Home + Spontaan een week vakantie opgenomen in de komende herfstvakantie

Spontaan een week vakantie opgenomen in de komende herfstvakantie

Als je de titel leest kan ik mij heel goed voorstellen dat je denkt ‘lekker belangrijk, er nemen zoveel mensen vakantie op tijdens de herfstvakantie en de zomervakantie moet nog beginnen’. En dat klopt, het is ook eigenlijk helemaal geen nieuws ware het niet dat het voor ons een spontane actie is. Sterker nog, we willen die week het liefst naar het buitenland en dat is voor ons echt uitzonderlijk.

Spontane actie

De beste ideeën zijn vaak de spontane ideeën en dat klopt ook wel. Vorige week was ik het opeens zat: het slechte weer, het hele afgelopen jaar en het feit dat we al zo lang binnen hebben gezeten. Ik wilde weer nieuwe avonturen beleven, iets van de wereld zien (en dat terwijl ik helemaal niet zo’n reiziger ben) en herinneringen maken. Opeens zei ik tegen Patrick ‘zullen we de komende herfstvakantie vrij nemen en gewoon weggaan? Waarom gaan we niet naar Ibiza of zo?’ Pat had die vraag totaal niet aan zien komen en reageerde vooral verbaasd, want we gaan tenslotte eerst nog op zomervakantie over een paar weken.

Ik werk al jaren door tijdens de herfstvakantie, omdat ik aan het einde van het jaar niet zoveel vakantie uren meer heb staan. Ik neem dan liever nog wat dagen op rond de Kerst, maar daar heeft mijn gezin eigenlijk niet zoveel aan. In de herfstvakantie kunnen we er nog van genieten. We lieten het idee nog een aantal dagen bezinken.

We doen het gewoon!

Patrick werd enthousiaster terwijl ik wat terug begon te krabbelen. Ik weet niet zo goed waarom, maar ik zag allemaal beren op de weg en misschien kreeg ik helemaal geen vrij. Uiteindelijk legde ik de vraag van de week neer bij mijn manager en die zei dat ik gewoon op vakantie kon als mijn andere collega, die werk van mij over kan nemen, er gewoon zou zijn. Zij is er en zei ook dat ik gewoon moest gaan. Dat zetje had ik nodig; we doen het gewoon!

Genieten van mooie zonsondergangen

De plannen

We gaan op vakantie en we willen het liefst naar het buitenland. Deze spontane actie gaan we in ieder geval volledig benutten. We willen zoveel mogelijk mooie herinneringen maken met de kinderen. Er zijn voor nu twee opties: of we pakken inderdaad het vliegtuig naar Ibiza of we gaan op pad met een camper en gaan meerdere plekken bezoeken.

Een camper is een stiekeme droom die door de jaren heen is ontstaan. Wij zijn geen kampeerders  in de zin van een caravan, een voortent en de hele mikmak, maar dat wil niet zeggen dat we campings niet leuk vinden. Integendeel. Een camper geeft je echter wat meer vrijheid, maar laten we eerlijk zijn, ze zijn ook behoorlijk prijzig. Alhoewel…

Je kunt ook een camper huren via Goboony. Wel de lusten, maar niet de lasten van een camper en zo herinneringen maken op verschillende plekken. Het is flexibel en het biedt ons de mogelijkheid om een toffe roadtrip te maken met ons gezin.

Maar wat het ook wordt, wij gaan op pad! We gaan ervan genieten en mooie herinneringen maken met zijn viertjes!

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Sandra Timmermans
  2 juni 2021 / 07:10

  Haha herkenbaar ik had begin van jaar al de kerstvakantie vrij gevraagd. Ben nooit die twee weken vrij en wil ook weg maar vrees als alles goed blijft gaan met covid dat er in de herfstvakantie en kerstvakantie een run op zonvakantie komt. Heb echt al na gedacht van week Curaçao maar ja de prijs. Dus denk dat een week Zeeland of zo wordt

  • Marisca
   Auteur
   2 juni 2021 / 07:13

   Ja, dat verwachten wij ook. Zeker als het merendeel straks gevaccineerd is. Wij gaan deze week een knoop doorhakken en gaan dan eens het één en ander uit laten zoeken. Goed dat je met Kerst vrij hebt genomen! Die weken werk ik meestal ook door en dit jaar valt het in een weekend dacht ik dus echt vrij heb je dan voor je gevoel ook niet. Lekker dat je dan vrij hebt!