Home + Afspraken over speelafspraakjes, zo doen wij dit

Afspraken over speelafspraakjes, zo doen wij dit

Speelafspraakjes, de ene moeder vindt ze vreselijk en bij de ander zijn iedere dag kinderen over de vloer. Kinderen die niet van jezelf zijn dan hè 😉 Ik zit er een beetje tussenin. Ik vind het helemaal niet erg, maar het kan ook niet iedere dag. Daarom hebben we wat afspraken gemaakt. Dit is hoe wij het aanpakken.

Schuldgevoel, is het niet te weinig?

Ik voel me weleens schuldig naar Milan. Eigenlijk heel vaak, maar sowieso wanneer het gaat om speelafspraakjes. Ik werk natuurlijk drie hele dagen en dan is Milan bij opa en oma met Floris. Op die dagen kan hij dan in principe niet afspreken. Gelukkig wonen opa en oma vlakbij school en zijn die helemaal niet moeilijk en mag Milan regelmatig iemand meenemen. Op de woensdag ben ik thuis, maar dan heeft Milan musicalles en hebben veel andere kinderen ook allerlei clubjes en sporten. Dan kan hij helaas ook niet afspreken. Dan blijft in principe alleen de donderdagmiddag over en ja, daar voel ik mij regelmatig schuldig over.

De donderdag mag altijd!

Natuurlijk heb ik soms ook andere plannen op mijn vrije donderdagmiddag (eigenlijk mijn enige vrije middag in de week), maar dat is dan jammer. Ik heb niet voor niets kinderen en Milan mag dan altijd afspreken. Tenzij we natuurlijk echt weg moeten, maar dat gebeurt zelden omdat ik er al rekening mee houd. Die donderdag is voor Milan en als hij wil afspreken mag dat ook. Alles kan en alles mag dan thuis en ik doe nergens moeilijk over zolang de tent maar niet afgebroken wordt natuurlijk. Ik vind het gewoon heel belangrijk dat hij wel af kan spreken.

Speelafspraakjes in het weekend?

Ik stond er nooit zo bij stil, maar Milan had laatst een speelafspraakje op de zaterdag. Dat kan natuurlijk ook! Gewoon twee uurtjes en ze konden heerlijk naar de speeltuin en beide ouders waren thuis. Eigenlijk best ideaal en als het zo uitkomt mag dat bij ons ook.

Ik vind het overigens niet vervelend om de kinderen van een ander over de vloer te hebben. Dat hoor je weleens, maar dat vind ik geen probleem. In ons huis gelden onze regels en dat zou duidelijk moeten zijn al hebben we nog nooit een situatie aan de hand gehad die naar was.

Hoe doen jullie dat met speelafspraakjes? Hoe vaak kunnen jullie kinderen afspreken? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *