Home + Diary | Pechdag, terras en een bar in de tuin

Diary | Pechdag, terras en een bar in de tuin

Van een rok die vast zat in het remblok van mijn bakfiets tot een terrasje met Chantal en nog veel meer! Zo kregen we namelijk ook een bar in de tuin! Het was weer een bomvolle week. Kijken jullie gezellig mee?

Maandag

Goedemorgen! Het is weer vroeg dag en ik hang eerst de was op die net klaar is.

Alle korte broeken en t-shirts komen weer uit de kast, maar waren niet gestreken. Deze spray van Action is een lifesaver!

Voor we weggaan doe ik alle ramen weer dicht en ook de gordijnen om het boven lekker koel te houden.

Op de fiets, so far so good…

Als ik Floris naar school heb gebracht komt mijn rok in het remblok van mijn fiets terecht. Ik stap af met een gescheurde rok en probeer de stof eruit te krijgen. Dit lukt niet en er stopt een vrouw die toevallig een schaartje bij zich heeft en even wil helpen. Ook dit helpt helaas niet en ze gaat even naar huis om een tangetje te halen. Ze komt echter terug met haar man en een grote gereedschapskoffer. De man moet uiteindelijk het remblok eraf halen om de stof eruit te krijgen! Wat bestaan er toch een lieve mensen. Ik voelde mij enorm bezwaard en vraag waar ze wonen. ’s Middags laat ik er een mooie bos bloemen bezorgen.

Hierna fiets ik met een gescheurde rok (maar met gerepareerde fiets gelukkig) naar huis. Daar kleed ik mij om en pak ik de auto naar mijn werk.

En dan zie ik dit 😬. Dit is helemaal niets voor mij, maar ben vergeten te tanken. Ja, het is zo’n dag haha.

In de middag heb ik een overleg met mijn manager, hij trakteert op deze heerlijke smoothie. Daarna heb ik nog een overleg op een locatie en is zit mijn werkdag erop. Wat een dag!

Dinsdag

Thuiswerkdag en dit is mijn werkplek.

In de middag eten Floris en ik samen een ijsje in de tuin.

Ik werk nog wat langer door, maar besluit na het eten nog even een blokje om te gaan lopen met Milan. Even achter alle schermpjes vandaan en genieten van de buitenlucht.

Woensdag

Verrassing! De jongens hebben samen dit bed opgemaakt zodat ik dat niet meer hoef te doen.

Ik maak nog even snel de ’toi toi toi’ cadeautjes die Milan mee kan nemen als ze binnenkort de voorstelling in de schouwburg gaan spelen. 3x keer raden welke musical het dit jaar wordt.

Ik heb afgesproken met Chantal om een terrasje te pakken. Floris gaat uiteraard mee. Als Chantal naar huis gaat om haar jongens op te halen, bestellen Floris en ik een panini en lunchen we er gezellig.

Lang duurt de lunch niet, want we verwachten dit pakket met een bamboe bar voor in de tuin!

En weer door naar de musical… ☀️

Patrick is eerder thuis dan wij en besluit de bar al in elkaar te zetten, wat is ‘ie leuk hè?  Ik ga dit hoekje nog verder opleuken en dan deel ik het eindresultaat met jullie.

Donderdag

We krijgen ’s morgens vroeg een bericht dat Milan vandaag thuisonderwijs heeft vanwege een zieke leerkracht. Dit is zijn werkplek vandaag. Ondertussen houden we de gordijnen even dicht vanwege de zon, het wordt dan zo warm hierbinnen. Aan het einde van de ochtend kunnen ze gelukkig weer open.

Tussen de middag halen we Floris weer op van de peuterspeelzaal. We zijn vroeg dus wachten nog even in de auto.

Na het werk en het eten gaat Milan naar buiten en Floris gaat alvast douchen. Ik ruim op, dweil de vloer en haal buiten alle spinnenwebben weg. Ik trek al die webben heel slecht en sta nu bijna dagelijks met die ragebol te zwaaien 🙈

Vrijdag

Via de interne post ontvang ik op mijn werk dit doosje Merci van een directeur als bedankje voor de ondersteuning bij een projectje. Ik laat hem op het werk liggen om te delen met mijn collega’s. Die zijn er vandaag echter niet dus ik blijf nog maar even van de chocolaatjes af 😬.

Afgelopen week kreeg ik een mail van een pr-bureau: er was een soda stream vending machine naar ons onderweg. Ik mailde enthousiast terug met ons adres. Wat bleek, het pakket was naar ons oude adres gestuurd. Er is nog geprobeerd het aan te passen, maar uiteindelijk bleek het pakket al door het hoofdkantoor te zijn verstuurd. Gelukkig stuurden de bewoners van ons oude huis een appje en kon Patrick de machine ophalen. Het is een gave machine en vooral de jongens vonden hem tof!

