Home + Een slab vs. een hydrofieldoek, wat vinden wij fijner? *Winactie*

Een slab vs. een hydrofieldoek, wat vinden wij fijner? *Winactie*

Over hydrofieldoeken wordt heel veel geschreven. Je kunt er 1001 dingen mee doen en je hebt er eigenlijk nooit genoeg. Helemaal waar, maar nu Floris ouder wordt gebruiken wij deze eigenlijk steeds minder. We gebruikten hem wel als slab voor het eten, maar er kwamen steeds meer vlekken in die we er nauwelijks nog uit kregen. Hoe heet ik ze ook was. Daar baal ik van, want ik vind dat toch zonde ook al mogen ze vies worden. Ik was eerlijk gezegd nooit zo van de slabben, maar besloot mij er toch eens in te verdiepen. Ik kwam tot de conclusie dat ze toch wel heel erg fijn zijn!

Een slab vs. een hydrofieldoek

De hydrofieldoek gebruikte ik alleen tijdens het eten. De rest van de dag niet natuurlijk, want daar zijn ze veel te groot voor. Het is alleen een illusie om te denken dat een dreumes de rest van de dag geen vlekken maakt 😉 Wat dacht je van drinken, kwijlen door doorkomende tandjes en reflux (hebben zowel Milan als Floris gehad)? Of ze pakken iets dat niet voor hen is bedoeld en worden daardoor vies haha. Hoe dan ook, hier gebruik je dus niet de hele dag een hydrofieldoek voor.

Een slab is dan toch het enige goede alternatief. Zo heb je de bandana slabben die niet alleen functioneel zijn in dit soort situaties, maar die ook leuk staan omdat het eigenlijk een soort sjaaltje is met een leuke print erop. Je maakt ze vast met een drukknoopje en voilà!

Dit zijn de voordelen van een Bandana Bibble slab

 • Leuke printjes
 • Makkelijk te wassen
 • Je kunt ze omhouden
 • De katoenen bovenlaag absorbeert vocht en het fleece aan de onderkant houdt de kleding droog (uniek voor de bandana Bibble slabben, het eigen merk van Bibbeling, vaak hebben andere ‘bandanamerken’ een plastic achterzijde.)
 • Geen gedoe met plastic slabben

Dit waren precies de dingen die miste en waar een hydrofieldoek niet bij gaat helpen.

Wij mochten echter ook de Bibetta Ultrabib testen en deze bleek helemaal een schot in de roos!

De voordelen van een Bibetta Ultrabib slab

Deze slab is groter dan een bandana Bibble slab en daardoor beter geschikt tijdens het eten. Dit zijn de voordelen;

 • 100% waterdicht en absorberend
 • Duurzaam
 • Sneldrogend
 • Makkelijk schoon te maken (dan kan ‘ie daarna weer in je tas!)
 • Hij is gemaakt van wetsuit materiaal
 • Hij kan in de wasmachine en droger
 • Er zit een soort zakje in waardoor etensresten niet meteen op de grond vallen
 • Ze zijn er in leuke printjes waardoor kinderen het ook leuk vinden om deze te dragen

Wij hebben nu dus twee verschillende slabben. We gebruiken de bandana bij doorkomende tandjes en wanneer hij zelf zijn beker leeg drinkt en we gebruiken de Bibetta Ultrabib tijdens het eten.

De hydrofieldoek heeft het nu toch echt verloren van de slab. Waar we de hydrofieldoeken nu voor gebruiken? Voornamelijk bij het afdrogen als Floris in bad is geweest! Ook neem ik hem mee als we een dagje weggaan. Ik heb dan een verschoningsmatje mee waar ik vervolgend de hydrofieldoek op leg. Zo is het niet te koud en lekker schoon. Ik vind het namelijk heel vies om Floris neer te leggen op een verschoningsmat waar tig kinderen op hebben gelegen.

Winnen!

Hoe leuk is het dat ik van Bibbeling (waar je deze te gekke slabben kunt kopen) een bundelpakket met 5 bandana Bibble slabben naar keuze mag verloten! Dit is een pakket ter waarde van €35,95! Zeker de moeite waard! Misschien niet meer voor jezelf maar als cadeau voor een zwanger familielid tijdens de feestdagen ook heel erg leuk! Meedoen is heel simpel. Vul hieronder in voor wie en waarom je meedoet.

