Home + Aftellen naar Sinterklaas #5 | Retro Sinterklaasversiering in huis!

Aftellen naar Sinterklaas #5 | Retro Sinterklaasversiering in huis!

Een jaar of twee, drie geleden zijn we begonnen met wat Sinterklaasversiering in huis en gaandeweg kwam er steeds een beetje meer bij. Geen grote hoeveelheden, maar wat leuke spulletjes om voor Milan het feest compleet te maken. Vorige week wilde ik de spullen alvast tevoorschijn halen, maar ik kon het nergens vinden! Ik wist zeker dat het niet was weggegooid, maar waar het dan wel was… We hadden geen flauw idee. Milan was ontroostbaar, want er zaten ook wat knuffeltjes in…

In de dagen daarop hebben we alles overhoop gehaald, maar we konden het nog steeds niet vinden. Omdat ik wel wat wilde versieren ben ik met Floris de stad in gegaan om wat leuke Sinterklaasversiering te scoren. Al viel dat nog behoorlijk tegen…

Retro Sinterklaasversiering

Ik wilde namelijk wat retro Sinterklaasversiering. Geen plastic slingers voor het raam, maar van mij mag het wel wat origineler. Ik had de afgelopen jaren best wat verzameld, maar nu het weg was moest ik weer wat nieuws verzinnen. Ik ben wat antiekwinkeltjes af gegaan, maar ook daar hadden ze niet veel. Een dame daar had wel een leuk idee: witte handschoentjes op een rood boek neerleggen. Ik vond de handschoentjes echter wel wat prijzig dus heb het niet gedaan, maar mocht je ze zelf nog hebben liggen is het wel een heel leuk idee!

Ook zag ik ergens een klomp met stro en een wortel, maar ik ben enorm allergisch voor stro, dus dat was in huis ook geen optie 😉 Maar wat dan wel?!

Toch wat gevonden!

Uiteindelijk vond ik bij Intratuin tussen alle kerstdorpjes een doosje met een Sinterklaasje, twee pietjes en een kindje met een cadeautje. Dit doosje kostte ongeveer €8,-

Deze zette ik in mijn nieuwe Amsterdam windlicht van Riviera Maison. Hier staan huisjes op en zo lijkt het net alsof Sinterklaas en de Pieten door de straten gaan.

Bij HEMA kocht ik een mijter en een draadletter S. De mijter kost €2,- en de draadletter €6,-. Omdat ik genoeg punten had kreeg ik hier 20% korting op. Tot slot kocht ik een klein jute zakje van een euro en die vulde ik met wat papier. Dit zette ik allemaal in de vensterbank.

Een paar jaar terug kreeg Milan van mijn broer en schoonzus Sinterklaas Playmobil. Hij had een Sinterklaas en een Pietje. Nu vond ik bij Kruidvat een doosje met Pietjes, een zak en cadeautjes voor ongeveer €8,- Zo hebben we het setje weer uitgebreid.

Tot slot kocht ik vorig jaar een Sinterklaas en een paard op een stok om in een vaas te steken. Deze kostten toen €2,95 per stuk bij Juffrouw Saartje in Gouda. Je raadt het al, ook deze waren kwijt. Gelukkig kon ik die dit jaar ook nog kopen en heb ik ze in de vazen gezet.

Zo hebben we toch leuke Sinterklaasversiering op de vensterbank kunnen zetten. En je raadt het misschien al, twee dagen later vonden we alsnog de tas met spullen ☺️

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 15 november 2017 / 08:11

    Wat leuk gedaan zeg! Leuke ideeën! Ik vind die retro sint en pieten van de Intratuin ook heel erg leuk!

    • 17 november 2017 / 04:53

      Dankjewel! Ja, daar liepen we zo tegenaan en hebben we meteen meegenomen, want ze hadden er niet veel meer.