Home + We gaan ons huis opknappen en dit is wat we willen doen

We gaan ons huis opknappen en dit is wat we willen doen

Vorige week hebben we een waardebepaling laten doen voor ons huis. Wat is het nu waard en wat zou het waard zijn als we het één en ander op willen knappen zoals we ook van plan zijn? We wilden weten hoe we ervoor staan en of we de crisis een beetje hebben doorstaan. Staat ons huis bijvoorbeeld onder water? Daarnaast wilden we advies van de makelaar welke dingen we volgens hem als eerste op zouden moeten pakken om ons huis in waarde te laten stijgen. Heel waardevol advies!

Goed nieuws!

We kregen goed nieuws. Zowel het huis als waar we in wonen, als ons appartement hebben de crisis goed doorstaan en de waarde is weer op het niveau van voor de crisis. Hier vertel ik deze week meer over. Het huis waar we nu in wonen is zelfs al meer waard, maar wordt nóg meer waard als we wat dingen aan zouden pakken.

Zo zouden we heel graag onze gevel willen laten doen voor de winter. We hebben al offertes opgevraagd en een aannemer gevonden die we de klus graag willen laten doen. Alleen daarmee zou de waarde al stijgen vanwege het aangezicht van het huis. We hebben een prachtige oude gevel en als die weer hersteld wordt zoals het hoort, dan is het echt een prachtig visitekaartje.

Ook willen we een nieuwe schutting, de tuin ophogen en ook al hebben we vorig jaar heel veel schilderwerk gedaan, er zijn boven nog wat dingetjes die we graag willen doen en ook dat zou al meewerken. Als alles strak in de verf zit doet dat dus echt al een hoop wat betreft de vraagprijs voor een huis.

De keuken en de vloer

De makelaar adviseerde wel om de keuken als eerste binnen aan te pakken. Deze is gedateerd en blauw. Die kleurkeuze snap ik nog steeds niet haha, maar op de één of andere manier is hij bij ons gaan passen en past hij wel bij de sfeer van het huis. Toch willen we een meer tijdloze keuken en het liefst zou ik daar graag een bijpassende vloer bij willen. Toen wij hier 10 jaar geleden kwamen wonen hebben we door het hele huis dezelfde vloer laten leggen; een grijze laminaatvloer. Dit is laminaat met een v-groef en hoewel we er heel blij mee zijn, zouden we toch iets anders willen.

We willen sowieso weer laminaat en gaan ook weer voor laminaat met v-groef, maar zouden nu toch gaan voor een andere kleur en misschien willen we in de keuken wel een gewaagdere print waardoor het lijkt alsof er oude tegels liggen.

Wat is eigenlijk laminaat met een v-groef en zonder v-groef

Na jaren niet of nauwelijks te hebben geklust gaat er nu weer een hele nieuwe wereld voor mij open. We zijn zelfs voor het eerst sinds tijdens weer eens naar een houthandel geweest! Maar goed, weer terug naar de vloeren, wat is het verschil tussen laminaat met v-groef en laminaat zonder v-groef? Ik heb het voor je opgezocht;

Wat is laminaat met v-groef?

Bij laminaat met v-groef zit er een smalle v-vormige groef tussen de planken. Je hebt laminaat met een 2-zijdige v-groef en laminaat met een 4-zijdige v-groef. Bij een 2-zijdige groef zit er alleen aan de lange zijdes van de planken een groef. Bij een 4-zijdige groef loopt de groef rondom de planken.

Wat is laminaat zonder v-groef?

Bij laminaat zonder v-groef sluiten de planken naadloos op elkaar aan. De vloer vormt één glad geheel doordat het laminaat zonder voegen of naden is.

Zelf gaat mijn voorkeur naar laminaat met v-groef omdat dat er net even wat robuuster en echter uitziet. Het nadeel is soms dat er wat tussen de naden blijft zitten, maar ik ben een enorme zeur in huis dus ik dweil toch regelmatig 😉

Voor welke vloer zouden we nu gaan?

Zoals ik eerder in dit artikel al zei zou ik het wel heel gaaf vinden om in de keuken een andere vloer te leggen dan in de woonkamer. Deze moeten dan wel bij elkaar passen omdat we een open keuken hebben, maar als we een nieuwe keuken hebben zou het denk ik wel heel gaaf zijn. Ik zou onderstaande combinaties wel heel tof vinden;

 

Bij het laminaat van de eerste twee lijken het van die gave Portugese tegeltjes, maar het is dus gewoon laminaat! Dat is toch waanzinnig gaaf?! Als ik hier naar kijk dan zou ik het het liefst vandaag nog leggen, zo leuk!
Hebben jullie laminaat op de vloer en welke keuzes hebben jullie gemaakt? Laat het me weten in de comments hieronder!
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *