Home + DIY | Maak van de IKEA Antilop kinderstoel een echte blikvanger!

DIY | Maak van de IKEA Antilop kinderstoel een echte blikvanger!

Thuis hebben wij de Stokke Tripp Trapp kinderstoel met een babyschaal, maar Floris is ook twee keer in de week bij zijn opa en oma en dus moesten we er nog een kinderstoel bij kopen. We kochten nu echter geen Tripp Trapp, want dat loopt wel erg in de papieren voor die twee keer in de week haha. Nu kochten we de IKEA Antilop stoel. Iedereen kent deze stoel wel, maar laten we eerlijk zijn, hij is niet echt heel mooi. Toch besloten we hem te kopen voor bij opa en oma, maar we zouden hem eerst helemaal opknappen!

De IKEA Antilop kinderstoel omtoveren tot een echte musthave

Voor de stoel zelf waren we nog geen €20,- kwijt. We kochten een witte met aluminium poten. Het is een prima stoel, maar we kunnen dit wel beter dachten we. In de auto terug naar huis bedachten we dat we de poten zwart zouden spuiten en de stoel verder met muurstickers zouden beplakken.

Stoer in een zwart/wit interieur

Patrick heeft afgelopen week de poten helemaal zwart gespoten en de stoel zag er daarna al heel anders uit. Mijn eerste reactie was dat hij er zo veel minder goedkoop uit zag.

De spuitbus hebben we bij Action gekocht. We kozen voor zwarte hoogglans en spoten ook de witte bolletjes onderaan de poten zwart. Dit is al een behoorlijk verschil hè?

Daarna gingen we op zoek naar muurstickers. Ik bestelde 10 zwarte cactus stickers en in een andere webshop letters. De cactus stickers had ik een dag later al binnen en de letters nog steeds niet. Omdat we de stoel toch af wilden maken hebben we uiteindelijk letters gekocht bij Karwei…

De muurstickers op de stoel plakken

Ik heb de stoel eerst ontvet met Dasty en ben daarna gaan plakken. Het plakken van de letters vond ik nog het meest lastig. Het is niet helemaal recht, maar ik reken het goed 😉 Verder hebben we niet alle 10 de cactussen erop geplakt, maar zes. Anders vonden we het te druk worden. We zijn nog op zoek gegaan naar andere muustickers zoals stippen of wolkjes in het zwart, maar konden hier in de stad nergens iets vinden. We wilden er ook niet teveel aan uitgeven, want sommige stickers waren duurder dan de stoel zelf. Dan worden de verhoudingen wel heel scheef.

Het eindresultaat

We zijn heel blij met het eindresultaat, net als opa en oma. Het is een hele praktische stoel, maar nu is hij écht leuk. Althans, dat vinden wij 😉 Het leuke hieraan is dat je hem helemaal naar wens kunt maken. Hoe vinden jullie de stoel geworden? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. Ciska
    13 maart 2018 / 08:47

    De kinderstoel is echt leuk geworden opa en oma zijn er blij mee hihihihi

  2. Christine
    13 maart 2018 / 08:57

    Leuke DIY weer, Marisca! Denk dat je hier een hoop ouders mee kunt inspireren om deze standaard stoel op te fleuren!!