Home + Balans: tips om online mama, maar ook jezelf te zijn!

Balans: tips om online mama, maar ook jezelf te zijn!

Het is wellicht de grootste uitdaging voor een moeder; de balans tussen enerzijds de moederrol en anderzijds ‘jezelf’ te zijn. Je vervult als mens natuurlijk altijd meerdere rollen, van dochter van je ouders tot werknemer op kantoor. Maar die van moeder is anders dan alle andere rollen. Het is veelomvattender en ingrijpender. De kans is dan ook groot dat er een disbalans ontstaat en je al snel helemaal wordt opgenomen én overgenomen door de moederrol. Dit kan je een tijdje volhouden, maar vroeg of laat breekt dit de meeste vrouwen wel op. Ze raken vermoeid en vragen zich af wie ze zelf nog zijn. Het is dan ook aan te raden altijd scherp te zijn op deze balans en hiervoor de nodige maatregelen te treffen. Welke daarbij echt helpen? Lees snel verder.

Informatiestromen scheiden

Heb je toevallig al een telefoon van het werk? Dan is het misschien slim om die ook te gebruiken voor alle appgroepen van je kinderen want die zijn tegenwoordig overal. Van de appgroepen van de klas van je kind, tot de verschillende sportclubjes. Overal zijn er appgroepen en waarschijnlijk zijn er ook altijd de overenthousiaste ouders die constant nieuwtjes en foto’s uitwisselen. Om hier niet helemaal in op te gaan is het goed een grens voor jezelf te trekken.

Een aparte ‘kindertelefoon’ thuis, waar alle zaken rondom de kinderen vanaf geregeld worden is helemaal geen gek idee. Daarmee houd je tevens de balans tussen ouders in stand. Want voor je het weet is de moeder de “manager” van álle sociale zaken van de kinderen en heeft de vader geen idee. Dat gebeurde hier op een gegeven moment ook. Het zijn ook vaak de moeders die als eerste worden benaderd.

Geen telefoon van het werk, maar vind je het fijn om voor dit soort zaken een aparte telefoon te hebben? Koop dan een goedkope telefoon en sluit een sim only met onbeperkt bellen af tegen een paar euro. Als jouw telefoon er geschikt voor is, kun je ook kiezen voor een dubbele simkaart. Zo kun je af en toe even bewust afstand doen van alle kinderzaken en gewoon je eigen telefoon gebruiken voor je eigen dingen.

Foto’s van kinderen en profielfoto’s

Natuurlijk zijn foto’s maken van je kinderen en deze delen, ontzettend leuk, maar pas er ook wel weer mee op. Voor je het weet gaat het op je werk juist weer vaak over de kinderen. Ik merk dat ik dat ook geregeld doe. Zeker als er iets speelt en ik mijn verhaal kwijt wil. Toch probeer ik daar nu op te letten, want juist op het werk kan ik die zaken even loslaten en dat is soms echt even nodig. Foto’s van de kinderen deel ik niet in appgroepen van het werk, die zijn zakelijk, maar ik laat natuurlijk weleens een leuke foto zien.

Wat betreft zakelijke profielfoto’s kies ik altijd foto’s waar ik alleen op sta.

Kortom, balans vinden als moeder is lastig. Dat geldt op elk gebied, ook online. Je bent en blijft altijd moeder, je maakt een hoop mee met je kinderen en het is logisch dat je daarmee bezig bent. Voor mij was de balans op een gegeven moment wel een beetje zoek. Privé was ik erg veel met mijn werk bezig en op het werk zat thuis altijd in mijn hoofd, want er moeten immers altijd 1001 dingen worden gedaan. Ik doe mijn best dit beter te scheiden. Ik heb een werktelefoon gekregen, appgroepen worden geregeld gedempt en halverwege de avond gaat mijn telefoon op de slaapstand. Dit helpt echt!

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *