol en is het zonde om daar de wasmachine voor aan te zetten? Dan wacht het maar een dagje en kan ik er iets anders voor in de plaats doen. Is die to do lijst voor het werk veel te lang? Dan kijk ik naar wat er vandaag echt af moet en als er tijd over is begin ik aan de rest. Lukt de rest niet, dan gaat dat bovenaan het lijstje voor morgen. Zo kijk ik momenteel naar alles. We hebben allemaal maar dezelfde hoeveelheid in één dag en willen ook van het leven genieten. We kunnen dan niet anders.

Perfectionist

Ik ben wel een enorme perfectionist hoewel dat nu steeds minder wordt naarmate ik ouder wordt. Voor mij zit perfectie niet meer in alles perfect op orde hebben (oké, wel een beetje), maar voor mij zit het hem in genieten van het leven. Een perfecte dag is een dag die je blij en zonder zorgen af kunt sluiten. Lukt niet altijd, maar er zitten altijd mooie dingen in een dag. Zie deze dan ook!

Verder ben ik wel een perfectionist in mijn werk. Er moet iedere dag een blog online komen, ik moet presteren op mijn werk en ik wil dat mensen mijn werk goed vinden. Dat zal ik denk ik niet zo snel afleren.

Plannen, plannen, plannen

Plannen is key, want zonder een goede planning ben ik nergens. Ik maak dus een planning in mijn nieuwe Structuurjunkie planner en daarna maak ik een lijstje met wat als eerste af moet. Daar begin ik aan en als het moet werk ik buitenshuis. Dit doe ik sinds kort zodat ik echt even door kan knallen. Tegelijkertijd is daar dat schuldgevoel naar de jongens toe, maar ik doe dit voor hen. Ik wil hen een gouden toekomst geven en wil dat ze nooit iets tekort zullen komen. Daar werk ik heel hard voor, maar het moet wel gedaan worden.

Hoe bepaal ik dan die prio’s?

Dit vond ik heel lastig, maar is eigenlijk heel simpel; wat moet er die dag perse af? Een andere vraag is er niet. Wat moet echt en wat kan wachten. Natuurlijk werk ik ook veel liever vooruit, maar soms lukt dat niet en dan stel ik mijzelf die vraag. Zo werkt het voor mij echt.

Geen zorgen voor morgen

Ik had heel vaak last van een opgejaagd gevoel voor de dag van morgen. Daar zit je dan ’s avonds op de bank; je zit eindelijk en dan kun je er nog niet van genieten. Ik heb mijzelf er echt toe moeten zetten, maar voor mij geen zorgen voor morgen meer. Ik kan er op dat moment niets meer aan veranderen dus dan houdt het op. Morgen weer een dag.

Het is een mindset die mij in het begin ook niet goed af ging, maar het gaat steeds beter. Hoe doen jullie dat? Lukt het bij jullie een beetje om doelen en prioriteiten te stellen?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *