Home + DIY budget | kerstservies voor kinderen!

DIY budget | kerstservies voor kinderen!

Grote kans dat je volgende week een bord, beker en bestek mee moet nemen naar school voor het kerstdiner. En de kans is ook groot dat jullie eten met Kerst 😉 Voor kinderen is het heel leuk en spannend om een eigen bord en bestek mee te nemen en daar vliegt zo’n diner voorbij. Thuis of bij familie daarentegen kan het best een lange zit zijn voor de kinderen.

In beide gevallen is het wel erg leuk om de kinderen hun eigen servies te geven. In een handomdraai maak je superleuke borden voor de kinderen en als je wilt kun je er ook een beker of glas bij maken. Ik maakte borden voor Milans kerstdiner, had er 5 minuten werk aan en het kostte drie keer niks.

Wat heb je nodig?

Bij Wibra kocht ik bordjes voor €1,- Ook kocht ik daar goud- en zilverkleurige porseleinstiften voor €2,- Ik had nog porseleinstiften die ik eerder al had gekocht bij HEMA. Ik weet niet meer wat die kostten, maar daar koop je ze per 4 en kun je dikke en dunne strepen trekken.

Ik ben vervolgens met wat inspiratie van Pinterest én een kerststempel die we hadden aan de slag gegaan. Ik heb voor Milans bordje het hert van de stempel nagemaakt. Vervolgens met zilver wat sneeuwvlokken er omheen en met goud zijn naam erboven. Voor school is dat handig en voor het kerstdiner thuis is dat makkelijk met de tafelschikking.

Voor Milans naam heb ik sjablonen gebruikt, maar dit hoeft natuurlijk niet. En misschien vind je kind het wel leuk om zijn of haar eigen naar erop te schrijven. Dan wordt het nog persoonlijker.

Afbakken

Als je klaar bent laat je de bordjes goed drogen en verwarm je de over voor op 160 graden. Ik heb ze daarna nog 45 minuten af laten bakken. Vervolgens zet je de oven uit en laat je ze daarin afkoelen. Volgens de verpakking kun je ze daarna gewoon afwassen na gebruik, al zou ik persoonlijk wel uitkijken met de vaatwasser.

Milan is heel trots op zijn eigen bordje en ik kan misschien een vriendinnetje van hem blij maken met het roze bordje.

Nog meer leuke ideeën

Stel dat je bordjes wilt maken voor het kerstdiner thuis, dan is het misschien wel leuk om er voor iedereen een persoonlijke boodschap op te schrijven. Of maak een tekening erop waarin je terugblikt op het afgelopen jaar! Na afloop mag iedereen zijn eigen bordje mee naar hui nemen. Dat is toch meteen een fantastisch cadeau?!

Wat vind je van deze bordjes en het idee? Laat het me weten in de comments hieronder. Succes!

Liefs, Marisca

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 14 december 2016 / 08:28

  Ik vind het een super leuk idee! Ze zien er erg mooi uit. Dit wil ik ook wel gaan doen.

 2. 14 december 2016 / 09:46

  Wat een gaaf bord zeg! Zijn er al mensen die ervaring met de vaatwasser en deze beschilderde bordjes hebben?

 3. Moniek (sprankje)
  15 december 2016 / 20:11

  Heeft de Wibra zulke stiften?
  Zucht… was er gisteren en heb ze niet gezien/meegenomen…