Home + Diary | Welkom, afscheid, griepprik, Sinterklaas en 140 jaar!

Diary | Welkom, afscheid, griepprik, Sinterklaas en 140 jaar!

Er zijn van die weken waarin van alles gebeurt. Zo ook deze week. Van een nieuwe Internetprovider tot de griepprik en van een nieuw welkom tot een afscheid. Verder had ik een symposium van mijn werk met Teun Toebes, kwam Sinterklaas aan en werden mijn ouders samen 140 jaar. Kijk je weer gezellig mee?

Maandag

Pat is vandaag vrij, want we stappen over van Odido naar KPN. De wifi was de afgelopen maanden echt drama bij ons in huis. Niet zo heel gek, want we wonen in een betonnen nieuwbouwhuis. Daarin is alles heel goed geïsoleerd, maar dat heeft dus ook zo zijn nadelen. Wij noemen het niets voor niets weleens ‘de bunker’ ;-). Hoewel KPN duurder is, hebben we wel goede wifi nodig en hopen we dat het nu een stuk beter gaat. In ieder geval heeft Pat alles in no time aangesloten en de eerste ervaringen zijn positief.

Lekker aangekomen op het werk, haha. Ik had de auto kunnen pakken, maar probeer dit zo min mogelijk te doen en ik vind dat ik ook een beetje solidair moet zijn met Milan die ongeveer dezelfde afstand naar school moet fietsen. En ach, zo heel erg is het ook niet als je goede kleding aan hebt.

Jaaa, Sabrina is terug van haar zwangerschapsverlof! Heel fijn dat ze er weer is. Heel gezellig ook 😉 En ’s middags halen we samen onze griepprik. Goede foto ook, haha.

En natuurlijk zitten ook wij weer klaar voor Dieuwertje Blok en haar Sinterklaasjournaal. Floris zit er meteen helemaal in en met een groot gevoel voor drama denkt hij dat het echt niet goedkomt. Hoe vaak ik ook zeg dat ik Sinterklaas al even ken en het echt goed komt, hij denkt van niet. Arm kind.

Dinsdag

Sta je dan om 6.00 uur ’s morgens met je stoffige stoomapparaat je nieuwe blazer te stomen, haha. Deze was wel wat gekreukt, maar dit is ideaal.

Floris gaat nog even door op het Sinterklaasjournaal. Hij heeft Ozosnel getekend en bovenin moest ik ‘goede nieuws’ en ‘slechte nieuws’ schrijven. Vervolgens moeten we aanvinken wat we denken dat het gaat worden. Milan plaagt hem een beetje door het slechte nieuws aan te vinken. Nog meer stress op de vroege morgen.

Door naar één van onze locaties, want hier hebben we de hele ochtend een overleg. Vervolgens hebben we een afscheidslunch met Kaja, want nu Sabrina terug is, is dit haar laatste week. Samen met Lotte, die twee weken geleden afscheid nam, heeft ze nog één afscheidscadeau. Hoe leuk is dit?!

’s Middags werk ik thuis en neemt Floris een vriendje mee.

Na het Sinterklaasjournaal rijden Milan en ik nog even naar de bieb voor een Engels boek.

Woensdag

Woensdag = soepdag!

Ik heb ’s morgens een afspraak van ongeveer twee uur op één van onze locaties. Daar hebben ze een buurtkat die zich er ook wel erg thuisvoelt. De bewoners zijn gek op de kat. Daarna snel door naar de tandarts voor een controle. Gelukkig is alles goed. Opa en oma halen vervolgens Floris uit school, want ze gaan met hem zwemmen. Superleuk! Ik werk ondertussen even door aan de blog en doe het één en ander in huis.

Donderdag

Op mijn werk is een symposium georganiseerd over passende zorg. Je kon kiezen uit twee dagen en twee dagdelen. Ik besloot op donderdagochtend te gaan met Teun Toebes als spreker (Google hem gerust even) en Sabine Uitslag als dagvoorzitter. Wat een leuke en inspirerende ochtend!

’s Middags werk ik weer thuis en aan het einde komt Milan thuis met deze kalender die hij heeft gemaakt op school. Plexiglas snijden, buigen etc. Deze jongen is van alle markten thuis, haha.

Vrijdag

Mooi plaatje terwijl Floris en ik op het schoolplein wachten tot de school open gaat. Fijn ook om weer eens een blauwe lucht te zien.

Na een drukke dag op kantoor én het afscheid van Kaja, gaat thuis alles gewoon door. Na het eten komen de boodschappen en hierbij weer een nieuwe koopzegels update. Volgende week hebben we in ieder geval weer een boekje vol. Ondertussen breng ik Milan naar de sport en haal ik hem daar ook weer op.

En als Milan ook thuis is, ga ik zitten voor het nieuwe seizoen van The Crown.

Zaterdag

Dit weekend is het mijn beurt om mee te gaan naar de zwemles en dus zit ik iets over 7.00 uur dit boek te lezen in de kantine van het zwembad. Volgende week hebben we het kopersgesprek en ik noteer alvast een aantal vragen en taken naar aanleiding van dit boek. Een tip voor iedere nieuwbouwkoper!

Thuis is het tijd voor koffie.

We hadden graag naar de Sinterklaasintocht in de stad gewild, maar het weer is behoorlijk slecht. We besluiten daarom lekker thuis te blijven en de intocht op tv te kijken. Wat lekkers erbij en we maken het samen gezellig.

Mijn ouders worden samen 140 jaar en samen met mijn zus hebben we voor €140,- aan cadeaubonnen gekocht bij winkels waar ze graag komen. Uiteindelijk waren het behoorlijk wat bonnen en die zitten allemaal in dit tasje. Nog even leuk inpakken met cellofaan en we kunnen het morgen geven.

Zondag

We zijn enorm vroeg wakker, want Floris staat te stuiteren of hij wel een schoencadeau heeft gekregen. Gelukkig is dat het geval én hij heeft weer een Video van Sint gekregen. Je kan deze ook winnen op mijn Instagram, want ik mag twee codes weggeven!

De broers! Wat zijn ze toch knap en leuk!

De rest van de dag maak ik alleen foto’s voor de blog (andere artikelen dan de diary) en we vieren de verjaardagen van mijn ouders. Gewoon een gezellige middag!

Dit was onze week. Komende week heb ik twee trainingsdagen, ga ik uit eten en zullen we vast weer van alles beleven. Dat zien jullie volgende week. Fijne week!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *