Home + De kinderbijslag gaat in 2019 omhoog!

De kinderbijslag gaat in 2019 omhoog!

Begin januari krijgen we weer kinderbijslag en ik denk dat veel gezinnen daar heel blij mee zijn. De feestdagen zijn immers als duur genoeg. Nu krijg je begin januari nog kinderbijslag over het laatste kwartaal van 2018 dus je krijgt nog één keer het oude bedrag. Vanaf april krijg je het nieuwe bedrag en ik moet zeggen dat je er behoorlijk wat bij krijgt!

Hoeveel kinderbijslag krijg je erbij?

 • Voor kinderen van 0 t/m 5 jaar krijg je nu nog €202,23. Dat wordt in 2019 €219,97-.
 • Voor kinderen van 6 t/m 11 jaar krijg je nu nog €245,57. Dat wordt in 2019 €267,10-.
 • Voor kinderen van 12 t/m 17 jaar krijg je nu nog €288,90. Dat wordt in 2019 €314,24,-

Als je twee kinderen hebt van 5 t/m 11 jaar, dus de basisschoolleeftijd, dan krijg je er per jaar bijna €150,- bij! Dat scheelt behoorlijk!

Wat doen wij met de kinderbijslag na de feestdagen?

We moeten nog even wachten op de nieuwe bedragen, want deze krijgen we pas vanaf april uitgekeerd. Eerlijk is eerlijk, het is wel een lekker vooruitzicht. Zeker nu ook bekend is geworden dat de vaste lasten behoorlijk zullen stijgen in het nieuwe jaar.

Veel gezinnen vinden het erg fijn dat de kinderbijslag direct na de feestdagen wordt gestort. De maand december was duur en misschien is er toch nog een nieuwe winterjas of iets dergelijks nodig.

Een paar jaar geleden schreef ik over wat wij met de kinderbijslag doen en eigenlijk is dat niet veranderd. Bij ons gaat deze op de “grote” hoop. We zetten het niet apart, want we sparen al voor de kinderen en we wachten ook niet met kinderkleding kopen totdat de kinderbijslag wordt gestort. Dit kopen we gewoon wanneer het nodig is of wanneer we iets leuks zien. Verder slaan we er ook geen luiers van in, want we hebben toch geen ruimte om een luiervoorraad aan te leggen. Kortom, wij zien het als een leuk extraatje waar we dan bijvoorbeeld iets leuks van gaan doen.

In januari hebben we veel druilerige weekenden en de dagen zijn een beetje saai en somber nu alle leuke feestdagen voorbij zijn. Wij trekken er dan graag op uit. Dit soort extraatjes zijn dan leuk meegenomen.

Wisten jullie al van de verhoging van de kinderbijslag in 2019? En wat doen jullie met de kinderbijslag? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Leonie
  14 november 2018 / 07:44

  Gaat naar de zilvervloot rekening en wat overblijft gaat op de hoop…. zolang dit werkt doen we het zo!

 2. 14 november 2018 / 14:51

  Bedankt voor deze info. Dit wist ik nog niet.
  Bij ons gaat altijd een klein gedeelte naar de spaarrekening van de kinderen. De rest komt op de grote hoop. We kopen door het jaar heen gewoon de spullen die ze nodig hebben en niet specifiek zodra kinderbijslag komt.

 3. Kimberly
  14 november 2018 / 16:00

  Wist ik nog niet! Thanks. Wij sparen 100 extra op de spaarrekeningen van beide kindjes. Normaal wordt er standaard 50 voor elk gespaard maandelijks. De rest doen we wat leuks van of kopen we kleding of andere dingen van die nodig zijn.