Home + Mijn nieuwe missie: beter voor mijzelf zorgen

Mijn nieuwe missie: beter voor mijzelf zorgen

Zelfzorg, self care en me-time, het zijn allemaal begrippen die ik voorheen altijd een beetje suf vond. Ik denderde maar door en was met alles en iedereen bezig, behalve met mijzelf. Althans, ik zorgde niet voor mijzelf. Natuurlijk zorgde ik ervoor dat ik er leuk uit zag, ga ik deur niet uit zonder make-up en doe ik mijn haar, maar écht voor mijzelf zorgen? Nee, dat deed ik veel te weinig. Inmiddels weet ik wel beter. Deze rijdende trein komt vroeg of laat een keer zonder brandstof te zitten en dan heeft niemand meer wat aan me en ikzelf al helemaal niet. Ik weet dus heel goed wat ik wel en niet moet doen, maar het uitvoeren in de praktijk is mijn nieuwe missie…

Wat vaker mijn rust pakken

Na mijn werk zat ik heel wat avonden op de bank. Niet om een serie te kijken, maar met mijn laptop op schoot om blogs te typen. Nog even snel wat foto’s bewerken, ideeën uitwerken, mailtjes sturen, de hele mikmak. Dat kon zo niet langer doorgaan. Daarom werk ik in het weekend zoveel mogelijk vooruit en zijn de avonden veel vaker vrij. Series kijken of een boek lezen, ik neem daar steeds vaker de tijd voor. Ik voel mij nog weleens schuldig wanneer ik mijn rust pak, maar weet ook dat het nodig is en probeer er dus steeds vaker aan toe te geven.

Lichamelijk voor mijzelf zorgen

Dit is misschien nog wel het belangrijkst. Ik fiets bijvoorbeeld heel erg veel, maar moet het wandelen ook weer op gaan pakken. ’s Avonds nog een klein blokje om in plaats van meteen neer te ploffen op de bank. Letterlijk in beweging komen om een beweging in gang te zetten. Het is nodig!

De douche is ook zo’n rustmomentje. We hebben een heerlijke douche en ook daar kom ik tot rust. Ik zet regelmatig een podcast aan en luister deze dan onder de douche. Ook investeer ik steeds vaker in fijne verzorgingsproducten voor mijzelf. Waar ik voorheen wat uit het schap pakte dat ik lekker vond ruiken (zal nooit een beauty influencer worden haha), let ik nu steeds vaker op wat ik precies koop. Is het goed voor mijn huid en haar, welke producten zitten erin en ik let steeds vaker op duurzaamheid.

Zo gebruik ik nu een Shampoo Bar in plaats van een plastic fles met shampoo. Een Shampoo Bar gaat veel langer mee (één Shampoo Bar staat gelijk aan drie tot vier flessen shampoo!) en is echt heel erg fijn voor mijn haar. Deze zijn zijn 100% (micro)plasticvrij, vegan en natuurlijk.

Ik wil nog een hoop laten doen aan mijn haar, maar dat komt nog wel. Dat is iets waar ik mijzelf echt geen tijd voor gun. Komt nog wel.

Ik laat wel iedere drie weken mijn nagels lakken met gellak en om de zes weken laat ik mijn wenkbrauwen doen. Dat laatste was een jaar geleden echt ondenkbaar (ook vanwege de tijd en ik vond het zonde van het geld), maar nu gun ik mijzelf dat en ik ben er echt heel erg blij mee. Zelf krijg ik mijn wenkbrauwen nooit zo strak.

Met dit warme weer heb ik nog iets fijns ontdekt: ’s avond een voetenbadje met een bath bomb. Deze gebruikte ik in ons oude huis in bad, maar je kunt ze dus ook gebruiken voor een voetenbadje. Vooral als je kiest voor wat kleine bath bombs. Zo zat ik van de week heerlijk in de tuin met mijn voeten in een knalblauw voetenbadje. De laptop had ik bewust binnen laten liggen en dus moest ik er wel even van genieten.

En dat Floris vervolgens mijn badje inpikte, vergeten we voor het gemak maar even. In het vervolg moet ik dit doen als hij op bed ligt 😅

Dit was echt heerlijk! Het rook lekker, voelde fijn, mijn voeten vonden het heerlijk en ik werd gedwongen even stil te zitten.

Dit soort momenten moet ik vaker plannen, want hoe lekker is zo’n badje nadat je even een blokje om bent gelopen. Heerlijk toch?! Ik moet echt wat beter voor mijzelf zorgen, maar het begin is er!

Wat doe jij om voor jezelf te zorgen? Maak je daar tijd voor of loop je jezelf ook weleens voorbij?

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.