Home + DIY budget | Paasschaaltje maken met muurvuller!

DIY budget | Paasschaaltje maken met muurvuller!

Waarom zou je alleen met Kerst je huis uitbundig versieren? We moeten toch eigenlijk iedere gelegenheid tot een feestje aangrijpen? Ik vind dat we met Pasen ook best mogen versieren. En zeg nu zelf, het is toch ook vrolijk? Het voorjaar staat voor de deur, de vogeltjes fluiten, de kou is uit de lucht (hopen we tegen die tijd) en er staan weer een aantal vrije dagen voor de deur (ook niet geheel onbelangrijk). En het klinkt misschien cheesy, maar ik houd ervan. Laatst maakte ik al cotton ball paaseieren, maar nu heb ik een paasschaaltje gemaakt van muurvuller! En ook deze DIY is leuk om te doen met kinderen en kostte weer drie keer niks.

Het idee is heel erg simpel en misschien zijn dat ook wel de leukste DIY’s. Het duurt niet lang, wat erg fijn is met kinderen, en je kunt er alle kanten mee op.

Dit heb je nodig voor het paasschaaltje:

 • Ballonnen (Action)
 • Muurvuller (Action €3,99 voor een emmertje)
 • Kwast
 • Decoratie om je schaaltjes met op te maken
 • Of een heleboel paaseitjes 😉

Je begint door de ballonnen op de blazen. Let op dat je ze niet te groot opblaast en dus ook niet te hard. Zet de ballonnen daarna in bakjes of bijvoorbeeld een soepkom, dan heb je namelijk een beetje houvast als je het paasschaaltje echt gaat maken.

Het is daarna namelijk heel eenvoudig: pak de kwast, doop deze in de muurvuller en begin (iedere keer vanuit het midden) strepen te zetten op de ballon. Zo ga je de hele ballon rond. Het hoeft niet perse netjes en gelijk te zijn, het is juist echter als je dat niet doet en het op een echt gebroken ei wilt laten lijken. Ik raad je aan het wel lekker dik te doen. Je hebt namelijk meer dan genoeg muurvuller.

Als je de ballonnen hebt bewerkt met muurvuller begint het grote wachten tot ze droog zijn. Nu is geduld niet mijn sterkste punt dus ik voelde iedere keer of ze al droog waren. Na een uurtje of 4 was de gele ballon al goed droog en ben ik toch al begonnen met de ballon eruit te halen. Als het zou mislukken kon ik immers zo een nieuwe maken.

Ik kneep al een beetje in de ballon om de randjes van het paasschaaltje al los te krijgen. Zo kun je ook al een beetje checken of het wijs is de ballon er al uit te halen. Je prikt de ballon overigens niet in één keer lek, maar zet bij het knoopje een klein knipje met een schaar en laat hem vervolgens heel langzaam leeglopen.

En dan is je paasschaaltje wat dit betreft al klaar!

Ik heb er één opgemaakt met stoere eieren erin, ingepakt in cellofaan en mijn moeder er blij mee gemaakt!

In de andere zit nog niets, want die houd ik zelf en ik ben nog aan het bedenken wat ik daar in ga doen. Waarschijnlijk worden het heel veel lekkere chocolade eitjes!

Wat vinden jullie van dit paasschaaltje? Superleuk om te doen toch?

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. 9 maart 2016 / 10:23

  goedenmorgen ja erg leuk paasmandje je kan zoveel leuks doen met muuropvuller ik gebruik het zelf ook heel vaak …ik ben erg creatief en houd nu ook een blog bij ook bloggen vind ik geweldig leuk zo ook jou blog ga zo door groetjes an

 2. Anniek Offermans
  29 januari 2018 / 11:25

  Hallo,

  Ik heb even een vraag. Ik ben dit geweldig idee aan het maken met cliënten van mij. Alleen valt het me op dat het met een kwast best moeilijk is aan te brengen en wat je aanraakt met je vinger op de ballon gaat de muurvuller ervan af. Daardoor hebben we eigenlijk ook maar 1 fatsoenlijke laag kunnen aanbrengen. Het is mooi hard geworden, maar dus erg dun en ben ik bang dat het snel kapot gaat. Hoe doen jullie dit dan nu precies.

  • 29 januari 2018 / 18:04

   Hallo Anniek,

   Wat leuk dat jullie dit idee hebben overgenomen! Je zou kunnen proberen er een nieuwe laag muurvuller op te doen zodra de eerste laag helemaal hard is. Dan zou je die tweede laag eventueel ook met je vingers kunnen doen (als de cliënten dat kunnen natuurlijk) omdat je het dan niet zo makkelijk meer eraf veegt. Ik hoop dat dat lukt!

   Groetjes,
   Marisca