Home + DIY budget|cotton ball paaseieren!

DIY budget|cotton ball paaseieren!

Milan was afgelopen weekend ziek en het regende voor de verandering weer eens 😉 Lekker binnen blijven dus en gezellig saampjes knutselen. We kennen de cotton balls al van die leuke lichtsnoeren, maar wij maakten een variant daarop: cotton ball paaseieren!

Het principe is eigenlijk heel simpel, maar van tevoren twijfelde ik wel of het leuk zou zijn voor een vijfjarige, maar zelfs terwijl hij ziek was vond hij het nog erg leuk! Buiten dat is het een klusje waarbij kinderen lekker mogen kliederen met behanglijm en dat vinden ze al gauw erg leuk 😉 En tot slot is ook dit weer een fijne budget DIY.

Ik begin weer met een boodschappenlijstje, dit heb je ervoor nodig:

 • Ballonnen (deze had ik al in huis)
 • Behanglijm (€1,95 bij Action)
 • Nep gras (ik kocht een zakje bij Xenos voor €1,29 en daar kun je heel veel cotton ball paaseieren mee vullen, het gaat tenslotte maar om een laagje)
 • Kleine kuikentjes (per 6, €1,49 bij Xenos)
 • Een bakje voor de behanglijm
 • Een lepeltje
 • Allerlei soorten touw (Ik gebruikte katoendraad, wol en sisal touw)
 • Iets waar je de ballonnen in kan laten drogen, ik gebruikte hiervoor papieren cupcake vormpjes die ik nog in huis had.

Ik had de spulletjes van Xenos al in huis, maar ik zag later dat je dat ook bij Action kunt kopen dus het is maar net welke winkel het handigste voor je is.

Als je alles hebt, ga je zo aan het werk:

Je blaast de ballonnen klein op totdat je de vorm hebt van een ei en knipt het touw wat je wilt gebruiken. Ik gebruikte kleinere stukken touw, maar de ervaring is wel hoe langer het touw (dus aan één stuk), hoe steviger het ei uiteindelijk wordt. Toch kan het met kinderen handiger zijn met kleinere stukken touw te werken. Vervolgens haal je het touw door de behanglijm en vervolgens wikkel je het om de ballon.

Zodra je de ballonnen helemaal goed hebt voorzien van touw kun je deze laten drogen. Ik heb ze wel een nachtje laten drogen.

De volgende dag knip je de ballon een klein stukje open en laat je deze langzaam leeglopen. Het is even een werkje waar je voorzichtig bij moet zijn, maar het lukt echt!

Als je de ballonnen er uit hebt gehaald doe je er een laagje gras in en zet je er een kuikentje in! Je kunt er ook lint aan vastmaken voor in de paastakken. Ik kocht een tijdje terug al deze steigerhouten paaseieren bij Action voor €2,99 per stuk en heb ze daarin voor het raam gezet.

Ik vind het superleuk geworden! Leuk om te doen tijdens deze voorjaarsvakantie en natte, koude weekenden. Kom je toch al een beetje in die voorjaarsstemming 😉

Dus mocht je nog iets leuks zoeken om te knutselen, zijn deze paaseieren misschien wel een heel leuk idee!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. dittie van baaren
  23 februari 2016 / 12:02

  geweldig ik was ook altijd bezig met de kinderen nu allamaal het huis uit maar knutselen doen we nog steeds