Home + Doelen van 2021, terugblik en vooruit kijken naar het tweede half jaar

Doelen van 2021, terugblik en vooruit kijken naar het tweede half jaar

Het eerste half jaar van 2021 zit er bijna op. Het was een half jaar waarin een hoop gebeurde. Van opnieuw een strenge lockdown en een flink pak sneeuw, tot flinke versoepelingen, warm weer en nog heel veel meer. Het was misschien wel een half jaar van uitersten. Maar lockdown of niet, het leven ging ook gewoon door en net als ieder jaar stel ik doelen voor het komende jaar. Zowel op zakelijk gebied voor Mamablogger als op privégebied. Nu dit half jaar er bijna op zit is het tijd om even terug te blikken. Hoe zit het met die doelen en hoe ziet het tweede half jaar van 2021 er hopelijk uit?

Aan het einde van 2020 zag mijn lijstje er als volgt uit:

Ik nam mij het volgende voor…

 • Meer naar buiten en bewegen
 • Meer stilstaan bij hetgeen ik dankbaar voor ben
 • ’s Morgens niet meteen naar mijn telefoon grijpen
 • Genieten en leuke dingen doen
 • Heel veel sparen!

Zakelijke doelen

 • Bezoekersaantallen op pijl houden
 • Groei op social media
 • Publiciteit
 • Dagelijks blijven bloggen
 • Investeren in Mamablogger (cursussen bijvoorbeeld)
 • Gaan podcasten. Er niet meer over nadenken, maar het gewoon doen!

De stand van zaken

En dit is hoe het er nu voor staat…

Op persoonlijk vlak

Meer naar buiten en bewegen. Tja, dat gaat enerzijds heel goed omdat ik heel veel fiets nu ik een elektrische bakfiets heb. Met wandelen begon ik goed, maar daar is de klad in gekomen. Ik zou dat veel vaker moeten doen, maar daar komt in de praktijk weinig van terecht. Jammer, want ik weet dat ik het heel fijn vind. Wat betreft stilstaan waarvoor ik dankbaar ben, dat gaat heel goed. Ik ben veel positiever gaan denken en dat komt ook omdat we nu meer rust hebben en letterlijk meer ruimte hebben in ons nieuwe huis. Daardoor ontstaat er ook ruimte in je hoofd. We genieten volop van alles en doen veel leuke dingen ondanks dat we ook beperkt waren het afgelopen half jaar. Patrick en Milan zijn alweer samen op mannenweekend geweest. We gaan met zijn vieren nog een weekend weg, Pat heeft een nachtje weg geboekt voor onze trouwdag én we willen weg in de herfstvakantie.

Wat betreft sparen begonnen we met wat roerige maanden, omdat we ook nog veel hebben gekocht voor in huis. Ook hebben we de trap laten bekleden etc., maar de rust is weer terug én we zijn begonnen met beleggen! We zijn flink aan het opbouwen.

Iets minder naar mijn telefoon grijpen, vooral in de ochtend, vind ik lastig. Ook heb ik nu mijn werkmail op mijn privé telefoon staan. Daar was ik altijd op tegen, want ik blijf dan toch kijken. Een tijdje terug had ik problemen met mijn mail en had ik de Outlook app gedownload. Op de één of andere manier synchroniseerde die met mijn werkmail en opeens stond het erop en ik haal het er nu niet meer af. Geen idee waarom niet, maar ik doe het niet. Voor die werk/privé balans moet ik nu wel een beetje waken.

Met de jongens gaat het goed en daar ben ik heel erg blij mee. De stap naar een nieuwe school voor onze oudste is goed geweest en hij is hele dagen buiten, heerlijk voor hem! Ik hoop dat ze altijd zo goed in hun vel blijven zitten.

Op zakelijk vlak

Dan Mamablogger. Ik blog nog steeds iedere dag en regelmatig verschijnen er twee artikelen op één dag. Dat zal voorlopig zo blijven dus je kunt hier dagelijks terecht om lekker te lezen. De bezoekersaantallen blijven gelukkig op pijl al zou ik ze liever nog wat laten stijgen. Over opdrachten heb ik niet te klagen en ik vind het nog steeds heerlijk om te doen, ook niet geheel onbelangrijk.

Wat betreft groei op social media. Ik wil graag harder groeien op Instagram, maar dit lukt me niet zo snel als ik graag zou willen. Dat heeft voor een groot deel te maken met tijd. Ik kan niet alles tegelijk en steek dan liever tijd in een extra artikel op Mamablogger en een leuke podcastaflevering dan dat ik een hele Instagram strategie uitwerk. Het is nu dus vrij ad hoc wat ik plaats, maar dat kan ook niet anders. Toch wil ik ook graag die swipe-up al heb ik die een beetje los gelaten. Ik doe mijn best en de bezoekersaantallen blijven stabiel. Maar wil je me volgen? Heel graag!

Ik ben inmiddels ook gaan podcasten en wat vind ik dat leuk! Praten kan ik wel dus ik klets zo een heel verhaal aan elkaar. Het was leuk weer iets nieuws te leren.

Dan de publiciteit. Ik heb een interview gegeven aan Dyme over onze stap om te verhuizen van een koophuis naar een huurhuis en heb vorige week een interview gegeven aan het AD over de 42 gratis en low budget uitjes. Het was nog niet veel, maar ik hoop dat er nog wat leuke dingen bij komen.

Tot slot investeren in Mamablogger. Ik heb wat aan de website laten doen, maar verder was het nog vrij weinig. Ik wil dit jaar nog een cursus doen. Misschien toch iets voor Instagram, maar dat moet ik nog uitzoeken.

Vooruit kijken; het tweede half jaar van 2021

Op persoonlijk vlak

Genieten gaat wel lukken denk ik. De zomervakantie staat voor de deur en jullie hebben al kunnen lezen over onze vakantieplannen. We gaan nog een nachtje weg voor onze trouwdag en we hebben spontaan de herfstvakantie vrij genomen. We hopen gewoon op een fijne zomer en nazomer.

Het sparen gaat zoals altijd gewoon door. Ik denk dat dit laatste half jaar in het teken staat van hard werken en genieten van de leuke dingen.

En ik moet echt vaker gaan wandelen!

Op zakelijk vlak

Binnenkort publiceer ik het 3000e artikel op Mamablogger en dat gaan we hier thuis sowieso vieren. Ook publiceer ik voor de zomervakantie de nieuwe lijst met 42 gratis en low budget uitjes. Ik ben zo benieuwd wat jullie daarvan vinden.

Ik zal nog steeds dagelijks blijven bloggen, ook in de zomervakantie. Jullie kunnen dus dagelijks terecht op Mamablogger, waar je ook bent. Er komt ook een toffe ‘back to school’ reeks aan en daar blijft het niet bij. Genoeg te lezen dus!

Oh ja, die cursus moet er echt van komen en met een beetje geluk ben ik aan het einde van het jaar weer wat gegroeid op Instagram.

Wat zijn jullie doelen en plannen voor het tweede halfjaar van 2021?

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *