Home + DIY Budget | Sinterklaasklompjes maken!

DIY Budget | Sinterklaasklompjes maken!

Er is steeds meer leuks te vinden om je huis te versieren voor Sinterklaas. Ik vind echter niet alles even leuk en zoek naar de meer retro spulletjes en kleurtjes. Dat in combinatie met de decemberhaard en we zijn al een heel eind. Dit jaar wilde ik echter nog iets leuks maken en afgelopen zomer kwam ik al op het idee van deze klompjes. We waren toevallig op de Zaanse Schans (en laat Sinterklaas dit jaar nu aankomen in Zaanstad) en kochten daar onbewerkte klompjes. Klompjes die niet geschikt meer waren voor de verkoop, maar die juist daarom zo uniek zijn. Deze klompjes kun je bij veel boerderijen of antiekwinkels wel kopen. Wij maakten daar te gekke Sinterklaasklompjes van!

Wat heb je nodig om Sinterklaasklompjes te maken?

 • Klompen
 • Verf en kwasten
 • Stickers
 • Sinterklaasservetten (met huisjes zijn ze te koop bij Zeeman)
 • Crea podge van Action
 • Vernis
 • (jute)zakjes om erin te doen (optioneel, je kunt er ook stro en een wortel in doen)

Hoe maak je deze Sinterklaasklompjes?

Heel simpel! Ik verfde ze wit en plakte op de ene klomp zwarte stickers en verniste hem daarna. De tweede klomp was wat meer werk. Deze heb ik eerst geverfd, daarna heb ik Sinterklaas van een servetje geknipt en deze er voorzichtig opgeplakt met de crea podge. Toen dat droog was kon ik hem vernissen. Datzelfde deed ik met het zwarte klompje. De servetjes met de huisjes kocht ik bij Zeeman.

Zo maak je dus in een handomdraai deze gave Sinterklaasklompjes!

In de zakjes deed ik een prop papier en met een stuk touw bond ik deze dicht.

Deze klompjes heb ik in de vensterbank gezet. Zaterdag hangen we er nog een leuke slinger boven en dan zijn we klaar voor de intocht! Ik vind het heel erg leuk en gezellig om ook te versieren voor Sinterklaas. Wil je weten hoe we het vorig jaar hadden versierd? Kijk dan nog even hier.

Wat vinden jullie ervan? Versieren jullie ook nog voor Sinterklaas? Zo ja, wat doen jullie dan? Klets gezellig mee in de comments hieronder!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. louise
  15 november 2018 / 08:23

  Super leuk gedaan maar hoe kom je aan de zwarte Sint stickertjes?