Over twee weken krijgt de winnaar persoonlijk bericht. Doe je mee?

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

29 Reacties

 1. MarjonS
  15 november 2018 / 07:51

  Ik doe graag mee voor mijn schoonzusje. Vorige week van haar tweede zoontje bevallen. Zij zal deze goed kunnen gebruiken.

 2. Francien
  15 november 2018 / 08:00

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje. Ze krijgt tandjes door en is van top tot teen helemaal nat. Ze heeft aan twee gewone slabbers niet genoeg over de hele dag. En het ziet er ook niet mooi uit.

 3. louise
  15 november 2018 / 08:01

  Onze buurvrouwen, beide kanten naast ons hebben een baby van 4 en 6 maanden dus superleuk om hun te verrassen… doe graag mee!

 4. Carine
  15 november 2018 / 08:06

  Ik ben al een tijdje uit de slabbetjes, maar volgend jaar zitten we daar weer middenin… Zou deze dus graag willen winnen/testen, ben ik weer een beetje bij de tijd 🙂 Ennn met meerdere stuks kan ik er vast ook nog iemand anders blij mee maken!

 5. Réwana
  15 november 2018 / 08:14

  Oh ja, ze zijn zo handig, zelf moest ik het doen met grote zakdoeken die ik dan in een driehoek vouwde en dan om deed, echt een uitkomst bij doorkomende tandjes?
  Nu gun ik ze een lieve andere mama, die ze straks zekers ook nodig gaat krijgen!
  Fingers crossed

 6. Patricia
  15 november 2018 / 08:22

  Super leuke actie!
  Ik doe graag mee voor mij zelf. Mijn zoontje van bijna 6 maanden kwijlt de hele dag door. Als ik een slab om doe is hij binnen de kortste keren zeiknat en zijn shirt daaronder ook. Dat het vocht niet doortrekt bij deze slabbetjes vind ik echt ideaal!!

 7. 15 november 2018 / 08:32

  Ik doe graag mee voor m’n zusje. Na veel tegenslagen op zwangerschap gebied, verwachten ze in december dan echt een kleintje. Dit pakketje gun ik ze graag.

 8. Jessica
  15 november 2018 / 08:41

  Ooh dat klinkt zo herkenbaar en echt handig! Wij hebben een kleintje van bijna 8 maanden wat er heerlijk op los zevert. Een ‘gewone’ slab ziet er dan natuurlijk niet uit om mee rond te kruipen. Zo’n hippe sjaal slab zeker wel! Goede tip en natuurlijk fantastisch leuk om te winnen!

 9. Anne
  15 november 2018 / 08:43

  Ik doe mee voor onze tweeling die nu 2,5 maand oud is, met al die was iedere dag kunnen we wel wat slabbetjes gebruiken, dan blijft de wasmand misschien één dagje leeg ? of is dat een illusie ?

 10. Marjolein Dingemanse
  15 november 2018 / 08:44

  Mijn zoontje is zondag 1 geworden en kwijlt ongeveer 2 liter per dag, dit is dus zeeeer welkom!! &wat zijn ze leuk!!

 11. Lianne
  15 november 2018 / 08:45

  Ik doe heel erg graag mee voor mijn zoontje.
  Hij is 8 maanden en doordat er tandjes doorkomen kwijlt die zo lekker?. En hij ook een heerlijke knoei kont is. En ik ze helaas erg duur vind om ze te kopen gebruiken wij ook een alternatief

 12. Pamela Bosman
  15 november 2018 / 08:56

  Ik doe graag mee voor mijn kleine kwijlerd van bijna 10maand (24-01)
  Hij is druk bezig met zn tandjes en kwijlt er flink op los,deze lijken me super voor hem!

 13. Eva schomakers
  15 november 2018 / 09:01

  Haaaai

  Doe heel graag mee voor mijn alletliefste dinni Maxina waarbij het altijd een gevecht is tijdens t eten met haar mooie prinses Jolynn hihihi….(en helemaal als ik t wel eens doe hahaha)

 14. Milou
  15 november 2018 / 09:18

  Hoi! Ik doe graag mee voor mijn zusje, haar zoontje Floris is heel veel aan het kwijlen door doorkomende tandjes. Het zijn ook erg leuke kleurtjes.

