Home + DIY budget | Lijstjesbord voor (verlang)lijstjes!

DIY budget | Lijstjesbord voor (verlang)lijstjes!

Wij moeders maken heel vaak lijstjes. Mega lange ’to do lijstjes’ die eigenlijk nooit helemaal klaar zijn en wat dacht je van boodschappenlijstjes? Net wanneer je denkt dat je alles in huis hebt is de hagelslag op wonderbaarlijke wijze op en kun je ook geen fatsoenlijk kopje thee meer zetten vanwege een gebrek aan theezakjes. Oké, tikkeltje overdreven misschien, maar het feit blijft dat wij gebruik maken van heel veel lijstjes.

De kinderen momenteel ook, want die zijn al bezig weken met echte knopen doorhakken. Sinds het moment dat de speelgoedboeken door de brievenbus kwamen, moet er zorgvuldig worden gekeken welk speelgoed cool genoeg is om een plaatsje te krijgen op het verlanglijstje.

Lijstjes al over the place dus die je eenvoudig bij elkaar houdt met dit lijstjesbord!

Ik had nog nooit gehoord van een lijstjesbord

Echt, ik had er tot een paar weken geleden nog nooit van gehoord, totdat ik mij realiseerde dat zoiets wel heel handig zou zijn. Niet alleen voor de lijstjes binnen het gezin, maar als jullie nog lootje gaan trekken is het heel handig om op die manier alles bij elkaar te houden.

Zo’n bord bleek echt te bestaan en zelfs de spellingscontrole herkent het woord 😉 Ik bedacht mij dat ik deze zelf ook wel kon maken en ging aan de slag.

Dit heb je nodig voor een lijstjesbord

 • Stuk (steiger)hout. Wij kochten maanden geleden een plank van 2,5 meter die we gebruiken voor dit soort dingetjes. Deze kostte rond de €8 en we hebben er al veel leuke dingen van gemaakt.
 • Twee aluminium klemmen. Hobbywinkel €0,80 per stuk.
 • Verf (ik gebruikte de greywash van Action) en een klein beetje witte acrylverf van Action.
 • Twee kwastjes
 • 2 schroefjes
 • washitape voor het afplakken van de witte strook in het midden. Een streep zetten met een liniaal kan natuurlijk ook.
 • sjablonen voor de letters. Deze heb ik bij de hobbywinkel gekocht voor zo’n €3 en deze kun je altijd gebruiken.

Als ik alles doorbereken ben ik rond de €4,50 kwijt voor dit bord. Mocht je de kleur van het hout mooi vinden, hoef je de plank zelf ook niet te schilderen. Dat scheelt weer in de totale kosten van dit bord.

Aan de slag!

Het is eigenlijk heel simpel: je verft het plankje in de juiste kleur. Zodra dat droog is plak je twee stroken washi tape over het plankje zodat je daartussen een strakke, witte streep kunt verven. Daarna maak je met de sjablonen het woord ‘lijstjes’ (of verlanglijstjes als je een langer plankje gebruikt).

Als alles goed droog is haal je de washi tape eraf en schroef je de klemmen erop. Klaar ben is Kees! Dit is het eindresultaat…

Waar komen die waanzinnige verlanglijstjes vandaan?

Ik vertelde gisteren in de photodiary al over Flying Tiger. In Gouda is nu de 20e vestiging geopend en er werd van tevoren gezegd dat deze winkel een mix zou zijn van HEMA en Action. En dat is ook echt zo! Alles is leuk om als cadeau te geven en heeft ronde prijzen. Ik kocht daar een pak met deze verlanglijstjes met enveloppen voor €2. Er zaten 5 lijstjes en enveloppen in.

Dit lijstjesbord is ook heel leuk als juffenbedankje!

Het schooljaar is net begonnen, maar ik bedacht mij opeens dat dit ook een heel leuk juffenbedankje zou zijn. Klem een kaartje tussen de klemmetjes, leuk inpakken en klaar ben je! Een van Milans juffen is er ter vervanging van een zwangerschapsverlof en gaat binnenkort weer weg omdat zijn vaste juf weer terugkomt. Ik maak er nog eentje bij voor de juf die weggaat. Hebben we meteen een leuk en handig cadeautje!

Wat vinden jullie van dit lijstjesbord? Een leuke en handige oplossing toch? Dan raakt het lootje van dat lastige familielid ook niet kwijt 😉

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 8 november 2016 / 09:07

  Ik vind het een heel leuk idee. Ik ben ook van de lijstjes en die slingeren overal rond. Dat wordt een rondje bouwmarkt vandaag denk ik. 🙂

 2. 8 november 2016 / 21:51

  Wat fijn is deze.
  Hier ook al een lijstje met alles wat jij van de sintmaarte wil hebben. En moet zeggen, tis behoorlijk wat.