Zaterdag

Milan is bij een vriendje aan het klussen in het nieuwe huis van het vriendje (muren in de voorstrijk zetten geloof ik 😀) en wil niet met ons mee om planten te kopen. Ik moet een beetje wennen aan deze nieuwe fase… In ieder geval gaan wij dan met zijn drietjes.

We kopen onder andere deze mooie olijfboom.

In de middag heeft Milan de generale repetitie van zijn musical. Wij gaan met Florus nog even naar de Intratuin en de Sligro.

Opa en oma komen eten en nemen de jongens mee voor een spontane logeeractie!

Zondag

Ik heb een drukke werkochtend gepland en dat kan ook nu de jongens uit logeren zijn. Ik schrijf blogs vooruit tot en met komende zaterdag, nog drie opdrachten en ik spreek vier podcastafleveringen in. Mega veel, maar wel super productief en ik ben vroeg begonnen, dat scheelt.

Na de lunch is het hoog tijd voor een lekkere wandeling door de wijk. Dit is toch prachtig?

Ik maak een foto van ons Perzische kleed, want we krijgen binnenkort een nieuwe. Deze gaat in de verkoop.

We wassen de auto nog, want dat was echt nodig 😅. Daarna rijden we naar huis en pakken we even later de fiets. We fietsen naar opa en oma om te eten.

Zo, dit was hem weer. Hij begon met een pechdag, maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen. Op naar een nieuwe, zonnige week! Geniet ervan!

liefs

 

 

 

Sportzomer 2021Sportzomer 2021

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Christine
  7 juni 2021 / 05:44

  Aah, wat een pech met je rok zeg! Maar wel ongelofelijk lief dat je zulke hulp van vreemden kreeg!!
  Dat je zo’n last van spinnenwebben hebt joh, ik heb ze niet/nauwelijks 😊 ze vinden nieuwbouw vast interessanter 😉 Grapje natuurlijk, maar echt geen idee waarom ik hier nauwelijks iets zie eigenlijk..
  Ben benieuwd hoe het nieuwe kleed zal staan! Dat laat je vast nog wel eens zien 🤗 net als de styling van je bamboebar, hij is tof!!!

  Hier was ik maandag nog te ziek, vooral eigenlijk te slap om te werken. Ik probeerde wel wat in het huishouden te doen, wat stil had gelegen sinds ik vorige week woensdagavond grieperig was geworden, maar op en neer naar zolder was eigenlijk alweer te veel 🤒 Dinsdag weer gaan proberen op het werk, dat ging beter dan verwacht en donderdag en vrijdag merkte ik met werken eigenlijk niets meer! Zaterdag m’n schoonzus en zwager op visite gehad, ze zijn bijna uitgerekend van hun eerste kindje, zo leuk om weer even over die fase te praten van dat verwachtingsvolle uitzien!!
  Gisteren weer een keertje gezongen in de kerk (eerst deden twee personen dat als zanggroep/zangduo, maar dat vond ik toch te onzeker met mijn stem, nu mag je weer met vier mensen voorin de kerk de voorzang doen en dat was weer erg mooi en fijn om te doen)! Zit in dubio of ik een workshop bij een zangcoach aan zal vragen omdat het erg lang geleden was dat ik m’n zangstem op koor intensief gebruikte. En ik zou nog wel wat tips kunnen gebruiken voor de hoge noten om de kopstem beter te gebruiken, maar alle lessen van koor als negentienjarige zijn een beetje weggezakt 😊 Eerst deze maand nog de coaching afronden (dat heeft me ook héél veel gebracht)!!

  • Marisca
   Auteur
   7 juni 2021 / 07:05

   We worden gek van de spinnenwebben. Iedere dag weer 😅. Het kleed ga je inderdaad nog zien en de tuinbar laat ik als het goed is woensdag zien. Fijn dat je weer helemaal bent opgeknapt en wat leuk dat je schoonzus en zwager een eerste kindje verwachten!

   • Christine
    7 juni 2021 / 08:05

    Leuk hè? Het is de oudste en enige zus van Jonathan en ze heeft nogal wat meegemaakt, vorig jaar op schrikkeldag 29 februari is ze (op de valreep voor corona) getrouwd en we zijn zo blij voor hen dat het nu zo goed gaat en ze nu, gesetteld en met een gezinnetje op komst in rustiger vaarwater is gekomen! Dan kun je zelf ook zo blij en warm worden als je in dat soort blijdschap en rust mag delen!!

   • Cat
    7 juni 2021 / 09:36

    Spinnen houden niet van pepermunt en eucalyptus geur… en munt is superlekker in al die mojito’s die jullie gaan maken aan de bar ;). Misschien een idee om een paar muntplantjes in de tuin te zetten?
    Anders wat etherische olie in een spuitfles mengen en spuiten op de plekken waar ze meestal een web maken.
    Ik was altijd bang voor spinnen (en ben het nog steeds) maar ik merk dat als de kids in de buurt zijn dan doe ik alsof het me niks doet en soms pak ik ze ook nog op met blote handen om ze buiten te zetten (ik wil de kids niet leren om beestjes dood te maken). Moederschap!