 15. Kim
  15 november 2018 / 09:37

  Mijn zusje is zwanger en in december uitgerekend. Ik denk dat zij hier heel blij van wordt.

 16. Karen de Jong
  15 november 2018 / 10:07

  Wat een leuke actie?? Dolgraag voor onze kleine Lucas! Hij eet graag zelf( wil alles zelf doen) maar knoeit daarbij heel veel. Ook de tandjes die doorkomen zorgen ervoor een constante natte stroming van mond naar buik. ?? super graag zouden wij deze ook testen ❤❤

 17. Cindy Framke
  15 november 2018 / 10:16

  Leuk! Ik doe graag mee voor mezelf. Ben vandaag precies 39 weken zwanger. We verwachten ons meisje dus elk moment. Het is ons 3e kindje maar deze slabbetjes ken ik nog niet. Wel gezien maar zelf nog nooit gebruikt. Vind ze superleuk en zou ze graag uitproberen.

 18. Corinne
  15 november 2018 / 10:35

  Ik doe mee voor mijn schoonzus.
  Verwacht in Januari haar 1 e kindje.
  Ze heeft al veel spulletjes gekocht/gekregen maar vast nog geen slabbetjes.En deze lijken mij superhandig.

 19. Marian B
  15 november 2018 / 10:45

  Wat fijn dat ze er nu ook groter zijn! Die hadden we moeten hebben voor ons dochtertje. De voordelen die je noemde ten opzichte van de hydrofiel luier kloppen echt ja, was ook onze ervaring. Nu hebben wij het niet meer nodig, maar ik zou graag mijn zwangere zusje verrassen met zo’n pakket fijne slabben.

 20. Leonique
  15 november 2018 / 11:41

  Dat zou echt geweldig zijn voor ons zoontje van 10 maandjes! Hij kwijlt echt alle onder en de slabjes zijn niet aan te slepen.. graag zou ik deze zeker een keer willen uitproberen aangezien deze ook groter zijn volgens mij!? ?

 21. Sanne
  15 november 2018 / 15:24

  Wat leuk!
  Ik zou graag mee willen doen voor mn vriendinnetje Wouthera met 1 kleine van 1 en nog 1 kleine opkomst zou die ze erg goed kunnen gebruiken!

 22. Curina Antonia
  15 november 2018 / 16:17

  Wat zou dat fijn zijn voor mijn schatje die momenteel zo onrustig drinkt en er daarom een bende van maakt. Vandaag is hij 4 maanden dus ook binnenkort gaan oefenen met groente en fruit. Dat zal ook wel een grote bende worden haha.

 23. Carola
  15 november 2018 / 16:20

  Ik zou graag mee willen doen voor mijn baby-gastkindjes. In een week gaan er hier zo 20 zeverslabbers doorheen, helemaal nu ze 1 voor 1 tandjes krijgen.

 24. Denise
  15 november 2018 / 17:26

  Wat een handige slabben! Wij gebruiken nu spuugdoekjes voor onze zoon(3 weken) maar daar drupt nog wel eens wat langs! Ik doe graag mee voor onze kleine☺️

 25. Esther
  15 november 2018 / 19:36

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje.

 26. Melissa
  15 november 2018 / 23:48

  Jah! Ik doe mee voor Dex, ons zoontje van 1! Hij heeft elke dag meerdere slabjes om of een hydrofiele doek omdat hij anders helemaal nat is van het kwijlen… en met een nat shirt rondlopen vind ik zelf ook niet fijn! Ik heb al zoveel geprobeerd maar heb nog niet het perfecte slabje /doekje gevonden die zijn shirt droog houdt.. dus ik doe graag mee om dit mooie pakket te winnen.. Alles voor een blij kindje 🙂 ?

 27. Anita H.
  16 november 2018 / 02:51

  Mijn nichtje is zwanger. Dit is alvast een heel mooi cadeau.

 28. Rianne
  29 november 2018 / 08:23

  Voor mijn buurbrouw. Die is zwanger en ze kan zn cadeau goed gebruiken. Ze werken hard om alles voor elkaar te krijgen .

 29. Mariska
  29 november 2018 / 10:55

  Wat een leuke actie! Doe graag mee voor mijn collega die net bevallen is! Dan kunnen we haar kraammand nog wat uitbreiden met de leuke pakket! Ze verdient het om extra verwend te worden na heftige bevalling!