Home + DIY | Het raambord voor de verjaardagen van de jongens!

DIY | Het raambord voor de verjaardagen van de jongens!

Een tijdje terug vertelde ik jullie al dat we een snijplotter hebben gekocht. We kochten de Silhouette Cameo 3 en hebben er al wat leuke dingen mee gemaakt. Zo hebben we teksten gemaakt op de goodiebags voor Milans feestje en nu hebben we er ook tekst mee gemaakt voor op een raambord. Dit bord hebben we op het raam geplakt voor de verjaardagen van de jongens. Ik kreeg er heel veel reacties op en daarom deze DIY, want je hoeft namelijk geen plotter te hebben om zo’n leuk bord te kunnen maken!

Een blanco makelaarsbord

Google maar eens op blanco makelaarsbord, blanco v-bord of raambord. Je komt dan verschillende sites tegen waar je er eentje kunt bestellen. Wij kochten die van ons bij City Plotter en betaalden er €8,99 voor. We hadden nog nooit zoiets gemaakt dus vonden het best even spannend of het zou gaan lukken. We maakten een tekst in een lettertype dat we leuk vonden en gaven de plotter de opdracht om het uit te snijden. Dit ging in één keer goed! Daarna konden we het erop plakken en klaar ben je! Het ging eigenlijk heel snel en soepel en we zouden het bord kunnen hergebruiken.

Zo zijn we ’s avonds bezig geweest met het uitsnijden en het erop plakken van de letters. Best gezellig eigenlijk! Toch misten we nog wat. Patrick kwam op het idee om er ballonnetjes bij te zoeken. Deze vonden we op Shutterstock, sloegen we op en hebben we ook uitgesneden met de plotter.

Maar wat nu als je geen plotter hebt? Er zijn gelukkig nog andere opties om zo’n te gek bord te maken!

Alternatieven voor de snijplotter

Het is eigenlijk heel simpel; bij de bouwmarkt of hobbywinkel verkopen ze letterstickers. KARWEI schijnt ook hele leuke te hebben van VT Wonen. Deze stickers hebben we ook gebruikt bij het maken van de kinderstoel voor Floris die we bij mijn ouders hebben staan. Je kiest de letters die je nodig hebt en plakt die erop.

Een ander idee is lettersjablonen kopen en de letters erop schilderen of erop tekenen met een watervaste stift. Ook dan maak je in een handomdraai een heel gaaf bord voor op het raam!

Let op; met stickers kun je het bord nog hergebruiken. Als je gaat verven of een watervaste stift gebruikt niet.

Zeg nu zelf; dit ziet er toch heel gaaf en feestelijk uit? Het is weer eens wat anders dan en het valt op. Je zou dit bord ook kunnen gebruiken bij een geboorte, een verjaardag van een volwassene (bijvoorbeeld bij 30, 40 of 50 jaar) of zelfs bij een kinderfeestje. Als wij hadden geweten dat het zo gemakkelijk was hadden we hier wel iets mee gedaan voor Milans spionnenfeestje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

We vonden het heel erg leuk om te doen en gaan zeker nog meer leuke dingetjes maken. Zo heb ik ook wat in gedachten voor Sinterklaas. Zodra dat klaar is laat ik het jullie zien.

Wat vind je van dit bord? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Wendy
    20 oktober 2018 / 08:29

    Wat een leuk idee! Ik kon een bord bijbestellen bij mn geboortekaartjes maar niet gedaan.. had er toch spijt van haha. Dit is wel een heel gaaf idee! (En 2 vriendinnen hebben een plotter!) Alleen..hoe maak je hem vast aan het raam? Dubbelzijdige tape? Gaat dat weer goed van je raam af?

    • 20 oktober 2018 / 08:41

      Wat zonde, had het maar gedaan, het is zo leuk! We krijgen er hier in de straat ook leuke reacties op en hij valt echt op. We hebben hem inderdaad vastgemaakt met dubbelzijdig tape en dat zit er heel stevig op. We hopen het er makkelijk af te krijgen. Waarschijnlijk gaat dat wel lukken met stickerverwijderaar en schoonmaakazijn of ammoniak.