Home + Ik kan helemaal niet zonder Mamablogger!

Ik kan helemaal niet zonder Mamablogger!

Pff, wat een ochtend gisteren. Milan was jarig en ik was al vroeg wakker door een behoorlijke buikpijn. Geen krampen, maar echte steken die naar mijn rug toe straalden. Ik wist even niet meer waar ik het zoeken moest van de pijn. Ik dacht nog even dat ik blindedarmontsteking had. Na ruim een uurtje werd de pijn wat minder en viel ik toch nog even in slaap. Een kleine drie kwartier later (het was toen 4.30 uur) had ik al een stuiterende, jarige Milan naast mij. Logisch natuurlijk en voor we het wisten waren we aan het zingen en pakte Milan zijn cadeautjes uit. En ja, het was nog steeds belachelijk vroeg 😉 Omdat ik een foto van de blog af wilde halen om te delen op de socials van Mamablogger, ging ik naar de blog en daar zag ik dat mijn site was geschorst…

Wat betekent dat?

Ik had deze melding nog niet eerder gehad dus ging het eens Googelen. Dat had ik beter niet kunnen doen, want daar las ik dat je dit soort meldingen krijgt als je site bijvoorbeeld door WordPress is geschorst. Ik zou niet weten waarom, maar raakte wel in paniek. Waarom was mijn site geschorst? Kon dit nog gefixt worden en zo ja, hoe lang zou dat dan nog duren?

Ik besloot alvast een mailtje en een appje te sturen naar Kees Lamper van Lamper Design. Als ik er niet uit kom is Kees mijn redder in nood waar ik altijd heel snel op kan rekenen. Vanaf dat moment kon ik niets anders doen dan afwachten. En mij heel erg druk maken. Ik kreeg de eerste berichtjes al binnen van lezers dat Mamablogger het niet deed en deelde een berichtje op mijn socials om jullie én opdrachtgevers in te lichten. Ondertussen voelde ik mij erg schuldig tegenover Milan, want ik wilde hier helemaal niet mee bezig zijn. Ik wilde juist bezig zijn met zijn verjaardag!

Kees reageerde inderdaad als snel en stelde mij gerust. Mamablogger zou weer online komen! Ook Joyce van JoyfromJoyce stelde mij op Instagram gerust en vertelde dat zij dit ook een keer heeft gehad. Ze stelde zelfs voor dat wanneer het lang zou duren en ik views mis zou lopen, zij wel een artikel wilde delen! Superlief!

Het zette me aan het denken

Uiteindelijk was dit allemaal niet nodig en was Mamablogger alweer in de lucht toen wij met Milan bij school stonden. Ik was zo onwijs opgelucht! Jarenlang steek je al je energie in de blog en ben je er dagelijks mee bezig. Dat kun je alleen doen als je er ook heel veel energie van krijgt. Wat nu als dat weg zou zijn? Volgens de berichten op Google was dat heel realistisch. Het zette me aan het denken; wat nu als Mamablogger er niet meer zou zijn? Hoewel ik dan opeens heel wat tijd over zou hebben, moet ik er echt niet aan denken. Ik adem mijn blog en het is zo in mijn ritme dat ik inmiddels niet meer beter weet. Ik doe dit al zo ontzettend lang en iedere dag met zo ontzettend veel plezier. Ik zou gillend gek worden als dat weg zou vallen. Als al mijn werk voor niets is geweest.

Dat is ook de reden waarom ik hierover schrijf; veel mensen denken dat je zomaar even wat stukjes typt, maar ga jij maar eens een paar maanden lang iedere dag “een stukje typen” met mooie foto’s, je mail onderhouden, je houden aan deadlines etc. naast alle andere dingen waar je druk mee bent. Als je dat niet oprecht leuk vindt, hou je het niet vol, want het is gewoon hard werken. Tenminste, wel als je wat wilt bereiken.

Ik realiseerde mij dat ik echt nog niet zonder kan en gelukkig hoeft dat ook niet! Fijn dat jullie er (weer) zijn!

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments

 1. 19 oktober 2018 / 10:51

  Aargh wat een schrik zoiets! Laatst las ik van iemand die gehackt was en ze was drie jaar aan blogposts kwijt. Dat is ook zo’n nachtmerrie. Fijn dat het snel is opgelost!

  • 20 oktober 2018 / 08:39

   Oh, dat is helemaal erg! Dat is echt één van mijn grootste nachtmerries!

 2. 20 oktober 2018 / 11:31

  Het is één van de redenen waarom ik mijn cliënten altijd heel erg op het hard drukte om nooit, maar dan ook nooit via WordPress.com te werken. Zelf je hosting kopen en daar WordPress op installeren en dan heb je tenminste die veiligheid. Gelukkig was je site snel terug online en kan je lekker verder posten.

  • 21 oktober 2018 / 11:49

   Helemaal waar! Als je het dan doet, doe het dan goed, want daarmee voorkom je een hoop problemen.