Home + Dit zijn de leukste werkplekken in Gouda voor freelancers en flexwerkers!

Dit zijn de leukste werkplekken in Gouda voor freelancers en flexwerkers!

Werk jij voor jezelf of heb je misschien de mogelijkheid om thuis te werken of te flexwerken? Ik heb beide. Ik werk natuurlijk voor mijzelf met Mamablogger, maar op mijn werk heb ik ook de mogelijkheid om thuis te werken. Dat doe ik eigenlijk zelden. Ik heb dan het idee dat ik iets minder productief ben, maar als ik geen afspraken heb en één van de jongens is ziek, dan is het de ideale oplossing. Als ik niet thuis zou werken, maar wel op een fijne werkplek ben ik denk ik veel productiever. Je kan dan niet even de was in de machine gooien bijvoorbeeld. Ook voor Mamablogger vind ik het heerlijk om buiten de deur te werken, geen kinderen om mij heen en gewoon even doorknallen. En daarom bezocht ik de leukste werkplekken in Gouda voor freelancers en flexwerkers!

Waarom werken in Gouda?

Misschien ben je nog nooit in Gouda geweest en ken je het alleen van de kaas, maar wist je dat Gouda heel erg centraal ligt? Het ligt eigenlijk precies in het midden van Amsterdam, Rotterdam, Den-Haag en Utrecht. Amsterdam is een uurtje rijden en de overige steden een half uurtje of korter. Lekker centraal dus en dat maakt het ideaal wanneer je een afspraak plant. Je kunt dan lekker “in het midden” afspreken. Ook vanuit west Brabant is Gouda namelijk nog goed te rijden. Alle werkplekken die ik in dit artikel tip, zijn gevestigd in het centrum. Dat betekent dat je vlakbij kunt parkeren, een luchtje kan scheppen bij ons mooie stadhuis en in het oude centrum nog “even” prachtige foto’s kunt schieten. Heb ik je al overtuigd ;-)?

Werkplek #1 | De Chocoladefabriek

Net buiten het centrum (ongeveer 100 meter van het centrum) zit De Chocoladefabriek. Hiernaast zit een groot parkeerterrein (Klein Amerika) en de bus stopt aan de overkant. Dit pand was ooit echt een chocoladefabriek en later een gemeentehuis. Pat en ik zijn er nog in ondertrouw gegaan en Pat heeft Milan hier na zijn geboorte aan moeten geven bij de burgerlijke stand. Na een grote verbouwing kwam hier een prachtige bieb in met heel veel werk- en studeerplekken. De bieb heeft een jaar of twee geleden nog de prijs gewonnen voor de beste bibliotheek van Nederland en dat is terecht, dit is zo’n fijne plek! Er zijn ook afgesloten ruimtes voor als je je echt wilt concentreren.

Beneden zit Kruim. Hier kun je de allerlekkerste warme witte chocolademelk drinken en heerlijk eten. Hier staan lange tafels waar je met meerdere mensen aan kunt werken. Wie weet welke leuke mensen je nog leert kennen! Boven de tafels hangen haspels waar je opladers in kunt stoppen.

Werkplek #2 | Miss Nice Banana

Nieuw in de Zeugstraat is Miss Nice Banana. Hier kun je vegan en suikervrij heerlijk eten! Het is er klein maar fijn en mijn interesse was gewekt toen ik er meerdere keren voorbij was gelopen en er mensen zag werken aan de tafel voor het raam. Dit zijn overigens ook de leuke hotspots voor afspraken.

Doordat het er niet zo groot is kun je in alle rust doorwerken. Het is er clean en de inrichting is rustgevend.

Werkplek #3 | De Koffiefabriek

Als je in de binnenstad van Gouda parkeert in parkeergarage ‘Nieuwe Marktpassage’ kun je meteen doorlopen naar de Koffiefabriek die aan de buitenkant van de passage (adres: Nieuwe Markt 64) zit. Het is er klein, knus, maar heel erg fijn! Je kunt er lekker eten, zitten op de heerlijke banken en er zelfs nog een potje old school ‘Mario Kart’ spelen. Je kunt er lekker eten en drinken en het personeel is er heel erg vriendelijk. Zeker op regenachtige dagen is dit een super gezellige en fijne werkplek!

Werkplek #4 | Thee met…/Kersvers

In de Lange Groenendaal in Gouda vind je niet alleen de tofste winkels (loop vooral even binnen bij ‘Heb ik Via’!), maar kun je ook heerlijk eten en werken. Een andere fantastische winkel is ‘Kersvers’. Hier vind je geweldige items van verschillende verkopers en het allemaal even bijzonder. Midden in de winkel vind je ‘Thee met…’ Hier kun je zitten en genieten van heerlijke koffie en thee en allemaal versbereid eten. Ik heb er ooit de linzensoep gegeten en die was in één woord geweldig! Als je op zoek bent naar een inspirerende plek, moet je zeker hier zijn!

Werkplek #5 | Bagels & Beans

Mijn neefje werkt hier in de keuken en wij komen er zelf ook regelmatig. Milan vindt het namelijk fantastisch dat je hier je eigen chocolademelk kunt maken. Je krijgt dan namelijk chocoladepastilles die je vervolgens in de warme melk doet. Hiermee bepaal je zelf hoe zoet de chocolademelk moet worden. Ook deze vind je bij de ‘Nieuwe Markt Passage’ en je kunt er uren heel fijn werken.

Werkplek #6 | Rederij De Vrijheid op GoudAsfalt

Deze werkplek zit niet in de binnenstad, maar er net buiten. Toch vind ik dat deze een plekje verdient in deze lijst, want wat is dit een onwijs toffe plek!

Op dit terrein werd vroeger asfalt geproduceerd en daarna is er jarenlang niets mee gebeurd. Zonde, want het is echt een waanzinnig gaaf terrein. Nu zit er een stadsstrand, een plek waar je heerlijk kunt eten en drinken, je kunt er heel veel prachtige (outfit)foto’s maken én dit is momenteel de place to be om met mensen af te spreken. Wij komen er graag en tegenwoordig steeds vaker. Je zit aan de rand van de binnenstad, kunt genieten van een geweldig uitzicht, bij mooi weer werk je lekker in het zand en er omheen vind je toffe ondernemers zoals ‘Wie van zoet hout’ voor gave vintage meubeltjes en accessoires. Deze is overigens niet iedere dag open dus kijk vooral even op Instagram of Facebook. Rederij De Vrijheid is wel iedere dag open en jongens wat een aanrader is dit!

Dit zijn stuk voor stuk fantastische plekken om te werken. Kom dus vooral een keer naar Gouda, want deze werkplekken wil je echt met eigen ogen gezien hebben. Wil je weten welke spullen je mee moet nemen naar deze werkplekken? Klik dan hier.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *