Home + Gezonde traktaties vs. kleine cadeautjes

Gezonde traktaties vs. kleine cadeautjes

Het blijft wel een een discussie merkte ik afgelopen week op een forum: gezonde traktaties vs. kleine cadeautjes. Er werd gevraagd naar de mening van andere forumleden over het geven van kleine cadeautjes als traktatie. De opmerkingen waren niet mals en ik merkte dat iedereen bezig was de ander te overtuigen van zijn mening. Ik heb er niet op gereageerd, maar bedacht mij wel dat je het eigenlijk nooit helemaal goed doet. Er is altijd wel iemand die er iets van vindt en dat is niet altijd positief. Maar voor wie doen we het nu eigenlijk? Voor je kind(eren) toch?

Bij ons op school zijn ze niet zo heel moeilijk, maar toch hebben ze liever een gezonde traktatie. Ben ik helemaal voor, maar aan de andere kant… Ik neem aan dat kinderen thuis ook niet de hele dag worden volgestouwd met cupcakes en chips. Is het dan echt zo erg als zij op school wel zoiets krijgen? Het is toch immers feest.

Ik wilde vroeger niets liever dan kleine zakjes chips trakteren en dat was groot feest in de klas. Iedereen vond het lekker. Sterker nog, ik heb zelfs weleens een kinderfeestje gevierd in de Mc Donalds. Wat een hit was dat! We kregen een kijkje achter de schermen, bakten hamburgers en daarna was het tijd om de schminken en was de ballenbak speciaal voor ons gereserveerd. Ik denk dat zo’n feestje anno 2016 ondenkbaar is.

DIY budget_pokémon traktatie_back to school_budget_mamablogger_familyblogger_trakteren_tip

Zoveel om rekening mee te houden

Ik vind het oprecht lastig, er is zoveel om rekening mee te houden. Halal eten, gezond eten en verschillende allergieën. Dat los je op door fruit te trakteren, maar wat nu als je een kind hebt wat fruit gewoon niet lekker vindt? Milan is er geen fan van en het is zijn traktatie.

En dus kies ik ervoor om een klein cadeautje te maken met een klein snoepje.

Ja, ik kan mij levendig voorstellen dat mensen dat overdreven vinden, maar ik vind het vooral praktisch. Ik kan het namelijk van tevoren al klaar maken 😉 Daarnaast vind ik het oprecht leuk om te doen.

En als je geen tijd hebt en je koopt een kant en klare traktatie is dat ook prima. Als je kind er maar blij van wordt toch? En daar gaat het toch om, laten we elkaar vooral geen verwijten maken op fora. Iedereen doet zijn best en als de kinderen blij zijn, wie zijn wij dan om er wat van te vinden?

Toch ben ik wel benieuwd waar jij voor kiest en waarom? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 13 januari 2017 / 10:27

    Grappig. Ik was net aan het zoeken naar dit onderwerp in deze groep. Vind ik precies de blogpost die ik bedoel (die van jou) en dan zie ik geen reacties? Bij ons op school ook de trend (ook mede door mij. Ik werd gek van altijd maar snoep en zakjes chips. Sorry). Ik zoek inderdaad ook naar kleine kadootjes (potlood met gummetje, stuiterbal, kleine tol, iets anders) in combinatie met een mandarijntje, appeltje of iets anders. Ik ben heel benieuwd wat andere moeders doen.